Turisti, co nenávidí turisty
Publicistika | Táňa Zabloudilová | 10. 11. 2018 | 2 komentáře

Poslední ukázka z podzimního Finmagu. Zimní číslo už má v práci grafik a brzy se vydá na stánky i do schránek…
Životní styl je způsob projevování hodnot, preferencí a postojů v každodenním životě. Je to například způsob stravování, pohyb a volnočasové aktivity, které si každý člověk volí podle svých postojů a hodnot. Každý má jiné hodnoty a postoje, a tak se i životní styl může výrazně lišit, pokud porovnáváme dvě osoby.
Na životní styl mají také vliv určité faktory, jako je například věková skupina a sociální skupiny, ve kterých se osoba vyskytuje, finanční podmínky a také sociální prostředí. Životní styl by měl lidem přinášet pocit uspokojení a dávat jim pocit dobře stráveného života.
Další články na téma životní styl najdete na Finmag.cz.
Seřadit podle*: čtenosti |
chronologicky |
hodnocení
Publicistika | Táňa Zabloudilová | 10. 11. 2018 | 2 komentáře
Poslední ukázka z podzimního Finmagu. Zimní číslo už má v práci grafik a brzy se vydá na stánky i do schránek…
Rozhovor | Ondřej Tůma | 3. 11. 2018 | 2 komentáře
Řezník František Kšána mluvil v podzimním Finmagu o lásce k přeštickým čuníkům, bolestivém odchodu z rodinné firmy a pohledu na zapřisáhlé vegetariány.
Rozhovor | Jan Hamerský | 27. 10. 2018 | 1 komentář
Na okraji okraje ve vsi Zdoňov v Broumovském výběžku stojí bývalá kovárna. Když do ní Lenka Wimmerová a Olga Himmelsbergerová pozvali kuchaře Otakara Humpla, učarovala mu tak, že opustil svůj vyhlášený pražský podnik a „odjel to zkusit na venkov“.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 13. 10. 2018 | 4 komentáře
„Nejde už o kyberkriminalitu nebo kyberšikanu. Lidská společnost se kvůli sociálním sítím, mobilní komunikaci, vyhledávačům, aplikacím a obchodům s daty začíná nebezpečně měnit,“ varuje zakladatel projektu Dítě v síti Jan Müller.
Jak na to | Gabriela Hájková | 3. 10. 2018 | 17 komentářů
Poplatky za popelnice porostou. Víc než třetina odpadu v nich by se přitom dala kompostovat, a některé obce dokonce nabízejí kompostéry zadarmo. Znamená ale snížení množství odpadu ve vaší popelnici, že za ni míň zaplatíte?
Jak na to | Monika Šaríková | 3. 10. 2018 | 7 komentářů
Den co den v kuchyni používáme spotřebiče, které nám pomáhají udržet potraviny čerstvé a usnadňují nám přípravu jídel pro celou rodinu. K jejich fungování je ale nezbytná energie. Chcete-li snížit spotřebu energií, a tím pádem i náklady, máme pro vás 10+1 tipů, jak neplýtvat v kuchyni energií.
Publicistika | Ondřej Tůma | 22. 9. 2018
Nádherná vůně. Lákavé zákusky, kam se člověk podívá. A velký industriální prostor, po kterém místo Umpa-lumpů kmitají cukráři. Člověk je nadšený už ve chvíli, kdy vstoupí. A to ještě neochutnal! Vítejte v cukrářské továrně Lukáš Skály.
Jak na to | Jana Poncarová | 20. 9. 2018 | 1 komentář
Zima je dlouhá. A dobrot, třeba z jablek nebo bylinek, není nikdy dost. Proměňte svoji špajz v zásobárnu pochutin, které si přinesete rovnou z přírody. Je to zadarmo. A je to zdravé.
Když se řekne | Martin Vlnas | 8. 9. 2018 | 2 komentáře
Sází na jedinou odrůdu, nebojuje o medaile na soutěžích, nebojí se experimentovat. A stejně jako pankáči s kohouty na hlavách i Roman Fabig ví, že stejně důležitý jako produkt je i image.
