Nový zákoník práce: jaké se chystají změny?

František Mašek | rubrika: Co se děje | 20. 7. 2011 | 3 komentáře
Nový zákoník práce: jaké se chystají změny?
Zatím první čtení ve sněmovně má za sebou upravený zákoník práce. Jde příliš na ruku zaměstnavatelům, říkají jeho odpůrci. Opoziční senát ho však nejspíš nezastaví, a tak ho chtějí odboráři a sociální demokraté pro některá ustanovení nechat posoudit Ústavnímu soudu

Delší zkušební lhůty, změny v odstupném, konec neomezeného řetězení práce na dobu určitou – to jsou jen některé změny v zákoníku práce, které schválili v prvním čtení poslanci. Pokud normu definitivně odešlou do Senátu, dá se očekávat, že ji horní komora, v níž má převahu opozice, odmítne. A stejně tak se dá očekávat, že pak poslanci kolegy senátory přehlasují.

Ani tak ale nemá pozměněný zákoník budoucnost úplně jistou. Zaměstnavatelé většinu změn, jež by případně měly platit už od ledna, vítají a chtějí jít ještě dál, zato odbory a sociální demokraté řadu z nich ostře kritizují. Některé z nich prý navíc odporují ústavě, a tak by si na ně podle odpůrců novely měl posvítit Ústavní soud.

Zkušební doba: manažeři se můžou zkoušet déle

Pro „obyčejné“ zaměstnance počítá nový zákoník i nadále s maximálně třemi měsíci zkušební lhůty, u vedoucích pracovníků ale bude moci být až šestiměsíční. S tím, že je samozřejmě možné dohodnout se i na kratší době. Delší zkušební doba pro manažery vyhovuje zaměstnavatelům, jak potvrzují i Jitka Hejduková a Libuše Brádlerová ze Svazu průmyslu a dopravy. Jde prý o jednu ze změn, za kterou se svaz dlouhodobě přimlouval.

Tři stupně odstupného

Výše odstupného při propuštění je zatím pro všechny stejná – minimálně tři platy. Nově má vycházet z délky zaměstnání ve firmě. Kdo pro firmu pracoval víc než dva roky, měl by nárok na tři své průměrné platy, pokud pro ni pracoval od roku do dvou let, dostal by platy dva a při délce zaměstnání pod jeden rok plat jeden. V návrhu zákona se hovoří o tomto odstupném jako o minimálním, je tedy také možné předem si dohodnout odstupné vyšší nebo mnohem vyšší neboli zlatý padák.

Dohody o provedení práce budou látat rozpočet

Nabídky práce na Peníze.cz

Hledáte pracovní místo? Na Peníze.cz najdete komplexní a pravidelně aktualizovanou nabídku pracovních pozic z úřadů práce v České republice. Můžete vyhledávat podle pracovních oborů, ale také podle okresů či přímo obcí – a samozřejmě obě možnosti kombinovat.

Na dohodu o provedení práce má být možné pracovat místo dosavadních 150 až 300 hodin za rok. Kdo si za měsíc vydělá přes deset tisíc, zaplatí však z výdělku zdravotní a sociální pojistné – zatím se platila pouze patnáctiprocentní srážková daň. Na nově zavedených odvodech na pojistné stát doufá získat do státního rozpočtu až tři miliardy.

Samotné zvýšení limitu na 300 hodin by se zaměstnavatelům líbilo. Jenže zavedení odvodů na zdravotní a sociální pojistné prý zaměstnávání na dohodu – což je podle nich téměř jediná pružná a doplňková forma zaměstnávání – v podstatě zlikviduje. Takže plánované zisky jsou s otazníkem.

Až devět let na dobu určitou

Změnit se má také maximální doba trvání smluv na dobu určitou. Pracovní smlouva smí nově trvat až tři roky (dosud dva) a bude ji možné ještě dvakrát opakovat.

Zaměstnavatelům v návrzích chybí možnost sjednávat pracovní poměr na dobu určitou mnohonásobně. Komplikuje jim to zajišťování náhrady dočasně nepřítomného zaměstnance (třeba při mateřské nebo rodičovské dovolené nebo při dlouhodobé nemoci). Dosud v rámci dvouletého limitu mohli uzavírat smlouvy i na jediný měsíc – a teoreticky to během dvou let zopakovat až čtyřiadvacetkrát.

Za fixlování s nemocenskou vyhazov

Velké emoce vyvolává návrh, aby bylo důvodem k výpovědi i hrubé porušení nemocenského režimu. Kdo nebude zastižen doma v prvních 21 dnech nemoci, kdy hradí nemocenskou zaměstnavatel, mohl by přijít o práci. Dosud mu za to hrozila „jen“ ztráta části nebo celé nemocenské a až 20tisícová pokuta.

