Leasingové společnosti: Nejlepší nebo nejhorší?

Leasingové společnosti: Nejlepší nebo nejhorší?
Tři z pěti hodnocených leasingových společností se s trochou nadsázky mohou považovat za výherce šestého kola soutěže o nejlepší web finanční instituce. Odborná porota, hlavní hodnotitel a čtenáři se v hlasování zcela rozešli. Každý z nich považuje za nejlepší prezentaci jiné leasingové společnosti. Udělejte si sami názor kdo má pravdu.

Úroveň prezentací leasingovek dokázala, že i ony chtějí bojovat o své místo na internetovém trhu a nechtějí zůstat pozadu za finančními giganty. Důvodů pro to lze nalézt mnoho, jeden z nich je ale velmi pádný - prakticky každá leasingovka je dceřinkou nějaké banky. A ty si rozhodně nemohou dovolit hazardovat s důvěrou svých klientů

V hodnocení poroty zazářil web společnosti ČSOB Leasing (profil, názory), který získal průměrnou známku 1,88. S velkým odstupem následují prezentace GE Capital Multiservis (profil, názory) (2,19) a Leasingu ČS (profil, názory) (2,26). Na stupně vítězů nedosáhla největší leasingovka v zemi - CAC Leasing (profil, názory). Její web skončil až na čtvrtém místě s průměrným výsledkem 2,70 a nutno dodat, že první trojici zdaleka na záda nešlape. Poslední zůstala prezentace ŠkoFINu (profil, názory) (2,91). Čtenářské hlasování předcházející pořadí trošku pozměnilo. Na první místo se vyšplhaly stránky společnosti CAC Leasing. Druhé místo obsadila dceřinná společnost GE Capital, třetí pak ČSOB Leasing. Předposlední místo s přehledem a velkou rezervou drží Leasing České spořitelny, poslední pak s ostudou ŠkoFIN. U toho se čtenáři s porotou vzácně shodli.

www stránky finančních institucí
Cenu Peníze.CZ pro nejlepší web leasingové společnosti vyhrál ČSOB Leasing.
Cenu uživatelů serveru Peníze.CZ získává společnost CAC Leasing.

O chladné královně

První web leasingových společností nenadchnul, ale ani nezklamal. Homepage prezentace CAC Leasingu je líbivá a docela kreativní, ty ostatní jsou již suché, chladné a neosobní. Nezabezpečený přenos soukromých údajů přes formulář Kontaktujte nás asi také není tou správnou cestou ke komunikaci. Docela by mě zajímalo, kolik zájemců již této služby využilo. Jeden? Dva?

Kola, kola, kolečka

Prezentace ČSOB Leasingu je ukázkovým paradoxem našeho hodnocení. Jak jinak nazvat vítezství u porotců a propadák u našeho hlavního hodnotitele? Podle jeho názoru nezvládli tvůrci především kreativní a technickou rovinu, ani po grafické stránce to není žádná sláva. A co na to porota? Povedený, příjemný a rozsáhlý web. Tak teď opravdu nevím…

O 1 kohoutovi a 4 smetištích

Podle ocenění poroty nejhorší web z celé pětice. Kdo je po hlavní stránce ŠkoFINu pln očekávání, toho srazí na zem další sekce prezentace. Chybějící interpunkční znaménka nebo chaotická navigace spolehlivě odradí zájemce o informace. K dobru tvůrců nutno poznamenat, že informací je zde opravdu hodně. Když se k nim ale nikdo nedostane… Škoda. Kdyby bylo na webu více takových vychytávek jako je hledání vozidel, mohl ŠkoFIN dopadnou mnohem líp.

O Abrahamovi a jeho synu Izákovi

Příjemná a povedená prezentace plná informací. Takto stručně lze charakterizovat web GE Capital Multiservis. Kde je ale bílá, musí být logicky také černá. Toto pravidlo potvrzuje velmi špatná navigace ve spletitých sekcích a podstránkách, která nejednoho návštěvníka dovede až na web mateřské společnosti ve Spojených státech. Trocha přemýšení by opravdu neškodila.

Mat 5. tahem?

