Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Kateřina Hovorková | rubrika: Aktuality | 14. 3. 2024
Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Zdroj: Shutterstock

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

„Není nad to si ráno projet účet a vidět tři podezřelé platby do Švýcarska. Nakonec to byla chyba na straně KB a prý to řeší, ale ufff. Takový budíček jsem dlouho neměl,“ napsal jeden z klientů banky na síti X.

Klient Ivo Havránek na Facebooku upřesnil, že platby měly popisek ukazující na platbu ve švýcarském supermarketu: Migros-Supermarkt - Bubendorf - CH.

Banka chybu oznámila ve čtvrtek zprávou v elektronickém bankovnictví: „Z technických důvodů se u transakcí platební kartou zaúčtovaných 13. 3. 2024 může zobrazovat chybný nebo chybějící popis. Tyto transakce také mohou duplicitně snižovat použitelný zůstatek na vašem účtu. Na opravě usilovně pracujeme. Děkujeme za pochopení.“

„Nešlo v žádném případě o ohrožení finančních prostředků klientů nebo zaúčtování prostředků na jiný účet. Jednalo se o technickou chybu. Pokud klient provedl platbu kartou, spárovala se s chybným popisem. Z toho důvodu v aplikaci byl vidět nesprávný popis obchodníka. Příčinu kolegové odhalili a intenzivně pracují na nápravě. Stejně tak na opatření, aby se situace nestala znovu,“ napsala banka na sociálních sítích.

Před týdnem, v úterý 5. března, řešila Komerční banka jiný problém: velkou část dne jí nefungovalo internetové a mobilní bankovnictví, nedostupný byl i její web. K účti se klienti dostali až večer. 

Kateřina Hovorková

Autor článku Kateřina Hovorková

Na Peníze.cz se věnuje hlavně osobním financím a trhu práce. V médiích pracuje od 90. let. Začínala v České tiskové agentuře, později prošla redakcemi MF Dnes, iDnes, pracovala v Hospodářských novinách a na webu Aktuálně.cz.... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+21
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services