Články | Tomáš Prouza | 3. 12. 2001
Minulý týden byl tak trochu ve znamení oslav. Podávaly se dobré nápoje, sudičky se scházely nad kolébkami nových fondů a začaly se balit vánoční dárky. Co pro vás připravila vaše investiční společnost?
Rozhovor | Ondřej Tůma | 25. 5. 2013 | 21 komentářů
S prezidentem Českomoravského svazu minipivovarů Janem Šuráněm jsme si povídali o tom, kvůli čemu v Česku klesá spotřeba piva, jak se liší dnešní ležáky od těch před třiceti lety a proč výzkum časopisu dTest vzbuzuje nedůvěru.
Jak na to | Jana Poncarová | 24. 11. 2016 | 14 komentářů
Brambory a zelé, živobytí celé. I u nás na vsi se doteď říká, že když jsou v domě brambory a zelí, zima se přečká. Někoho k úspornému vaření nutí našponovaný rozpočet, jinde je i přes dostatek peněz zvykem žít skromně, využívat lokální suroviny a nevyhodit ani kůrku od chleba. Jak to dělávaly babičky. Zároveň ale moderně.
Co se děje | Eva Sovová | 26. 5. 2009 | 24 komentářů
Nemocnost v Česku klesá, ubývá simulantů. Češi vloni prostonali 88 milionů pracovních dnů, to je o 13 milionů méně než v roce 2007. Na nemocenských dávkách stát meziročně ušetřil 3,1 miliardy korun. Místo nemocenské čerpají lidé raději dovolenou.
Co se děje | Eva Sovová | 30. 6. 2008 | 5 komentářů
Regulační poplatky ve zdravotnictví mění chování lidí. Až dvojnásobně roste v Česku zájem o soukromé pojistky zdraví. Pojišťovny očekávají, že reforma ve zdravotnictví přinese v prodeji těchto pojistek revoluci, a chystají další novinky.
Články | Simona Ely Plischke | 24. 1. 2006
Průměrná mzda letos asi překoná 20 000 Kč. Díky silné koruně si budeme moci v zahraničí více vyhodit z kopýtka. Kolik za rok zaplatíme za euro či dolar? Co zdraží a co budeme nakupovat levněji? Schodek rozpočtů opět vzroste, nezaměstnanost klesne jen mírně. Jak s korunou zamává investice Hyundai? Co přední ekonomové očekávají od letošního vývoje českého hospodářství?
Články | Alena Urubková | 6. 12. 2001
Více než dva a čtvrt milionu českých řidičů jezdí s povinným ručením České pojišťovny a jejich počet se neustále zvyšuje. Motoristé dobře vědí, proč si Českou pojišťovnu vybrali za svého partnera: mohou se opřít o zkušenost a pevné zázemí největší pojišťovny v ČR, která jim dokáže nabídnout vždy něco navíc.
Články | Zdeněk Fekar | 23. 2. 2001
Přišel do České televize v dubnu 1998 společně s tehdejším generálním ředitelem Jakubem Puchalským. Oba tam vydrželi zdánlivě krátkou dobu - kolem dvou let. Jenomže od té doby se měřítka posuzující vnímání času na Kavčích horách výrazně změnila - jeden ředitel střídá druhého jako svatí na pražském orloji.
Aktuality | Petr Kučera | 3. 6. 2019
Příspěvek na dobrovolné očkování proti spalničkám nabízí ode dneška také Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). Lidé si můžou nechat proplatit 500 korun. Nově nabízený příspěvek na nákup vakcíny je určen pro pojištěnce ve věku od 25 do 50 let.
Jak na to | Jana Poncarová | 18. 5. 2017 | 2 komentáře
Medvědí česnek, alespoň ten, co odolal nájezdům, už odkvétá. Na borůvky nebo hřiby je ještě brzy. I tak nás ale příroda zásobuje. Zelenými listy do salátů nebo jedlými květy. Tak si v neděli místo do supermarketu vyjděte do lesa.
Co se děje | Monika Veselíková | 9. 3. 2017 | 4 komentáře
Vláda schválila navýšení nemocenské pro lidi, kteří marodí déle jak měsíc. O kolik si polepšíte, pokud návrh projde Parlamentem? Spočítali jsme, kolik by nově mohli brát zaměstnanci i osoby samostatně výdělečně činné.
Co se děje | Petra Dlouhá | 10. 4. 2012 | 9 komentářů
„Den rovnosti platů – ženy ženám a nejen jim“ je celosvětová akce s tradicí v řadě evropských zemí. V Česku ji bude tento čtvrtek již potřetí pořádat nezisková organizace Business and Professional Women Praha.
Články | Simona Ely Plischke | 5. 12. 2003
Předposlední kolo soutěže Best Web skončilo a další královny internetových prezentací sejmuly závoj. Po desetidenním klání, kterého se účastnilo 16 pojišťoven, září dvě zlaté korunky. Komu padnou jako ulité a kdo do nich ještě musí dorůst?
Články | Dušan Hradil | 10. 7. 2001
Mnozí z nás si nedovedou léto bez táboráků a různých grill party ani představit. Ušetřit se dá všude, a tak vám dnes nabízíme výlet do cenové džungle klobás, párků a špekáčků. A pro ty zvídavé z vás máme i něco navíc.
Články | Zdeněk Fekar | 12. 6. 2001 | 6 komentářů
Co by kupovaly kočky není vůbec jisté, třebaže známý reklamní slogan je jiného názoru. Vám ale předkládáme šanci nakoupit výhodně krmivo pro své domácí miláčky.