Co se také líbí zaměstnavatelům

Mezi další změny, které zaměstnavatelé podle Jitky Hejdukové a Libuše Brádlerové vítají, je možnost přidělit zaměstnance k výkonu práce k jinému zaměstnavateli. Pak budou moci zaměstnavatelé snadno vyslat zaměstnance v rámci koncernu z „matky“ do „dcery“, aniž by k tomu museli využít agenturu práce. A operativně si pak prý díky tomu budou moci v případě potřeby vypomoci i malí zaměstnavatelé.

Nad rámec současných návrhů by svaz v zákoníku pro zachování zaměstnanosti rád viděl zavedení kurzarbeitu (zaměstnanec pracuje zkrácený úvazek, firma hradí část mzdy, část doplácí stát; vynález nedávných krizových let) nebo změny kont pracovní doby, aby se přiblížila okolním zemím a mohly je využít velké koncernově uspořádané společnosti.

Co vadí odborům

Podle vedoucího pracovněprávního odboru Českomoravské komory odborových svazů Víta Samka zákoník práce zlepší regulaci pracovněprávních vztahů, snižuje ale úroveň ochrany a jistot zaměstnanců a omezuje jejich odborová práva. Dál také ponechává velký prostor pro „prekérní formy“ pracovních vztahů. Pracovní poměr na dobu neurčitou na plný úvazek tak bude pro stále větší počet zaměstnanců nedosažitelný.

Nynější pracovněprávní úprava přijímání zaměstnanců do pracovního poměru, úprava zkušební doby, pracovních poměrů na dobu určitou, změn pracovní smlouvy i skončení pracovního poměru z důvodů obvyklých v současném evropském pracovním právu je prý dostatečně pružná a podle odborů ji není třeba měnit.

Poženeme to k soudu (Ústavnímu)

Anketa

Komu prospějí změny zákoníku práce?

Návrh novely zákoníku navíc podle Samka zvyšuje iracionální tlak na další zlevňování práce – například pomocí některých úprav v oblasti odměňování a snižováním výše odstupného. To podle něj přinese snížení životní úrovně zaměstnanců a jejich rodin a pokles poptávky, který postihne hlavně malé a střední podnikatele, kteří jsou na koupěschopnost zaměstnanců a jejich rodin zcela odkázáni.

Některé změny, zejména pokud jde o zmiňovanou výpověď pro hrubé porušení léčebného režimu (nepřítomnost nemocného v době kontroly) jsou podle odborářů dokonce protiústavní. Stejný názor sdílí i opoziční sociální demokracie. Podle dostupných informací je zřejmé, že některé z výhrad odborů či sociální demokracie budou předmětem šetření Ústavního soudu.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nový zákoník práce: Slováci přitvrdili

15. 7. 2011 | Luboš Palata | 5 komentářů

Nový zákoník práce: Slováci přitvrdili

Slovensko pracuje na přilákání zahraničních investorů: Restriktivní opatření nového zákoníku práce mají za cíl snížit oproti okolním zemím cenu pracovní síly. Pozitivním důsledkem mají... celý článek

Další servis pro čtenáře Peníze.cz: nabídky zaměstnání z úřadů práce

20. 6. 2011 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Další servis pro čtenáře Peníze.cz: nabídky zaměstnání z úřadů práce

Na Peníze.cz najdete nejen informace o financích, ale i z oblastí, které s nimi souvisí volněji. Na první pohled. Na druhý asi uznáte, že taková informace z obchodního rejstříku není... celý článek

Drábek rozdává: socík pro jedny, kapitalismus pro druhé

17. 6. 2011 | Michal Kašpárek | 10 komentářů

Drábek rozdává: socík pro jedny, kapitalismus pro druhé

Představte si, že by řidiči s poznávačkou končící sudou číslicí mohli jezdit na dálnici sto šedesát, beztrestně si dát před jízdou dvě piva, a ještě by jim stát posílal příspěvky na... celý článek

Odstranit švarcsystém? Ano, ale co s jeho oběťmi?

19. 5. 2011 | redakce Peníze.CZ | 50 komentářů

Odstranit švarcsystém? Ano, ale co s jeho oběťmi?

Odbory tvrdě brojí proti reformám. Chystají varovnou stávku a nevylučují další radikální akce. V případě daňové reformy jsou proti dalšímu zvýhodňování OSVČ a mluví o nepřípustnosti... celý článek

Očima expertů: Práce v Německu? Nein, danke!

13. 5. 2011 | Ondřej Tůma | 171 komentářů

Očima expertů: Práce v Německu? Nein, danke!

Od 1. května se otevřel pracovní trh v Německu a Rakousku občanům osmi států, které v roce 2004 vstoupily do Evropské unie. Exodus českých pracovníků za lepšími podmínkami se však čekat... celý článek

Partners Financial Services