Česká spořitelna: Změny jsou vidět

Česká spořitelna: Změny jsou vidět
Do třetice všeho … a tentokrát dobrého. Třetí největší banka chce používat svou internetovou prezentaci jako komunikační kanál. Svou webovou stánkou nás docela potěšila.

www stránky finančních institucí
Připravili jsme pro vás cestopis po serverech na českém internetu. Týden co týden se podíváme na jednu finanční instituci a na jejich způsob prezentace na síti sítí. Hodnotíme vždy pět nejvýznamnějších firem daného oboru (banky, investiční společnosti, stavební spořitelny...), každý týden jednu. Poté (v šestém týdnu) bude následovat článek shrnující využití internetu daným odvětvím.
Hlavním hodnotitelem je Danuše Pecharová ze společnosti imProve, porotu serveru Peníze.CZ tvoří dvanáct osobností.

Na první pohled prezentace České spořitelny (profil, názory) ohromí svým moderním designem, uživatel se ovšem nesmí nechat zmást, všechny další odkazy z úvodní stránky mají svůj původní design. Změna je ale vidět a pravděpodobně dojde k převedení všech stránek do stejného kabátu.

Zdá se, že manažeři pochopili význam internetu pro přilákání nových zákazníků, a doména neintuitivně pojmenovaná csas.cz se změnila na nasesporitelna.cz (tedy podobně jako Komerční banka využívá také doménu mojebanka.cz). Nové jméno domény je pouze začátkem, uvidíme, jaké další kroky budou následovat. Design úvodní stránky naznačuje útok na mladé, je velmi svěží a na rozdíl od Komerční banky (profil, názory), kterou jsme hodnotili minule, působí velmi příjemným dojmem. Výrazným problémem nejsou ani technické problémy.

Kromě obvyklých informací o směnných kurzech se dozvíte poměrně komplexní informace o celé skupině České spořitelny, můžete si stěžovat ombudsmanovi a na rozdíl od ostatních bank se dočkáte i anglické verze.

Zajímá Vás, kolik naspoříte za deset let na termínovaném vkladu? Interaktivita prezentace odpovídá i na tyto otázky. Nechce sice suplovat finanční servery, laickému uživateli ale nabízí dostatek informací pro orientaci ve finančním sektoru.

Technické hodnocení
Doba testování:od 29. 3. 2001 11:55:00
do 30. 3. 2001 14:48:57
Počet testovaných odkazů:8529
Nefunkční odkazy (interní): 131
Nefunkční odkazy (externí):82
Nefunkční záložky:2316
Příliš objemné stránky (> 50 kB):341
Chybějící atributy:2502
Stránky starší 180 dní:45
Stránky bez nadpisu:8
Vysvětlení:
Celkem 213 odkazů nevede nikam. Příliš objemné stránky a chybějící atributy ve stránkách zase prodlužují načítání stránek.

To, co jsme vytýkali ostatním bankám, se České spořitelně vyhýbá. Hledání funguje, navigace funguje, zdá se, že se blýská na lepší časy – ještě kdyby Česká spořitelna přidala internetové bankovnictví nebo online přístup k informacím o účtu. Telefonní bankovnictví není tím nejmodernějším, co může banka poskytnout.

V pomyslném přehledu bank si zatím Česká spořitelna získává vedení. Obhájit vítězství také v dalších kolech bude mít ale velmi těžké. Příště budeme hodnotit HypoVereinsbank (profil, názory) a přespříště Bank Austria Creditanstalt (profil, názory). Obě banky budou spořitelně velmi důstojnými konkurenty.

