Allianz: vítěz s odřenýma ušima

Allianz: vítěz s odřenýma ušima
Pozorné čtenáře naší soutěže o nejlepší web pojišťoven určitě nepřekvapí její výsledky. Cenu serveru Peníze.CZ si neodnese jedna, ale dvě pojišťovny: Allianz a Česká pojišťovna. Sympatie čtenářů a porotců se podobně jako v minulých hodnoceních opět nesešly.

V novém hávu vás před šesti týdny přivítala soutěž O nejlepší web roku. Podle reakcí čtenářů se zdá, že nová úprava splnila svůj účel – rozčeřila stojaté vody a soutěž celkově zatraktivnila. I nový hodnotitel se zhostil svých úkoly se ctí a přispěl ke zvýšení úrovně ostře sledované soutěže.

Hodnocení poroty vyhrála po lítém boji pojišťovna Allianz (profil, názory). Pouze o čtyři tisíciny zůstala pozadu ING Nationale Nederlanden (profil, názory) (v naší tabulce je výsledná známka Allianz zaokrouhlena dolů, přesný výsledek je 1,736). Tyto pojišťovny obsadily první dvě místa s obrovským náskokem před třetí Českou pojišťovnou (profil, názory). Na záda největší české pojišťovny se pak z dálky dívá Kooperativa (profil, názory) a pětici uzavírá IPB Pojišťovna (profil, ), jež svým bezprecedentním přístupem (stažení stávající prezentace kvůli tvorbě nové) zabránila svému hodnocení. Čtenářské hlasování ovšem výsledky poroty rozhodně nekopírovalo. Vítězem se stala Česká pojišťovna se 152 hlasy, na druhém místě skončila Kooperativa a na třetím Allianz. Je zvláštní, že neexistující web IPB Pojišťovny zapůsobil na čtenáře lépe, než prezentace poslední ING Nationale Nederlandem. Takový je ale život.

www stránky finančních institucí
Cenu Peníze.CZ pro nejlepší web pojišťovny vyhrála pojišťovna Allianz.
Cenu uživatelů serveru Peníze.CZ získává Česká pojišťovna.

Obr a trpaslík

Web největší pojišťovny na našem trhu příliš nezazářil. Klienta sice potěší spousta online nástrojů, které mu usnadní komunikaci s pojišťovnou, ale na druhou stranu bude hodně dlouho čekat. To proto, že se stránky České pojišťovny načítají velmi pomalu. A to ještě nemluvím o nechráněném přenosu osobních dat. Dalo by se očekávat, že jednička v oboru bude mít web na jedničku. Neměla.

Boj lehkým kordem

Poutavou homepage má web Kooperativy. Nutno dodat, že tvůrci prezentace položili laťku dostatečně vysoko, aby na ni ani oni nedosáhli - následující stránky rozhodně tak kvalitní nejsou. Alespoň je dodržováno pravidlo maximálně tři kliknutí. Pro klienta tak odpadá dlouhé bloudění webem, což je jistě chvályhodné. V dalších kritériích však prezentace docela propadla. Tedy kromě jazykové roviny. Tam je to jednička.

Jablko nepadlo daleko od stromu

Pracovníci IT oddělení pojišťovny Allianz si se stránkami společnosti určitě dali hodně práce a je to vidět. Široký sortiment online možností interakce s klienty, trefování míče do koše v rámci podsekce Zábava a nabídka online prolustrování majitelů automobilů – i tím se Allianz vyšvihla nad ostatní weby. Kdyby nebylo zvláštní navigace, kterou hlavní hodnotitel trefně nazval trojúhelníkový úhybný manévr, nebylo by co vytknout.

Za čvrté je za pět

I kdybych se usilovně snažil, okomentovat stručně prezentaci IPB Pojišťovny prostě nejde. Na internetové adrese totiž v průběhu hodnocení visela pouze noticka, že se připravují nové stránky. Nebylo tedy co hodnotit. Poprvé v historii soutěže tak porotci nehodnotili známkami. Na oplátku ale postup pojišťovny víceméně odsoudili. Snad se příště reprezentanti finančních institucí zamyslí, jestli je negativní vyznění článku a komentářů porotců opravdu přínosem.

Na první místo nedosáhla

O pověstný "fousek" prohrála boj o první místo ING Nationale Nederlanden. Kvalita její prezentace se ale od kolegyně s německým kapitálem příliš neliší. Návštěvník webu na ní najde efektní flashové intro, dostatek různých výpočtů i komplexní informace o produktech. Trošku kulhá jen pravopis a stylistika. I když jde na stránkách ještě mnoho věcí zlepšit, prezentace každopádně patří mezi ty nejlepší, které byly kdy hodnoceny.

To nejlepší nakonec - kdo vyhrál mobil?

Šťastnými výherci mobilního telefonu, vylosovanými z těch, kteří se zúčastnili čtenářského hlasování, jsou: Radek HADAČ z Prahy 6, Tomáš POLÁK z Hronova a Blanka ŠULCOVÁ z Mělníka. Gratulujeme!


Vysvědčení hodnocených webů pojišťoven (známky jako ve škole)
kategorie ČP KOOP ALLZ IPBP INGNN
informační hodnota 1,91 2,88 1,57 - 2,00
grafika 2,36 3,13 1,93 - 1,50
celkový dojem 2,18 3,19 1,71 - 1,72
výsledná známka 2,15 3,07 1,73 - 1,74
Vysvětlivky: ČP - Česká pojišťovna (profil, názory), KOOP - Kooperativa pojišťovna (profil, názory), ALLZ - Allianz pojišťovna (profil, názory), IPBP - IPB Pojišťovna (profil, ), INGNN - ING Nationale Nederlanden (PJING)

Za týden se pustíme do hodnocení webů leasingových společností. První na řadě bude CAC Leasing.

Souhlasíte s hodnoceními porotců serveru Peníze.CZ i se čtenářskými hlasy? Pro koho byste hlasovali vy? Myslíte si, že je hodnocení objektivní - a pokud ne, proč? Napište nám, vaše reakce jsou pro naši práci důležité.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Penzijní fondy: Kdo má nejlepší web?

24. 8. 2001 | Lukáš Půda

Penzijní fondy: Kdo má nejlepší web?

Pět týdnů uplynulo jako voda a už zde máme další vyhlášení naší soutěže. Cenu serveru Peníze.CZ za nejlepší web penzijního fondu si tentokrát odnesou zástupci dvou společností – Penzijního... celý článek

Sláva vítězům, čest poraženým

13. 7. 2001 | Lukáš Půda

Sláva vítězům, čest poraženým

Pětkrát jsme vždy po týdnu hodnotili internetové stránky největších investičních společností. Dnes je již z hodnocení porotců zřejmé, kdože si cenu Peníze.CZ za nejlepší web roku odnese.... celý článek

Zlato získá paradoxně vítěz i poražený

1. 6. 2001 | Zdeněk Fekar

Zlato získá paradoxně vítěz i poražený

Z pěti hodnocených stavebních spořitelen má nejlepší webovou prezentaci Českomoravský lišák, míní porotci serveru Peníze.CZ; čtenářské zlato ale poputuje na jinou adresu. Paradoxně... celý článek

Vítězství 'o prsa'

20. 4. 2001 | Zdeněk Fekar

Vítězství 'o prsa'

První šampión našeho seriálu putování krajinou tuzemských finančních webů je znám. Zlatou medaili si z pětice největších bank vybojovala Bank Austria Creditanstalt. Dostane zlato i... celý článek

Partners Financial Services