Články | Lukáš Půda | 15. 5. 2001
Blíží se doba letních dovolených. Kdo přemýšlí o cestě do zahraničí, neměl by zapomenout na cestovní pojištění. To znamená vybrat si pojišťovnu, navštívit její pobočku a uzavřít smlouvu. Málokdo ale ví o pohodlnější možnosti - kartičku o pojištění můžete získat, aniž byste vytáhli paty z domu. Stačí k tomu... telefon nebo počítač připojený k internetu.
Když se řekne | Jitka Šorfová | 17. 6. 2013 | 3 komentáře
Minulý týden jsme se pokoušeli zhruba vyčíslit, kolik člověka bude stát, když bude chtít hubnout pohybem. Tělesná aktivita je pro zdravou kondici a snižování váhy směrem k normálu samozřejmě nezbytná. Neméně důležité je ale vybudování správných stravovacích návyků. Bývá to vlastně nemenší dřina. Podíváme se, co to kromě pevné vůle stojí.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 15. 6. 2013
V pokračování rozhovoru s Romanem Vaňkem z Pražského kulinářského institutu bude řeč o českém učňovském školství, stravování ve školních jídelnách a natáčení internetového pořadu Peklo na talíři.
Články | Dušan Hradil | 17. 12. 2001
Stejně jako hodinky Rolex nebo oblek od Pierre Cardina nesou punc výjimečnosti i platební karty s přívlastkem drahých kovů. Zlatou, platinovou nebo Diners Club rozhodně nenajdete v peněžence řadového klienta.
Články | Zdeněk Fekar | 30. 3. 2001
Teprve od patnáctého prosince loňského roku funguje v České spořitelně institut ombudsmana. Oficiálně nejde o jednu konkrétní osobu zastávající tuto funkci, ale o celý tým. V jeho čele stojí Pavel Kysilka, hlavní ekonom spořitelny a dřívější viceguvernér České národní banky. Je to ale on, s kým si většina zasvěcených spojuje ombudsmana.
Články | Monika Brázdilová | 13. 12. 2000
Co má podle Vás společného sto kusů halenek ze sekáče se třemi menšími lahvičkami dámského parfému Hugo Boss a tkaničkami do kožených botasek Hermes? Pět tisíc korun! Taková je totiž přibližná cena každé z těchto položek. Pro někoho malé peníze, pro jiného měsíční výplata. Každopádně dost na to, aby doma ležely pod matrací a nejspíš málo na návštěvu brokerské firmy. Hledali jsme způsob, jak inteligentně tuto částkou zhodnotit a zjistili jsme, že co člověk, to originální řešení.
Co si o tom myslíte | Gabriel Pleska | 4. 6. 2015 | 46 komentářů
Nekuřácké hospody přibývaly i bez zákona. Valnou část těch zarytě kuřáckých beztak odstřelí evidence tržeb. Protikuřácké paragrafy tak jsou jen demonstrací síly. Nejlíp to prokazuje zákaz elektronických „cigaret“.
Co se děje | Eva Sovová | 19. 3. 2008 | 2 komentáře
Zdravotní pojišťovny si začínají konkurovat a více se odlišovat. Klienty pojišťoven přitahují hlavně programy oceňující bezplatné dárce krve, očkovací balíčky a bodování s bonusem za péči o vlastní zdraví.
Životní situace | Táňa Chadrabová | 6. 11. 2007 | 4 komentáře
Každý rok roste počet lidí, kteří nakupují v internetových aukcích. Sice tam na ně většinou čeká nižší cena než v obchodě, ale mohou se setkat s nespolehlivými prodejci. Nepříjemným překvapením se lze vyhnout dodržováním jednoduchých zásad.
Jak na to | Jana Divinová | 6. 9. 2022 | 1 komentář
Prudké zdražování nemusí znamenat, že si máte utáhnout opasek nebo dokonce jíst podřadné, nekvalitní jídlo. Není to řešení. Oslovili jsme výživové poradce, kteří pro vás připravili recepty na dobrá a nutričně hodnotná jídla. Vyjdou přitom na pár korun. Inspirujte se.
Jak na to | Jana Poncarová | 1. 8. 2017 | 2 komentáře
Léto je štědré. Dozrávají bobule. V mechu se (aspoň někde) krčí hřiby. Na loukách se zelenají bylinky. Sbírejte, sušte, zavařujte a plňte spíž. Ušetříte, a ještě si v přírodě odpočinete.
Jak na to | Jana Poncarová | 12. 4. 2016 | 10 komentářů
Zeleninová zahrádka, to je kus živobytí. Dřív bylo pěstování nutností, dnes je „trendem“. Znovu objevujeme zapomenuté. Třeba chuť mrkve pěstované bez hnojiv nebo svěžest ředkviček právě vytažených ze země. Když už zelenina vyroste, je víc než žádoucí ji plně zužitkovat. A s tím se pojí plánování: načasování výsevu, sklizeň, skladování a samozřejmě domácí vaření.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 31. 10. 2014 | 16 komentářů
V neděli jsme se s ním sice rozloučili, za pár měsíců ho ale budeme zase proklínat. Má v dnešní době letní čas ještě nějaké opodstatnění? Nebo by bylo lepší ho jednou pro vždy zrušit?
Aktuálně.cz | Kateřina Vokurková | 13. 7. 2014 | 6 komentářů
Značení potravin čekají největší změny za posledních patnáct let, kvůli kterým například Coca-Cola přestane prodávat své nápoje v nejmenší skleněné lahvi.