Jak na to | Jana Poncarová | 28. 8. 2018 | 1 komentář
Šípek k šípku. Korunka ke korunce. Jestli jste propadli kouzlu samozásobitelství, nepromeškejte poslední bobule. Bezinky už černají, ovoce v sadech dozrává.
Jak na to | Jana Poncarová | 24. 7. 2018 | 1 komentář
I když vám nasušené byliny z divočiny neušetří majlant, pár korun to bude. Místo ovocných čajů v sáčku si připravte vlastní. Trhejte bobule, listy i květy. Zavařte si pyré z padanek, co je potkáte cestou. Nebo si z bylin vyrobte vlastní vonnou tyčinku pro hygge zimní večery.
Jak na to | Jana Poncarová | 17. 7. 2018 | 8 komentářů
Z přehřátého bytu můžete utíkat k vodě, házet si do pití obří kostky ledu nebo zkusit větrák. Za tropických nocí, kdy kvůli horku nezamhouříte oka, ale stejně zatoužíte po klimatizaci. I když k provozu potřebuje elektřinu, a ta něco stojí, nemusíte hned prochladit majlant. Poradíme, jak klimatizovat efektivně.
Když se řekne | Terezie Nývltová Vojáčková | 12. 6. 2018 | 4 komentáře
Čas prázdnin se blíží a s nimi také letní tábory. Někdo na ně vypravuje děti, jiný jenom vzpomíná. A pak jsou tu ti, kteří na ně jedou dělat vedoucí, instruktory, zdravotníky nebo kuchaře. A nemusí si na to ani nutně brát dovolenou. Koho zaměstnavatel musí pustit?
Co se děje | Michal Kašpárek | 25. 5. 2018 | 35 komentářů
Spropitné komplikuje život hostům a dává mizernou zpětnou vazbu personálu i jeho vedení. Připojme se k zemím, kde obsluha dostává motivující mzdy automaticky.
Jak na to | Jana Poncarová | 14. 5. 2018 | 3 komentáře
Za trochu bršlice kozí nohy přidané do salátu zaplatíte ve vyhlášené restauraci hříšné peníze. Na loukách roste zadarmo. A je tady toho víc: z kopřiv si poduste špenát, z jitrocelových listů vyrobte sirup, z hrstí bylin vařte čaj, z divokých listů umixujte pesto.
Komentář | Michal Kašpárek | 4. 5. 2018 | 6 komentářů
Úzkostmi, depresemi nebo bulimií trpí i mužští sportovci, v některých disciplínách častěji než ženy. Proč nikdo nevaruje jejich rodiče?
Rozhovor | Martin Vlnas | 21. 4. 2018
Martin Jahoda a Honza Březina pomohli vybrat ideální sport pro tři sta tisíc dětí. I díky nim mají poprvé v dějinách školáci z měst lepší kondici než jejich vrstevníci na venkově.
Co se děje | Monika Veselíková | 9. 4. 2018 | 1 komentář
Zdravotní i komerční pojišťovny chtějí, abychom se starali o vlastní zdraví. Klientům proto nabízejí nejrůznější benefity. Peníze.cz přinášejí jejich přehled.
Rozhovor | Jan Hamerský | 10. 3. 2018
Bandzone překonal jeho představy. Adresář kapely The.Switch za třináct let zbytněl v největší databázi českých a slovenských kapel, která na rozdíl od celosvětové sítě MySpace přežila. Neobešlo se to beze ztrát. I o nich mluví majitel Bandzone.cz Michal Majkláč Novák.
Rozhovor | Monika Veselíková, Martin Vlnas | 24. 2. 2018 | 11 komentářů
„Nejspíš si kupujete víno z Maďarska nebo Moldávie, ze kterého se na českých hranicích zázrakem stala Pálava. Celá tuzemská produkce Pálavy totiž dělá zhruba dvě cisterny,“ vysvětluje v rozhovoru Martin Kozák. Jeho firma Kupmeto se dovozu vína věnuje bezmála dvacet let.
