Zdražování kvůli EET? Některé restaurace prý využily situaci

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuálně.cz | 4. 12. 2016 | 15 komentářů
Se startem EET začaly restaurace zdražovat. Někde pro to můžou být objektivní důvody, jinde mohlo elektronické evidování posloužit jako dobrá záminka.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

9. 12. 2016 8:32, Pivnik

Zavist ?!? Tak tam kudla nechod !!
Pokud maji dobre pivo a dobre osetrene a natocene, tak mi nejaka
kacka navic nevadi, v opacnem pripade je lehce upozornim a kdyz je jim to fuk, uz tam nepachnu !!
Jak proste ...

Zobrazit celé vlákno

+11
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

5. 12. 2016 7:55, Luboš

Zajimavy příspěvek k zamyšlení. K tomu zdražování je třeba vědět ze vstupní suroviny (potraviny a nápoje ) cenove rostly. Roste minimalni mzda. Pripravuje se růst poplatků za autorska prava. Rostla mzda ve statni správě - podotýkám ze bez prokázání zvyseni efektivity prace. Myslim si ( a to nedelam v branži ) ze tento segment trhu musí začít zvyšovat ceny. Je třeba i dobre ale opravdu dobre zaplatit zaměstnance.
No k p. podnikateli (politikovi / nepolitikovi ) Babisovi, timto postupem ztratil vyznamnou část podnikatelske verejnosti a jejich nejbližších. Celkove koncipovany zakon o eet zmenil princip dukazniho břemene v liberarne rizenych státech. Smutne je ze mu toto proslo. Na zaver dve poznamky (a) je treba rici, ze ten kdo neplatí dane musi z kola ven - osobne plne podporuji, ale p. Babisi co ta obrovska skupina co optimalizuje dane. To se deje kazdy den v kazde firme vcetne tech Vasich. Do teto oblasti se Vam nechce vstoupit ze - to by utrpelo Vase ego a musel by jste snizit zisky.
(b) co ale je absolutne v liberalni a demokraticke zemi neprijatelne je z oficialnit donasectvi a bonzactvi pod myslenkou loterie. Predpoladam ze takovýto zakon nebo vyhlaska ci narizeni vlady nemuze projit. P. Babisovi se nedivim( k jeho davne minulosti a praktikam ktere jsem se dozvedel o jeho osobe za drivejsiho rezimu ) ze to podporuje, to byla a je jedna z metod STB jak rozestvat lidi proti sobe a pak neomezene vladnout. P. Babis ani jinak neumi a je me ho opravdu lito. Pokud Vas tento příspěvek zaujme mohu pokracovat v dalsich nazorech na soucasne poktoucenou dobrou znacku ČR hnutim ANO. A to se priznam ze jsem tento spolek volil. Ni vypadalo to na startu dobře, ale to konec konců i komunismus. Potom s moci dojde chut a je pruser.

-1
+-
Reagovat na příspěvek

Další příspěvky v diskuzi (celkem 15 komentářů)

10. 12. 2016 13:08 | marcela

Zrovna včera jsem četla kolik zaniklo hospod ,ale hned zase kolik jich vzniklo.Skoro totožné číslo. Netvrdím ,že úplně malých hospod na vsi by se to nemohlo dotknout ,ale ti mají možnost paušálního zdanění,tak nevidím problém. To někteří poctiví páni hostinští zrušili hospodu (restauraci),aby nebylo možné zjistit ,proč minulá léta byla jejich hospoda v mínusu a najednou by byla v plusu.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

10. 12. 2016 13:03 | Marcela

Tak by jim měli napařit pořádnou pokutu. To je přesně ono.Kasírovat ,ale daně neodvádět.
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 12. 2016 8:32 | Pivnik

Zavist ?!? Tak tam kudla nechod !! Pokud maji dobre pivo a dobre osetrene a natocene, tak mi nejaka kacka navic nevadi, v opacnem pripade je lehce upozornim a kdyz je jim to fuk, uz tam nepachnu !! Jak proste ...
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

