Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Petr Kučera | rubrika: Co se děje | 4. 3. 2024 | 4 komentáře
Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat, když to chcete s odměnou?
Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Zdroj: Shutterstock

Raiffeisenbank: až 3000 Kč pro nové klienty

Nejsnadnější cestu k nejvyššímu bonusu nabízí Raiffeisenbank. Novým klientům, kteří si u ní otevřou jakýkoliv běžný osobní účet, bude posílat 500 korun po dobu šesti měsíců. K získání celkem 3000 korun stačí aspoň třikrát měsíčně zaplatit debetní nebo kreditní kartou.

Akce patří k nejatraktivnějším na trhu v porovnání s bonusy, s nimiž banky přišly v posledních letech – co do výše odměny a podmínek jejího získání. Ani podrobná pravidla neobsahují žádné háčky, které by zájemce nepříjemně překvapily. Základní varianta konta nazvaná Chytrý účet je bez poplatků a bez závazků.

Podmínka minimálně tří plateb kartou za měsíc se dá splnit jednoduše. Počítají se prakticky jakékoliv platby v jakékoliv výši. Může tedy jít o platby u terminálu v prodejně („kamenný obchod“) nebo na internetu.

Pozor jen na to, aby se platby stihly v příslušném kalendářním měsíci také zaúčtovat – tedy aby je banka skutečně odepsala z účtu (nejen zablokovala). Splnění podmínky proto není dobré nechávat až na konec měsíce. Kdo chce předejít tomu, že narazí na pomalejšího obchodníka, měl by raději včas udělat víc plateb u různých obchodníků.

Při splnění podmínek za kalendářní měsíc – aspoň tři zaúčtované platby kartou – pak banka připíše na účet odměnu 500 korun nejpozději do 15. dne následujícího měsíce. Klient může získat maximálně 3000 korun, když podmínku splní v každém ze šesti měsíců za sebou. Měsíc založení účtu se přitom nepočítá, podmínka se hodnotí až od toho následujícího.

Odměnu dostane nový klient, kterému je aspoň 18 let, neměl v posledním půl roce jiný běžný účet v Raiffeisenbank a neúčastnil se předchozí akce „6 x 500 Kč“ v loňském roce.

Komerční banka: 2000 Kč pro nové klienty

Akci na podporu své nové mobilní aplikace KB+ spustila Komerční banka. Podmínkou je sjednání nového účtu právě prostřednictvím této aplikace. Odměna cílí jen na nové klienty, kteří za poslední rok (od 1. března 2023) neměli v Komerční bance žádné bankovní produkty.

Na výběr jsou čtyři běžné účty – takzvané tarify. Tarif Start je bez paušálu a bez poplatků za základní služby (zdarma jsou výběry z bankomatů sdílené sítě KB, Monety, Air Bank a UniCredit; výběry z ostatních bankomatů v Česku přijdou na 39 Kč, v zahraničí na 99 Kč). Vyšší tarify jsou placené a nabízejí například levnější nebo bezplatné výběry z cizích bankomatů a také multiměnový účet.

Odměnu 2000 korun dostane nový klient (starší 18 let), který si do konce května sjedná některý z účtů a aspoň dvakrát během dvou měsíců zaplatí kartou. Na výši platby nezáleží. Může jít o platbu v kamenném obchodě nebo na internetu.

Chcete si splnit své sny? Investujte!

Do minuty vyhledáte nejvýhodnější investiční portfolia a přání vaše i vašich blízkých se začnou plnit. A nemusíte být profík.

Kdo si založí účet do konce března a během dvou měsíců splní podmínky, dostane bonus do konce června. Při založení účtu v dubnu přijde bonus do konce července, při založení v květnu přijde do konce srpna. Samozřejmě: přinejmenším do data připsání odměny nesmí klient vypovědět smlouvu.

UniCredit: vstupenky do kina, nebo až 4000 Kč s investováním

UniCredit Bank dál nabízí novým klientům až dvanáct lístků do sítě multikin CineStar zdarma. Zájemci musí splnit tři podmínky: založit si do konce června některý z běžných účtů (varianta Start je zdarma bez dalších podmínek), zadat při online založení účtu promo kód CineStar24 a aspoň třikrát měsíčně zaplatit kartou.

