Aktuality | Jiří Hovorka | 14. 12. 2020 | 10 komentářů
Vláda rozhodla, že Česko od pátku přejde do čtvrtého stupně protiepidemickéhosystému PES. Opět tak dojde ke zpřísnění opatření. Restaurace znovu zavřou a budou moci fungovat jen na rozvoz a přes výdejová okénka. Zavřít musí od pátku i hotely s povolenými výjimkami.
Aktuality | Petr Kučera | 27. 11. 2020 | 7 komentářů
Naprostá většina hospod a restaurací otevře okamžitě v den, kdy jim to vládní rozhodnutí umožní. Ukázal to průzkum Plzeňského Prazdroje na vzorku 8200 tuzemských podniků, kam dodává svá piva.
Aktuálně.cz | Jiří Hovorka | 4. 12. 2016 | 15 komentářů
Se startem EET začaly restaurace zdražovat. Někde pro to můžou být objektivní důvody, jinde mohlo elektronické evidování posloužit jako dobrá záminka.
Aktuality | Jiří Hovorka | 28. 5. 2021 | 11 komentářů
Od pondělí 31. května se otevřou dosud uzavřené restaurace, vnitřní bazény, koupaliště, wellness zařízení, bary, herny či kasina. Návštěvníci budou muset mít doklad o negativním testu, aspoň první dávce očkování nebo o prodělaném covidu.
Aktuality | Petr Kučera | 19. 5. 2021 | 6 komentářů
Přišel čas se rozvolnit a nasát trochu pohody. Připijte si s námi a se svými přáteli na zdraví, šťastná shledání a nové plány, vzkazuje Air Bank klientům. Na první útratu, kterou zaplatí její kartou, přispěje 35 korunami.
Aktuality | Petr Kučera | 4. 5. 2020 | 2 komentáře
Společnost Uber Eats v úterý 3. června ukončí provoz v Česku. Během měsíce skončí také v Rumunsku, na Ukrajině, v Egyptě, Hondurasu, Saúdské Arábii a Uruguayi. Firma dnes oznámila, že na těchto trzích nevidí jasnou cestu k tomu, aby se stala jedničkou nebo dvojkou v rozvozu jídla.
Když se řekne | Tomáš Vlk | 10. 6. 2016
Povinnost elektronicky evidovat tržby bude beze sporu jednou z největších změn v soukromém sektoru za posledních několik let. Až na výjimky se dotkne všech podnikatelů přijímajících hotovost nebo její ekvivalent. Co si od e-tržeb (EET) slibuje vláda, na co se musí připravit podnikatelé a jak pocítí zavedení e-tržeb běžní zákazníci?
Aktuality | Jiří Hovorka | 23. 9. 2020 | 12 komentářů
Restaurace a další stravovací zařízení budou muset zavírat v deset hodin večer. Omezí se také počet povolených osob na hromadných akcích. Nová opatření, které reagují na nárůst počet nakažených koronavirem z posledních dnů, představil ministr zdravotnictví Roman Prymula.
Aktuality | Jiří Hovorka | 4. 1. 2021 | 5 komentářů
Vládou uzavřené provozovny dostanou od státu kompenzaci 400 korun za den a zaměstnance. Nový program nazvaný Covid Gastro a uzavřené provozovny dnes schválila vláda.
Aktuálně.cz | Radek Pecák | 9. 8. 2015 | 13 komentářů
Pivovary se obávají velkého zavírání hospod. Zákazníky lákají na nové druhy piv, ale třeba i exkluzivní sportovní přenosy.
Aktuálně.cz | Petr Kučera | 31. 3. 2013 | 3 komentáře
Spotřebitelé by konečně mohli snadno zjistit, komu Česká obchodní inspekce uložila pokuty za porušení zákona. Otevřenější přístup ke zveřejňování konkrétních výsledků kontrol plánuje Vladimír Velčovský, nový ústřední ředitel České obchodní inspekce.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 26. 4. 2011 | 11 komentářů
V listopadu loňského roku odvolal ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek ústřední ředitelku České obchodní inspekce Janu Příhodovou. Nový ředitel ČOI Jan Štěpánek poskytl serveru Peníze.cz exkluzivní rozhovor, ve kterém mluvil nejen o svých plánech, ale i o tom, proč v řadě oblastí nelze publikovat kompletní seznamy hříšníků jako například u čerpacích stanic.
Co si o tom myslíte | redakce Peníze.CZ | 14. 10. 2010 | 17 komentářů
Tažení proti kuřákům v Evropě pokračuje. Po zákazu kouření v restauracích hodlá totiž Evropská komise předložit návrh, podle kterého by si již nebylo možné v členských zemích Evropské unie zapálit ani na všech veřejných místech.
Aktuality | Petr Kučera | 17. 5. 2021 | 2 komentáře
Od pondělí 24. května mohou znovu fungovat ubytovací zařízení i pro rekreační účely, tedy nejen pro pracovní cesty. Po jednání vlády to dnes oznámil její místopředseda Karel Havlíček.
