Modrá pyramida mění tvář. Víc se propojí s KB

Kateřina Hovorková | rubrika: Aktuality | 2. 10. 2023
Modrá pyramida mění tvář. Víc se propojí s KB

Zdroj: KB (Modrá pyramida)

Pobočky stavební spořitelny Modrá pyramida se přejmenují na KB Poradenské místo. Typické modré logo najdou klienti už jen v malém provedení na vstupních dveřích nebo uvnitř pobočky.

Změnou, která právě začala, projde postupně do poloviny příštího roku exteriér i interiér všech 187 poboček Modré pyramidy. Tato stavební spořitelna patří pod Komerční banku (KB) od roku 2006.  

„Změna vizuálního stylu posílí vnímání Modré pyramidy jako nedílné součásti skupiny Komerční banky a navazuje i na rozsáhlejší úpravy obchodního modelu společnosti, který například zohlední nové kompetence stavební spořitelny ve vztahu k dotačnímu poradenství,“ říká Michael Pupala, generální ředitel a předseda představenstva Modré pyramidy stavební spořitelny.

Kromě jednotného vizuálního stylu plánuje Komerční banka víc propojit poskytování produktů a služeb. I na pobočce stavební spořitelny si tedy lidé budou moci založit běžný nebo spořící účet, v pozdější fázi pak i další produkty celé skupiny, do které patří například KB Pojišťovna nebo KB Penzijní společnost

Stavební spořitelna sice formálně zůstává samostatnou společností a bude v oficiální komunikaci (například ve smlouvách) dál používat název obsahující slova Modrá pyramida, v praxi však původní značku už nebude propagovat směrem k veřejnosti.

„Finanční poradci Modré pyramidy se nově stanou integrální součástí distribuční sítě skupiny s plnohodnotnou možností sjednávat vedle produktů stavební spořitelny i produkty a služby nové éry Komerční banky. Cílem je sjednotit nabídku produktů a služeb skupiny napříč distribučními kanály, a to včetně těch digitálních,“ říká Pupala. 

Pro klienty se podle něj nic nemění, smluvní vztah i sjednané podmínky produktů zůstávají stejné. „Klienti v nové éře Komerční banky mohou komunikovat jakýmkoliv kanálem, ať jde o pobočku banky, poradenské místo či jakýkoliv jiný fyzický či digitální kanál a budou plnohodnotně obslouženi,“ upřesňuje Michael Pupala. 

Modrá pyramida neplánuje výraznější omezení sítě poboček, všechny zatím zůstanou zachovány. Jenom na místech, kde budou pobočky Modré pyramidy a Komerční banky blízko sebe, může být jejich počet zredukován. „Pobočky, kde bude dostatečný provoz a klienti je budou navštěvovat, není důvod rušit,“ píše stavební spořitelna na svém webu. Také otevírací doba poboček se zatím nemění.

Do poloviny roku 2024 spořitelna potlačí také své vlastní internetové stránky, informace o její nabídce se stanou součástí webu mateřské Komerční banky. Doména ModraPyramida.cz sice nezanikne, ale uživatele přesměruje na hlavní stránku KB. 

Chcete spořit na bydlení? Poradíme!

Díky nejvýhodnějšímu stavebnímu spoření si na budoucí bydlení nemusíte brát hypotéku. Úvěr ze stavebka na rekonstrukci stačí.

Skupina také slibuje, že v budoucnu dostanou klienti možnost obsluhovat všechny produkty KB a Modré pyramidy prostřednictvím internetového nebo mobilního bankovnictví. „Ještě nám to bude nějaký čas trvat, ale předpokládáme, že do roku 2025 se podaří vše sjednotit v rámci nové již fungující aplikace KB+ nebo nového internetového bankovnictví,“ píše banka na svém webu. 

Nejenom pobočky Modré pyramidy (nově KB Poradenských míst), ale i pobočky dalších stavebních spořitelen se od roku 2024 chtějí prezentovat také jako informační centra, kde lidé získají na jednom místě přístup k dostupným úvěrům a dotacím pro investice do energetických úspor včetně poradenství. Rozšíření nabídky vychází z memoranda o spolupráci, které podepsala Asociace stavebních spořitelen s ministerstvy financí a životního prostředí. Psali jsme o tom podrobně: Stavební spořitelny zelenají. Za státní podporu se změní na infocentra 

„Vedle dotačního poradenství připravujeme ve spolupráci s ministerstvem životního prostředí a Státním fondem životního prostředí i nový zvýhodněný úvěrový produkt. Půjde o nezajištěný účelový úvěr na bydlení, který bude možné využít ke kofinancování vybraných dotačních titulů z programu Nová zelená úsporám. Předpokládáme, že zvýhodněný úvěr zařadíme do produktové nabídky v průběhu 1. čtvrtletí 2024,“ avizuje KB. 

Stavební spoření nabízí v Česku pět bankovních skupin – Česká spořitelna, ČSOB, Komerční banka, Moneta a Raiffeisenbank. Dohromady mají jejich stavební spořitelny 1400 poboček. Modrá pyramida jako poslední zatím nemá název své mateřské skupiny (KB) přímo v názvu. V březnu 2021 se k přejmenování rozhodla bývalá Českomoravská stavební spořitelna, nově je z ní ČSOB stavební spořitelna.

Kateřina Hovorková

Autor článku Kateřina Hovorková

Na Peníze.cz se věnuje hlavně osobním financím a trhu práce. V médiích pracuje od 90. let. Začínala v České tiskové agentuře, později prošla redakcemi MF Dnes, iDnes, pracovala v Hospodářských novinách a na webu Aktuálně.cz.... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

5. 12. 2023 | Petr Kielar

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

V prosinci je poslední příležitost, jak uzavřít smlouvu o stavebním spoření a získat státní podporu za celý kalendářní rok. Ta od ledna klesne na polovinu, stavební spořitelny ale slibují... celý článek

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

2. 11. 2023 | Petr Kielar

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

Vedle snížení státního příspěvku na stavební spoření přináší vládní balíček i málo známou novinku: příspěvek už nebude osvobozený od daně. Změna ovlivní tři miliony lidí, daň však zaplatí... celý článek

Partners Financial Services