Za každý z šesti měsíců, v němž je podmínka tří plateb kartou splněna, dá banka dvě vstupenky na libovolný 2D film ve zmíněné síti kin. Kartou lze zaplatit jakoukoliv částku u terminálů v obchodech nebo na internetu.

Kdo nechce vstupenky do kina, může v UniCredit využít novou akci s finanční odměnou až 4000 korun. Ta se skládá ze dvou částí: odměna za aktivní účet a odměna za pravidelnou investici. Podmínky jsou trochu komplikovanější:

Pro získání odměny za aktivní účet ve výši 1000 korun je nutné aspoň třikrát měsíčně zaplatit kartou v celkové částce minimálně 4000 korun. Tuto podmínku je potřeba plnit přinejmenším po dobu šesti kalendářních měsíců po sobě jdoucích bez přerušení.

Celkem je tedy nutné zaplatit během roku kartou aspoň 24 tisíc korun, a to tak, aby v každém kalendářním měsíci proběhly nejméně tři platby a aby součet plateb v každém měsíci dělal přinejmenším 4000 korun. Počítají se platby u terminálů v obchodech i na internetu – kromě převodů peněz na účty digitálních peněženek (například Revolut).

Pro získání druhé části odměny – ve výši 3000 Kč – je nutné do konce dubna sjednat pravidelné investování prostřednictvím UniCredit Bank, a to nejméně ve výši 1000 korun měsíčně po dobu půl roku (šesti po sobě jdoucích kalendářních měsíců bez přerušení). Na výběr jsou produkty U Invest Plus nebo Rytmus Select. Od bonusu a případného výnosu investic je však potřeba odečíst poplatky podle standardního ceníku společnosti Amundi, která tyto produkty pro UniCredit zajišťuje.

Skip Pay: až 2700 Kč za odložené platby

Lidé, kteří si nově založí ověřený účet Plus u služby Skip Pay, dostanou až 1500 Kč na první nákup v e-shopu CZC.cz. Nabídka nemá žádné další podmínky ani omezení (například nějaká minimální hodnota samotného nákupu). Nákup do výše 1500 Kč je tedy ve výsledku zdarma, nákup nad 1500 Kč bude levnější právě o slevu 1500 Kč.

Při dalším používání karty mohou klienti během jednoho roku získat v součtu dalších 1200 korun: stovku za každý měsíc, v němž přinejmenším pětkrát zaplatí kartou a zároveň jejich celkové platby kartou dosáhnou aspoň 10 tisíc.

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám pravidelně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Skip Pay patří do skupiny ČSOB a zaměřuje se hlavně na odložené platby. Pro nakupujícího funguje odložená platba podobně jako kreditní karta: když zaplatí dluh do určeného data, jde prakticky o bezúročnou půjčku.

ČSOB: pětistovka za posílání důchodu

Na jednorázovou odměnu 500 korun láká ČSOB klienty od 65 let věku. Stačí, aby si na účet nově nechali posílat důchod. Akce je nejen pro nové klienty (s účtem založeným během března), ale také pro dosavadní klienty (s dříve založeným účtem, pokud na něj zatím nechodil důchod). Odměnu pak dostane ten, komu nejpozději do konce června na účet aspoň jednou nově přijde důchod.

Creditas: soutěž o 100 tisíc a devět dalších výher

Do konce března trvá soutěž Banky Creditas. Hraje se o hlavní cenu 100 tisíc korun a devět dalších hodnotných výher: poukaz na zážitkový pobyt v hodnotě 50 tisíc (2. místo), poukaz na nákup sportovního vybavení v hodnotě 25 tisíc (3. místo) a poukazy na nákup zboží v Alza.cz v hodnotě 10 tisíc (4. až 10. místo). 

Šanci má ale jen ten, kdo se zapojil už v únoru. Podmínkou účasti bylo registrovat se na webu banky a zaplatit osobní kartou Creditas alespoň pětkrát měsíčně – v únoru i březnu – vždy přinejmenším 500 korun. Každá z pěti plateb za měsíc tedy musí dosáhnout alespoň 500 korun nebo ekvivalent této částky v jiné měně.

Některou z deseti odměn získají jenom vylosovaní výherci – nedosáhne na ně automaticky každý účastník.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+66
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services