Jak na to | Jana Poncarová | 13. 2. 2018 | 3 komentáře
Zeleninu a ovoce většinou kupujeme v obchodě, spoléháme na velkovýrobu a často taky na dovoz. Proč ale nevyužít zahrádku nebo i balkon nebo aspoň truhlík za oknem? Odměna za trochu starání: čerstvost, zaručená kvalita – a navíc můžete i ušetřit.
Rozhovor | Martin Vlnas | 13. 1. 2018 | 5 komentářů
Přes čtvrtstoletí budoval firmu. Jeho výrobky snídá padesát zemí světa. Teď podnik předává synovi. „Proč bych ho prodával? Nerad bych dopadl jako ti chlapi, co prodali pneumatikárnu, každý dostali patnáct miliard a teď investují do firem, které nemají pod kontrolou.“ Pan Emco – Zdeněk Jahoda.
Co se děje | Monika Veselíková | 13. 12. 2017
Vedle nového autopojištění nachystaly pojišťovny také novinky v životním pojištění. Projděte si náš přehled.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 18. 11. 2017 | 4 komentáře
„Sport musí přinášet silné zážitky. Nikdo se nechce dívat na fotbalový zápas, který skončí 0:0, nebo na nudný závod formule 1. Tomu musí pořadatelé předcházet, jinak přijdou o diváky i o peníze,“ říká komerční ředitel leteckých závodů Red Bull Air Race Pavel Turek.
Jak na to | Jana Poncarová | 16. 11. 2017 | 6 komentářů
Zima je náročná, peněženky hubnou. Vánoce z nás mnohdy vytáhnou víc peněz, než chceme, rostou náklady na teplo. Pokud v domácím rozpočtu hledáte rezervy, zkuste vařit z levných a zdravých surovin. Tady je pět rychlých receptů za babku.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 4. 11. 2017 | 6 komentářů
„V žádném byznysu nemá smysl jít proti nákupním zvyklostem zákazníků,“ vysvětluje zakladatel největšího českého e-shopu s módou Ladislav Trpák, proč Zoot.cz sází na hybridní model – kobinaci e-shopu s kamennými výdejnami zboží.
Jak na to | Jana Poncarová | 1. 8. 2017 | 2 komentáře
Léto je štědré. Dozrávají bobule. V mechu se (aspoň někde) krčí hřiby. Na loukách se zelenají bylinky. Sbírejte, sušte, zavařujte a plňte spíž. Ušetříte, a ještě si v přírodě odpočinete.
Rozhovor | Kristýna Kašpárková | 15. 7. 2017 | 7 komentářů
Vtipy o tom, že je víno dobré, špatné a „pro Pražáky“, jí přijdou trapné. Mimochodem, podle mladé vinařky Dominiky Černohorské dnes lidi z Prahy vínu rozumějí často mnohem líp než lidi z Brna. Podle čeho se v lahvích vyznat? Na medaile na etiketě nehleďte, radí členka Unie enologů.
Rozhovor | Kristýna Kašpárková | 8. 7. 2017 | 4 komentáře
Rozhodla se založit vinařství. V době, kdy noviny psaly, že hektar půdy na jihu Moravy stojí stejně jako na jihu Francie, to vypadá jako bláznovství. Jenže od touhy nalívat lidem z vlastní lahve Dominiku Černohorskou neodradí ani spálená kůže a bolavá záda po parném dni na vinohradě.
Jak na to | Jana Poncarová | 7. 6. 2017 | 3 komentáře
S „bytovou zahrádkou“ neušetříte. Zelenina, ovoce nebo bylinky vás naopak můžou stát i víc než v obchodě. Za možnost zarelaxovat si, uvolnit kreativitu a potěšit se doslova z plodů své práce vám ale stát může.
Stránka 2/6