Max banka chystá velkou odstávku. Zaplaťte včas, radí

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 6. 2023
Max banka chystá velkou odstávku. Zaplaťte včas, radí

Zdroj: Shutterstock

Nezvykle dlouhou odstávku hlásí na konec tohoto týdne Max banka – bývalá Expobank CZ. Omezení začnou už v pátek 30. června, skončí až v neděli 2. července.

Odchozí i příchozí platby, které má banka zpracovat ještě v tomto týdnu, je potřeba zadat do pátečních 12.30. Převody mezi vlastními účty v rámci Max banky lze zadat až do 18 hodin.

„Rádi bychom vás požádali, abyste své červnové vklady na účet a maximum možných transakcí provedli do 29. června,“ napsala banka klientům.

Odstávka internetového bankovnictví a mobilní aplikace začne v pátek v 18 hodin a skončí v neděli ve 22 hodin. Klienti by si tedy měli včas změnit limity pro víkendové platby, pokud například chystají větší nákupy.

Jediná pobočka v Praze na Pankráci bude v pátek otevřena jen do 12 hodin – včetně pokladny.

Odstávka se nedotkne plateb kartou v obchodech ani na internetu, bez omezení bude možné také vybírat ze všech bankomatů v Česku i v zahraničí.

Důvodem omezení je nasazení nového interního bankovního systému. „Tato změna se nedotkne podoby internetového bankovnictví, jen jeho dostupnosti během aktualizace bankovního systému,“ upřesnila Max banka na sociálních sítích.

Jde o aktualizaci interního bankovního systému, přes který jsou například prováděny platby. „Aktualizace nám umožní další rozvoj produktů a služeb v budoucnu. Některé nové funkce bychom rádi nabídli ještě do konce roku,“ říká mluvčí Anna Bakošová bez dalších podrobností.

Vlastníkem Max banky je od loňského podzimu česká skupina Creditas. Cílem je sloučení obou bankovních značek v rámci Banky Creditas orientačně v letech 2024 nebo 2025.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services