ČSOB vylepšila mobilní aplikaci. Prozkoumali jsme novinky

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 27. 9. 2023 | 2 komentáře
ČSOB vylepšila mobilní aplikaci. Prozkoumali jsme novinky

Zdroj: Shutterstock

Klienti ČSOB mají k dispozici aktualizovanou verzi mobilní aplikace. Podle banky nabízí hlavně přehlednější vzhled, volitelné nastavení, snadnější přístup k virtuální asistence Kate a další vylepšení. Jak tyto novinky hodnotí web Peníze.cz?

Zřejmě nejvýraznější změnou je možnost nastavit si produkty, které se klientovi ukážou na úvodní stránce po přihlášení do aplikace ČSOB Smart. Typicky jde o běžný účet, kreditní kartu, kontokorent, spoření, dětský účet, pojištění a další. Podobnou personalizaci už nabízejí i některé konkurenční banky.

Aplikace ČSOB SmartZdroj: ČSOB

Modernizovaná úvodní obrazovka.

ČSOB sice píše, že si klient může takto nastavit tři produkty – a k ostatním se dostane až po rozkliknutí záložky „Další moje produkty“. Vyzkoušeli jsme si ale, že na úvodní obrazovku lze přidat i víc produktů, stejně jako si tam třeba nechat jediný. Pod první trojicí však klient najde reklamu na některou z dalších nabídek skupiny ČSOB, například na pojištění – na první pohled vypadá podobně jako už sjednané produkty. 

O jeden klik rychlejší než dosud je zadání odchozí platby pomocí QR kódu. Klient se k ní nově dostane hned v náhledu účtu, zatímco v předchozí verzi si musel rozkliknout ikonku Platby a pak si zvolit, jakým způsobem transakci zadat. Stejně jako dosud zůstává v hlavní nabídce také ikonka „Zaplať mi“, tedy možnost vygenerování QR kódu pro příchozí platbu.

Novinkou je možnost skrytí zůstatků. „Klikněte na očičko vpravo nahoře, ať vám zvědavci přes rameno neuvidí, kolik máte na účtu,“ píše k tomu banka.

Přímo v detailu účtu najdou klienti více informací než dosud na jednom místě – nově třeba i PDF výpisy, k nimž se dosud dostali komplikovaněji.

Modernizovaná aplikace se ještě důrazněji snaží nabízet „virtuální asistentku“ Kate. Zatímco dříve ji zájemci mohli kontaktovat vpravo nahoře, nově ji mají doslova pod palcem – uprostřed spodního menu.

Do spodního menu se přesunul také přehled platebních karet. U těch se značkou Mastercard mají klienti nově možnost kliknout si na tlačítko s přehledem benefitů a slev, které karta nabízí. 

Podobně jako dosud najdou klienti ve spodním menu také „e-shop“ – nabídku dalších produktů skupiny ČSOB jako například pojištění, půjčky nebo investice. 

Aplikace ČSOB Smart Zdroj: ČSOB

Aplikace ČSOB Smart po aktualizaci.

Více místa než dosud – a to hned úplně nahoře ještě před náhledem účtu – obsadila část nazvaná „užitečné tipy pro vás“. V praxi jde o reklamy na půjčky a další produkty ČSOB, novinky z banky (včetně další propagace Kate) nebo „praktické tipy“ – například co dělat, když klient zapomene PIN. Přestože nová verze aplikace má být podle banky přehlednější, právě tato část zabírá hodně cenného místa a klient ji nemůže nijak vypnout ani přesunout níž.

Pod záložkou „Může se vám hodit“ se bankovní aplikace výrazněji než dosud snaží poutat také další služby jako možnost nákupu jízdenek na městskou hromadnou dopravu nebo platbu za parkování, které jinak nabízí v samostatné aplikaci nazvané ČSOB DoKapsy.

Aplikace ČSOB Smart Zdroj: ČSOB

Aplikace ČSOB Smart po aktualizaci.

Ani po aktualizaci hlavní bankovní aplikace ČSOB Smart se klienti neobejdou bez menší ověřovací aplikace ČSOB Smart klíč. Konkurenční Česká spořitelna přitom letos na podzim následovala některé menší konkurenty a spojila obě aplikace v jedinou.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+44
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services