Důchodcům dáme až 2000 Kč, láká banka před zdražením pošty

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 15. 6. 2023
Důchodcům dáme až 2000 Kč, láká banka před zdražením pošty

Zdroj: Shutterstock

Noví klienti, kteří si zřídí Poštovní účet a nechají si na něj posílat důchod, dostanou od ČSOB Poštovní spořitelny 1000 korun jako jednorázový bonus.

Dalších 500 Kč pak získají, když začnou používat mobilní aplikaci ČSOB Smart (stačí se jednou přihlásit). A dalších 500 Kč jim banka přidá, když aspoň jednou zaplatí platební kartou libovolnou částku.

V rámci akce, která potrvá do konce letošního července, tak senioři můžou získat až 2000 korun. Po připsání odměny – přijde jim do konce listopadu – pak není nutné účet využívat, i když banka samozřejmě věří, že nové klienty zaujme a zůstanou u ní.

Nabídka ČSOB míří hlavně na ty seniory, kteří si dosud vyzvedávají důchod v hotovosti prostřednictvím České pošty. Za vyzvednutí v hotovosti si totiž pošta strhává 29 korun měsíčně, od září zvýší poplatek na 35 korun. Psali jsme o tom podrobně včetně dalších možností, jak se zdražení vyhnout: Výplata důchodů v hotovosti podraží. Pošta zvedá poplatek. 

ČSOB zdůrazňuje, že její Poštovní účet je bez poplatků za vedení. Součástí je mimo jiné neomezený počet platebních příkazů zdarma potvrzených platební kartou na pobočkách České pošty, zdarma jsou také příkazy zadané na pobočkách ČSOB. Od července bude zdarma i zřízení trvalých příkazů a inkas na poště nebo pobočce. Hotovost si lze vybírat bezplatně z bankomatů ČSOB a Poštovní spořitelny, jednou za měsíc také přímo na poště.

Přestože cílem je přejít na bezhotovostní výplatu, považovanou za bezpečnější, ČSOB nabízí důchodcům i doručení hotovosti, a to jednou měsíčně bez poplatku. „Jako jediná banka nabízíme doručení hotovosti na libovolnou adresu, třeba na chatu nebo do lázní. V rámci zvýhodnění mohou senioři využít tuto službu jednou měsíčně zdarma,“ říká Přemysl Hanzelka, ředitel ČSOB Poštovní spořitelny.

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Pravidelně aktualizovaný přehled slev, bonusů a dalších akcí nejen u běžných účtů. 

Akce, slevy, bonusy!

Nový účet s odměnou si lze založit do konce července na kterékoliv poště. Zájemci tam můžou rovnou požádat o přesměrování důchodu na tento účet, pošta za ně pošle žádost na Českou správu sociálního zabezpečení. Bonus 1000 Kč pak získá ten, komu (do konce třetího měsíce následujícího po měsíci otevření účtu) přijde důchod od ČSSZ nebo jiné instituce, která ho vyplácí (ministerstvo vnitra pro policisty a hasiče, ministerstvo obrany pro vojáky, ministerstvo spravedlnosti pro vězeňskou správu).

Další bonus – 500 Kč – dostane ten, kdo se do třiceti dnů od otevření účtu aspoň jednou přihlásí do mobilního bankovnictví ČSOB Smart. A kdo do třiceti dnů od otevření účtu aspoň jednou zaplatí kartou, dostane dalších 500 korun, pokud už předtím splnil druhou podkínku (přihlášení do aplikace).

Akce se týká důchodců od 58 let a jen těch, kteří v posledních dvanácti kalendářních měsících (od května 2022) neměli běžný účet v ČSOB nebo Poštovní spořitelně.

Ostatní banky podle dostupných informací podobně velkorysou akci pro seniory momentálně nemají. Některé z nich nabízejí bonusy za sjednání účtu bez věkového omezení. Aktuálně nejatraktivnější je odměna až 3000 korun od Raiffeisenbank: novým klientům stačí třikrát měsíčně zaplatit kartou – za každý měsíc banka pošle 500 korun, maximálně šest měsíců za sebou. UniCredit Bank dává k novému účtu dvanáct vstupenek do sítě multikin Cinestar nebo roční předplatné Spotify Premium.

Jde na běžných účtech ušetřit? Ano!

Vyberte si účet s výhodnějšími podmínkami a ušetřete až pár stovek měsíčně. Ať jste podnikatel, soukromá osoba nebo student.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+16
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services