Řečeno šachovou terminologií, pak je to spíše pat. Prezentace Leasigu České spořitelny ničím nevyniká, není vůbec kreativní a jedinou online aplikací je žádost o leasing. Jako plus naopak působí zachování a striktní dodržování corporátní identity. Kdo nemá rád všechny možné odstíny modré, toho si asi stránky dceřinné společnosti bankovního giganta nezískají. Sám za sebe mohu říci, že proti modré nic nemám.

To nejlepší nakonec - kdo vyhrál mobil?

Šťastnými výherci mobilního telefonu, vylosovanými z těch, kteří se zúčastnili čtenářského hlasování, jsou: Soňa KONRÁDOVÁ z Úsova, Vilém PEŠL z Českých Budějovic a Jitka PLACATOVÁ ze Slaného. Gratulujeme!


Vysvědčení hodnocených webů leasingových společností (známky jako ve škole)
kategorie CAC ČSOB ŠKO GECM LEČS
informační hodnota 2,80 1,50 3,29 2,63 2,71
grafika 2,60 2,29 2,36 1,69 1,79
celkový dojem 2,70 1,86 3,07 2,25 2,29
výsledná známka 2,70 1,88 2,91 2,19 2,26
Vysvětlivky: CAC - CAC Leasing (profil, názory), ČSOB - ČSOB Leasing (profil, názory), ŠKO - ŠKoFIN (profil, názory), GECM - GE Capital Multiservis (profil, názory), LEČS - Leasing České spořitelny (profil, názory)

Za týden se pustíme do hodnocení samostatných webů kreditních karet. První na řadě bude web OK karty.

Souhlasíte s hodnoceními porotců serveru Peníze.CZ i se čtenářskými hlasy? Pro koho byste hlasovali vy? Myslíte si, že je hodnocení objektivní - a pokud ne, proč? Napište nám, vaše reakce jsou pro naši práci důležité.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 8 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

18. 11. 2001 10:59, SkrivanekT

Hm, internetbanking fakt nezvládli. Aktuální články o něm zase měli nejlepší - nikde jsem si o GE Capital nepřečetl podrobnější informaci. Všichni jen papouškují tiskové zprávy banky. Vy jste snad lepší zprávy našel?

Zobrazit celé vlákno

+38
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (8 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Allianz: vítěz s odřenýma ušima

5. 10. 2001 | Lukáš Půda

Allianz: vítěz s odřenýma ušima

Pozorné čtenáře naší soutěže o nejlepší web pojišťoven určitě nepřekvapí její výsledky. Cenu serveru Peníze.CZ si neodnese jedna, ale dvě pojišťovny: Allianz a Česká pojišťovna. Sympatie... celý článek

Penzijní fondy: Kdo má nejlepší web?

24. 8. 2001 | Lukáš Půda

Penzijní fondy: Kdo má nejlepší web?

Pět týdnů uplynulo jako voda a už zde máme další vyhlášení naší soutěže. Cenu serveru Peníze.CZ za nejlepší web penzijního fondu si tentokrát odnesou zástupci dvou společností – Penzijního... celý článek

Sláva vítězům, čest poraženým

13. 7. 2001 | Lukáš Půda

Sláva vítězům, čest poraženým

Pětkrát jsme vždy po týdnu hodnotili internetové stránky největších investičních společností. Dnes je již z hodnocení porotců zřejmé, kdože si cenu Peníze.CZ za nejlepší web roku odnese.... celý článek

Zlato získá paradoxně vítěz i poražený

1. 6. 2001 | Zdeněk Fekar

Zlato získá paradoxně vítěz i poražený

Z pěti hodnocených stavebních spořitelen má nejlepší webovou prezentaci Českomoravský lišák, míní porotci serveru Peníze.CZ; čtenářské zlato ale poputuje na jinou adresu. Paradoxně... celý článek

Vítězství 'o prsa'

20. 4. 2001 | Zdeněk Fekar

Vítězství 'o prsa'

První šampión našeho seriálu putování krajinou tuzemských finančních webů je znám. Zlatou medaili si z pětice největších bank vybojovala Bank Austria Creditanstalt. Dostane zlato i... celý článek

Partners Financial Services