Aktuality | Petr Kučera | 14. 5. 2021 | 11 komentářů
Personál restaurací nebude muset kontrolovat, zda hosté splňují podmínky pro vstup na zahrádku. Zodpovědnost za jejich splnění bude na zákaznících. Vyplývá to z konečných podmínek pro otevření restauračních zahrádek od pondělí 17. května, které dnes schválila vláda.
Komiks | redakce Peníze.CZ | 2. 12. 2012 | 2 komentáře
Dobrou chuť, pokud právě obědváte. Zvlášť jestli to není doma.
Aktuality | Petr Kučera | 10. 5. 2021 | 59 komentářů
Od pondělí 17. května se mohou otevřít restaurační zahrádky. Rozhodla o tom dnes vláda. Provozovatelé i hosté by však měli dodržet několik podmínek.
Aktuality | Jiří Hovorka | 7. 12. 2020 | 11 komentářů
Od středy opět zpřísní některá omezení týkající se restaurací nebo venkovních trhů. V reakci na současný vývoj šíření epidemie koronaviru o tom dnes rozhodla vláda.
Aktuality | Petr Kučera | 16. 9. 2020 | 3 komentáře
Ministerstvo zdravotnictví zpřísňuje pravidla pro konání vnitřních hromadných akcí. Reaguje tak na rostoucí počet nákazy Covid-19.
Aktuality | Petr Kučera | 12. 8. 2020
Česká aplikace Qerko nově podporuje i stravenkové karty Sodexo, které využívá 350 tisíc lidí.
Když se řekne | Vlasta Holéciová | 1. 9. 2016 | 3 komentáře
Elektronická evidence tržeb (tzv. e-tržby) je skutečností a je nutné se na ni dobře připravit. Shrnuli jsme pro vás, která fáze zavádění elektronické evidence tržeb se vás týká a k jakým datům musíte tržby za různé produkty a služby elektronicky evidovat.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 17. 3. 2012 | 2 komentáře
Pokračování exkluzivního rozhovoru ze zákulisí slevového byznysu. Ředitel slevového agregátoru Skrz.cz prozrazuje, kolik peněz (a za co) Češi utratí na slevových serverech a uvádí na pravou míru klišé o stovkách slevových serverů.
Otázka dne | Věra Tůmová | 9. 8. 2010
Průměrná hrubá mzda vzrostla za posledních deset let v Česku o 10 269 korun na dnešních 23 488 korun. Tipněte si, ve kterých pracovních odvětvích, respektive oborech, stouply za uplynulých deset let platy v Česku nejvíce, a dozvíte se víc.
Co se děje | Jiří Hovorka | 5. 4. 2019 | 21 komentářů
Jeden z nejoblíbenějších benefitů zůstává v ohrožení, přestože se politici zatím k ničemu konkrétnímu neposunuli. Zástupci malých firem chtějí zpřísnit pravidla, rušení daňových výhod ale odmítají.
Co si o tom myslíte | Petra Dlouhá | 20. 9. 2012 | 18 komentářů
Lid zlobí se převelice, že zavládla prohibice. Občan křičí, že se mu to příčí. Pijanům nervy povolují: co si to politici dovolují? Inu – jenom to, co musí: snížit, ač vás to dusí, snížit šance nemalé, že vzbudíte se v penále.
Aktuality | Jiří Hovorka | 22. 12. 2021 | 2 komentáře
Vláda vedená Petrem Fialou (ODS) dnes rozhodla o úpravě některých mimořádných opatření proti šíření koronaviru.
Co se děje | Jana Divinová | 19. 5. 2022
Česká gastronomická skupina chce díky novému kapitálu od investorů snížit zadlužení z dob koronaviru a financovat nové projekty, mimo jiné i vstup italské sítě Caffé Pascucci na tuzemský trh.
Aktuality | Jana Divinová, Jiří Hovorka | 25. 11. 2021 | 16 komentářů
Kvůli výraznému zhoršování koronavirové epidemie dnes vláda vyhlásila třicetidenní nouzový stav. Potřebovala ho, aby mohla zavést nová omezující opatření. Restaurace musí od zítřka nově zavřít nejpozději v deset večer a zapomenout letos můžeme na vánoční trhy.
Co se děje | Ondřej Tůma | 17. 3. 2016 | 12 komentářů
Dnes čtěte: Kdo půjde první na řadu. Jak poznáte, jestli se vás EET týká. Jakým způsobem a do kdy se podnikatelé do systému musí přihlásit. Kde můžete (přesněji: budete snad moct) najít všechny potřebné informace.
Aktuálně.cz | Peter Gabaľ | 29. 11. 2015 | 67 komentářů
Tři čtvrtiny restaurací údajně kvůli elektronické evidenci tržeb v příštím roce zdraží.