Výběr toho nejčtenějšího na Peníze.cz v roce 2015

Petra Dlouhá | rubrika: Publicistika | 29. 12. 2015
Než přivítáme nový rok, ohlížíme se v redakci Peníze.cz za rokem právě uplynulým. K bilancování čas jako dělaný. Zajímá nás, které texty vzbudily nejvíc vaší pozornosti, které jste v roce 2015 nejvíc četli. Jste zvědaví?
Výběr toho nejčtenějšího na Peníze.cz v roce 2015

Jsou texty, na které jsme pyšní nebo které nás obzvlášť bavilo psát, a přitom rekordy čtenosti nelámaly. Bez ohledu na to je zajímavé podívat se, co vás na Peníze.cz v roce 2015 přitahovalo nejvíc. Poví nám to něco o naší práci a nakonec i o vás, našich čtenářích. A třeba trochu inspiruje do roku 2016.

Servis vede

Kvalitní servis je stále tím, co čtenář Peníze.cz žádá především. Jako tradičně, i letos jste nejvíc hltali články s kalkulačkami a praktickými návody k výpočtu mzdy, důchodů, daní nebo třeba sociálních dávek. Vůbec nejčtenějšími texty roku 2015 – a první dva dokonce pokořily hranici tří set tisíc návštěv – jsou:

Anketa

Jak často čtete Peníze.cz

Dobré rady

Vedle běžných servisních článků jsme v roce 2015 zařadili také formát „dobrých rad“ k nejrůznějším tématům; obvykle jste je četli v úterý. O které rady byl mezi čtenáři letos největší zájem?

Co si o tom myslíte

Klasikou je na Peníze.cz čtvrteční rubrika Co si o tom myslíte. V názorových texech a úvahách nad aktuálními i nadčasovými tématy se snažíme rozproudit vaše myšlenky, přimět vás k formulování postojů a debatě. Každý týden si jeden z diskutérů vyslouží knížku. Ve čtenářské návštěvnosti triumfovalo v roce 2015 dráždivé téma dávek na bydlení:

Hodně vás zajímala také ekodaň pro majitele aut:

A nesmrtelné téma živnostník – parazit:

Očima expertů

V pátek se železnou pravidelností přinášíme anketu Očima expertů. V roce 2015 byla nejpopulárnější následující vydání:

Sobotní rozhovory

Soboty na Peníze.cz patří rozhovorům. Nejvíc pozornosti letos vzbudil rozhovor s členem důchodové komise Otakarem Hamplem:

Vysoké čtenosti dosáhl také rozhovor s (tehdy ještě) náměstkyní ministra financí Andreje Babiše Simonou Hornochovou o elektronické evidenci tržeb:

A do třetice – šéf Asociace malých a středních podniků a živnostníků Karel Havlíček na Peníze.cz hájil své ovečky před ústrky státu:

Malý tip redakce

Autory dnešního výběru jste byli vy, čtenáři. Text, který bychom před koncem roku rádi připomněli my, je tak trochu mimo kategorie. Přesto máme pocit, že má v čase, kdy se starý rok láme s novým, co říct. Je to příběh o naději.

Sloupky a komentáře

V kategorii sloupků a komentářů byly letos nejvíc čtené ty, které se věnovaly uprchlictví a imigraci, nejpalčivějšímu tématu roku. Nejčtenější z nich:

Hodně vás ale zaujaly i komentáře z docela jiného soudku:

Reportáže

Reportážních textů se na Peníze.cz během roku objeví jen poskrovnu, ale tím spíš si je užíváme. Letos se největšímu zájmu čtenářů těšily reportáže z výpravy do chudinské kolonie Slatiny a z návštěvy ruzyňské věznice:

Jak se vám výběr nejčtenějších textů roku zamlouvá? Rezonuje s vaším vkusem? Co byste na Peníze.cz rádi četli v roce 2016? Napište nám v diskuzi pod článkem – čemu bychom se měli věnovat víc, s čím šetřit, co máte na Peníze.cz rádi, co postrádáte a co vás na nás štve. Rádi se necháme inspirovat.

 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Partners Financial Services