9. 12. 2016 7:10 | Pivar

V pátek jsem byl ve 3 hospodách . Ani v 1 jsem nedostal účtenku EET. Minimálně co vím, tak 2 ze 3. hospodskýh si jezdí v nových Pasatech 2016 plná výbava za 1000.000kč. A oni mi kvůli tomu mi ještě zdražili před měsícem pivo o 2kč. Nejsem bonzák, ale takové mám podporovat ? Co vy nato ?
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

8. 12. 2016 10:47 | StB

https://www.youtube.com/results?search_query=udavac+bez+ladu+a+skladu
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

8. 12. 2016 10:43

Ano čas ukázal že se hospody ruší a zároveň vznikají nové.Ti co okrádali budou mít nové účetnictví bez historie aby nebylo poznat jak moc si doteď mastili kapsu
+2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2016 18:13 | Jiří

Doufám že jste nahlásil nevydání účtenky přes EET když jste byl v pátek v putice, a pokud ne, tak to honem rychle napravte: https://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/uct/nahlaseni.faces Také jsem byl od platnosti toho zákona v několika hospodách na průzkumu a hříšníky jsem si nafotil a odeslal přes výše uvedený odkaz.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2016 14:52 | Lubos

Dobry den, na Vas komentar mohu reagovat jen se 100% souhlasem. Moc se mi Vaše argumentace libi. Vzdycky se ptám kde jsou Vam podobni lide kdyz se rozdávají funkce ve vlade. Dekuji a preji hezkx den
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

6. 12. 2016 11:57 | Ramesse II.

Realita je prostá: kde se jen točí pivo, tam se nemění vůbec nic, náklady s ohledem na daňovou slevu jsou nulové, tedy důvod ke změně ceny dolů nebo nahoru neexistují. Kde se vaří, tam je v souvislosti s EET výrazně snížena DPH, takže tam by mělo dojít ke snížení ceny (asi nedojde, podnikatelé si o tuto částku zvýší zisk a rozumím jim, taky bych toho zneužil, že je možné to hodit na někoho jiného, byť je to lež). Jako zákazník nepůjdu tam, kde se cena takto bezdůvodně zvýší - a kdyby se tak zachovali všichni, tak by o EET nebyl důvod se vůbec bavit - jde pouze o drobnou a zcela bezvýznamnou změnu účetní evidence. Btw. Babiše nevolím a hodně ho nemám rád, nekupuji věci, u kterých vím, že pocházejí z jeho firem (a je to velmi těžké, jemu patřím skoro vše).
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2016 20:55

byl jsem v patek v putyce. vsechny zname ksichty obsluha zkasirovala postaru bez uctenky. v sobotu jsem zaskocil jinam, kde eet zerou a cpali do pristroje kazde pivo. Do ktere hospody myslite, ze pujdu jako zivnostnik priste? No jasne, ze do te, ktera nepozene Buresovi vodu na mlyn a ta prepoctiva zkape. Tomu se rika lidsky faktor. Nebo fucktor? Pa pa
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2016 17:37 | Milan Plzeň

Jedná se o zásadní pokřivení trhu. Zákon o EET nařídil jedné skupině podnikatelů nakoupit zařízení a trvale platit služby, které se dosud na trhu vůbec nevyskytovaly. Druhá skupina podnikatelů, dodavatelé služeb a hardware kolem EET byla zvýhodněna tím, že jejich zboží a služby se kupovat ze zákona MUSÍ ! Pokud chce stát měřit podnikatelům tržby jako plynárna, vodárna či elektrárna odběry, ať jim zařízení zaplatí a dodá včetně služeb a podpory tak jako tito dodavatelé. A půlmilionová pokuta ? To je vrchol toho svinstva. Podnikatel tak ručí i za dodavatele služby, přenosu i centrální systém. Nic z toho nemohl ovlivnit ale za všechno ručí. Denně musí sledovat všechny položky a ty co neprošly do 48 hod doručit na FU jinou cestou. Až vás příští zákon donutí koupit a nosit 24 hodin denně měřič spotřebovaného kyslíku při dýchání, tak se ničemu nedivte. Podobné opatření už zraje v mnoha hlavách, které mají gigantické provize z obchodování s novými technologiemi ze zákona povinnými jako je nyní EET.
+11
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2016 15:41 | V.Mlich

