Na očkování proti spalničkám už přispěje i VZP

pk | rubrika: Aktuality | 3. 6. 2019

Příspěvek na dobrovolné očkování proti spalničkám nabízí ode dneška také Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP). Lidé si můžou nechat proplatit 500 korun. Nově nabízený příspěvek na nákup vakcíny je určen pro pojištěnce ve věku od 25 do 50 let.

„Standardně můžou pojišťovny hradit vakcínu proti této nemoci jen dětem v rámci povinného očkování podle očkovacího kalendáře. Ne všechny však očkování skutečně absolvují a navíc protilátky získané díky vakcíně mohou po delší době vymizet. I proto letos jen za první čtyři měsíce lékaři registrují už 467 nakažených, což je oproti předchozím rokům obrovský nárůst,“ říká mluvčí VZP Oldřich Tichý.

Anketa

Necháte se očkovat proti spalničkám i v dospělosti?

„Děti jsou v tuzemsku proti spalničkám očkovány od roku 1969, až od roku 1975 se však podávají dvě dávky vakcíny, které jsou dnes považovány za potřebné. Část dospělých tak nebyla v dětství očkována vůbec, další nedostatečně. Po několika desítkách let navíc účinnost očkování slábne,“ upřesňuje Tichý.

O příspěvku na očkování rozhodla správní rada VZP už na konci dubna. O tom, že pojišťovna tak následuje konkurenci, psal i web Peníze.cz v podrobnějším textu. Žádosti ale VZP přijímá až ode dneška.

„Lidé, kteří se nechali očkovat už dříve, mohou o příspěvek požádat i zpětně. Obecnou podmínkou pro přiznání příspěvku nicméně je, že žadatel musí doložit doklad o nákupu vakcíny ne starší než tři měsíce. To platí i v tomto případě,“ dodává mluvčí.

Čtěte víc: Očkování proti spalničkám: Dorazila monovakcína, přispějí už všechny pojišťovny

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

12. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Zvýšení příspěvku na péči schválili poslanci. Někdo dostal hodně, jiný nic

Příspěvek na péči se o července zvýší. Schválili to dnes poslanci. Podle koaličního návrhu se ale příspěvek nezvýší všem. Poroste příspěvek pro lidi s druhým, třetím a čtvrtým stupněm... celý článek

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

27. 3. 2024 | Lucie Weissová

Civilizační nemoci nepřinesla civilizace, ale náš způsob života

Založením rodinné kliniky Galen Clinic si Luboš Kmeť plní svou představu, jak by se mělo přistupovat k pacientům z odborného, ale hlavně lidského hlediska. Sází na prevenci, celostní... celý článek

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

20. 3. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Lepší bonusy od zdravotních pojišťoven? Na změnu zbývá pár dnů

Do konce března můžete požádat o změnu zdravotní pojišťovny. Prošli jsme seznamy benefitů a bonusů. Podívejte se, na co zdravotní pojišťovny letos lákají klienty.

Příspěvek na péči stoupne. Jurečka představil podrobnosti

9. 2. 2024 | Gabriel Pleska

Příspěvek na péči stoupne. Jurečka představil podrobnosti

Příspěvek na péči se letos zvýší, oznámilo dnes ministerstvo práce a sociálních věcí. Po dvou měsících jednání se vládní koalice shodla na jeho podobě, která je však méně velkorysá... celý článek

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro rok 2024 navýšila částky vybraných příspěvků a do nabídky zařadila několik zcela nových příspěvků.

Partners Financial Services