Moneta nově nabízí pojištění na život a penzi jen od NN

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 11. 7. 2023 | 1 komentář
Moneta nově nabízí pojištění na život a penzi jen od NN

Zdroj: Shutterstock

Pokud si budou chtít klienti Monety Money Bank sjednat životní pojištění či penzijní spoření, zajistí jim ho NN pojišťovna a penzijní společnost. Banka a pojišťovna podepsaly dohodu o výhradní spolupráci, na sedm let s platností od letošního 1. července.  

„Těší nás, že se díky této dohodě společně opět stáváme lídry v oblasti bankopojištění, v níž má NN dlouholeté zkušenosti. Především ale máme radost, že můžeme klientům Monety nabídnout zajištění rizik a spoření na penzi,“ uvedl Yoram Schwarz, generální ředitel NN ČR. 

Klienti Monety si nyní mohou sjednat životní pojištění a spoření na penzi na všech 140 pobočkách banky, ale také prostřednictvím internetového a mobilního bankovnictví. „Fakt, že se spolupráce Monety a NN netýká jen nabídky produktů a služeb na pobočkách, ale i v online prostředí banky, jen potvrzuje sílu obou našich společností v digitalizaci a inovacích,“ dodal Yoram Schwarz. 

Jak doplnila mluvčí Monety Zuzana Filipová, v nabídce ostatních pojistných produktů pokračuje banka i nadále ve spolupráci s dalšími partnerskými pojišťovnami, tedy s Generali Českou pojišťovnou, BNP Paribas Cardif a MetLife, DAS a Direct.  

Obě finanční instituce působí na českém trhu přes 20 let. Moneta má zhruba 1,5 milionu klientů, jejím největším akcionářem je s podílem 29,94 procent společnost Tanemo, kterou založila skupina PPF za účelem ovládnutí Monety a jejího faktického spojení s Air Bank (ani na tři pokusy to ale nakonec nevyšlo). NN Životní pojišťovna je třetí největší životní pojišťovnou na českém trhu. Spolu s NN Penzijní společností je součástí mezinárodní finanční skupiny NN, která má více než 178letou historii a stará se o 20 milionů klientů v 11 zemích světa.  

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+9
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

25. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 8 komentářů

Kdy půjdete do důchodu? Ve hře jsou tři návrhy

Důchodový věk poroste. Otázkou je, jak přesně. K původnímu návrhu ministerstva práce a sociálních věcí teď přibyly další dva.

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Pětina Čechů si nemůže šetřit na důchod. Nemáme na to, říkají

6. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 4 komentáře

Pětina Čechů si nemůže šetřit na důchod. Nemáme na to, říkají

Dvě třetiny obyvatel Česka (66,7 %) si pravidelně odkládají část peněz na dobu, kdy už nebudou pracovat – tedy aby si mohly zpříjemnit důchod. Ukázal to internetový průzkum, který na... celý článek

Jak si snížit daně. Tohle všechno teď můžete využít

1. 1. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Jak si snížit daně. Tohle všechno teď můžete využít

Na daních můžete zaplatit mnohem méně než patnáct procent z příjmů. Při vyplňování přiznání za rok 2023 lze využít odečitatelné položky a daňové slevy. Tady je aktuální přehled.

Jak si studenti zvýší budoucí důchod? Praktické tipy

1. 12. 2023 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Jak si studenti zvýší budoucí důchod? Praktické tipy

Mladí lidé dostanou od státu nižší důchod než současní penzisté, shodují se ekonomové, Navíc půjdou do důchodu později. Existuje ale řešení, jak si příjmy ve stáří o něco navýšit už... celý článek

Partners Financial Services