Na voličích ANO je zábavné, jak slepě věří tomu, že EET snad narovná podnikatelské prostředí nebo dokonce zvýší výběr daní. Jenže většina hospod se plátcovství DPH vyhýbá, v pondělí jdou na otce, v úterý na snachu, ve středu na syna atd, aby žádná z "firem" nedosáhla hranice povinného plátcovství. A daň z příjmu bude i s EET stále nulová, i když bude složitější nahonit náklady, jenže kdo se nebál podvádět bez EET, toho nějaká EET nerozháže. Chtít ve slušném podniku paragon se považuje za vrchol buranství. Ale takový host bez problémů paragon dostane, nějaké tržby hospada vykazovat musela i před EET. Důležité je, aby seděly součty, kontroloři se budou vozit po těch chudácích poctivcích, co neumí poznat, jestli se storno provedlo, jestli se po výpadku tržba zahlásila dodatečně do 48h atd.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

5. 12. 2016 7:55 | Luboš

Zajimavy příspěvek k zamyšlení. K tomu zdražování je třeba vědět ze vstupní suroviny (potraviny a nápoje ) cenove rostly. Roste minimalni mzda. Pripravuje se růst poplatků za autorska prava. Rostla mzda ve statni správě - podotýkám ze bez prokázání zvyseni efektivity prace. Myslim si ( a to nedelam v branži ) ze tento segment trhu musí začít zvyšovat ceny. Je třeba i dobre ale opravdu dobre zaplatit zaměstnance. No k p. podnikateli (politikovi / nepolitikovi ) Babisovi, timto postupem ztratil vyznamnou část podnikatelske verejnosti a jejich nejbližších. Celkove koncipovany zakon o eet zmenil princip dukazniho břemene v liberarne rizenych státech. Smutne je ze mu toto proslo. Na zaver dve poznamky (a) je treba rici, ze ten kdo neplatí dane musi z kola ven - osobne plne podporuji, ale p. Babisi co ta obrovska skupina co optimalizuje dane. To se deje kazdy den v kazde firme vcetne tech Vasich. Do teto oblasti se Vam nechce vstoupit ze - to by utrpelo Vase ego a musel by jste snizit zisky. (b) co ale je absolutne v liberalni a demokraticke zemi neprijatelne je z oficialnit donasectvi a bonzactvi pod myslenkou loterie. Predpoladam ze takovýto zakon nebo vyhlaska ci narizeni vlady nemuze projit. P. Babisovi se nedivim( k jeho davne minulosti a praktikam ktere jsem se dozvedel o jeho osobe za drivejsiho rezimu ) ze to podporuje, to byla a je jedna z metod STB jak rozestvat lidi proti sobe a pak neomezene vladnout. P. Babis ani jinak neumi a je me ho opravdu lito. Pokud Vas tento příspěvek zaujme mohu pokracovat v dalsich nazorech na soucasne poktoucenou dobrou znacku ČR hnutim ANO. A to se priznam ze jsem tento spolek volil. Ni vypadalo to na startu dobře, ale to konec konců i komunismus. Potom s moci dojde chut a je pruser.
-1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

4. 12. 2016 15:30

Dejte tomu čas.Nic se nejí tak horké jak se uvaří.
+1
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

4. 12. 2016 9:17 | Šárka

Za každou položenou firmu kvůli zavedení EET by měl Babiš dostat veřejně 100 ran bičem. :)
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

David Marek

ekonom

Petr Kužel

prezident Hospodářské komory

David Marek
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Petr Kužel
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services