Hodnocení webu porotou serveru Peníze.CZ (známky jako ve škole)
PDDGPJMJ VLaVLuVS JVíPVJVy průměr
informační hodnota23,5 223232 3321 2,38
grafika133,5 34452 4,5331,5 3,13
celkový dojem233 2,543424 321,5 2,83
Vysvětlivky: PD - Pavel Daniel, Marketing & Media; DG - David Gladiš, Ami Communications; PJ - Pavel Janeček, Pioneer; MJ - Martin Jaroš, Hospodářské noviny; VLa - Veronika Lamperová, Mona; VLu - Viera Lukáčová, Českomoravská stavební spořitelna; TŘ - Tomáš Řehák, Run Interactive; VS - Václav Strýhal, Bank Austria Creditanstalt; MŠ - Markéta Škodová, Strategie; JVí - Jiří Vítek, MindShare; PV - Petr Vyhnálek, Globus; JVy - Jitka Vysekalová, Marktest
Slovní komentáře jednotlivých porotců najdete na speciální stránce.
Kdo jsou porotci serveru Peníze.CZ? Seznamte se s nimi.

Zde najdete hodnocení Komerční banky a ČSOB.

Navštívili jste někdy internetové stránky České spořitelny? Pomohly vám v něčem? Napište nám své názory.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 21 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 4. 2001 0:20

Můj příspěvek byl tentokráte pouze domněnkou.Ale pokud ji budeme považovat za reálnou,lze na její obhajobu dodat: ty změny v produktech budou někdy skutečně takového rázu,že by se možná musela překopat celá struktura jejich prezentace. Ovšem také je možné, že už jen úmyslně nechceme šířit to staré a kritizované. Radši se pochlubíme, až to vylepšíme.

Zobrazit celé vlákno

+29
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

31. 3. 2001 16:11, FekarZ

Obvyklá výmluva firem. Výměna loga na webových stránkách je otázka několika sekund (pokud ty stránky nejsou nějak krkolomně naprogramovány), a čekat na redesign jenom proto, že se budou měnit nabízené produkty je zrovna tak nesmyslné. Popíráte totiž výhodu internetu - možnost promptně měnit obsah, kdykoliv si vzpomenete. Jistě nemá smysl tisknout nyní statisíce tiskopisů, letáčků, reklamních předmětů se starým logem - ale zakonzervovat webové stránky kvůli novému logu, to třeba opravdu není. Sorry, že s vámi tentokrát nemohu souhlasit.

Zobrazit celé vlákno

-3
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (21 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

16. 3. 2024 | Tomáš Krause | 2 komentáře

Bitcoin koupíte i u Tipsportu. Musk ale věří dogecoinu. Týden v kryptu

Bitcoin má větší kapitalizaci než stříbro, Craig Wright není Satoshi, bitcoin koupíte nově i v sázkovce, ethereum má za sebou další upgrade a novou Teslu prý můžete zaplatit dogecoiny.... celý článek

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

11. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Kofola bude vařit pivo. Koupi pivovarů schválily úřady

Společnost Kofola ČeskoSlovensko dokončila nákup většinového podílu ve společnosti Pivovary CZ Group, pod kterou spadají značky Holba, Zubr a Litovel. Stalo se to krátce po té, co akvizici... celý článek

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

11. 3. 2024 | Martin Vlnas | 1 komentář

Petr Stuchlík o korporátních dluhopisech: Abyste se poučili, musíte se spálit

Postavil finanční portál. Spoluzaložil, řídil a víc než za miliardu prodal finančněporadenskou společnost Fincentrum. Rozjel Corrency, systém pro oživení lokálních ekonomik. A taky... celý článek

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

11. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 1 komentář

Nejasnosti u DIPu. Pozor na daňové potvrzení a přesuny peněz

Poskytovatelé dlouhodobého investičního produktu nemají povinnost oddělovat příspěvky zaměstnance a zaměstnavatele. To může přinést komplikace při ročním potvrzení pro daňové účely.... celý článek

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

9. 3. 2024 | Tomáš Krause

Bitcoin je nejdražší v historii. Kupuje ho zase i Tesla? Týden v kryptu

Bitcoin překonal vrchol z roku 2021, Arizona ho chce do penzijních fondů, Tesla ho prý znovu nakupuje, zákazníkům ho nejspíš nabídnou maďarské banky. Rekordy ale překonával i stablecoin... celý článek

Partners Financial Services