Komerčka omezí provoz poboček, ČSOB propouští

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 30. 10. 2020 | 4 komentáře
Komerčka omezí provoz poboček, ČSOB propouští

Zdroj: Shutterstock

Komerční banka od pondělí 2. listopadu omezí otevírací dobu svých poboček. „Cílem je dále omezit možnost šíření koronaviru a ochránit tak naše zaměstnance a klienty,“ říká Miroslav Hiršl, člen představenstva Komerční banky.

V úterý a čtvrtek – budou mít všechny pobočky otevřeno jenom od 9 do 12 hodin. V pondělí a středu se otevřou i od 13 do 17 hodin, v pátek od 13 do 15 hodin. O víkendu mají zavřeno.

Otevírací doba je jednotná pro všech 242 pobočkách. „Umožní upravit jejich provoz s ohledem na možné zvýšení počtu nedostupných zaměstnanců z důvodu nemoci, karantény nebo ošetřování člena rodiny. Opatření současně dovolí pracovat z domova většímu počtu zaměstnanců KB, kteří mohou klienty obsluhovat vzdáleně,“ dodává Hiršl.

Web Peníze.cz už v červnu napsal, že karanténa spojená s koronavirem urychlila plán na rušení některých poboček Komerční banky. Do konce srpna jich zavřela přes šedesát, což je pětina předchozího počtu. Na některých dalších pobočkách pak KB ruší pokladny, přestávají tedy pracovat s hotovostí. Současně navyšuje počet vkladomatů, aby lidem (především podnikatelům) dál umožnila vkládání hotovosti.

Česká spořitelna omezuje pokladny, až polovina poboček bude během příštího roku bezhotovostní. Podrobněji o tom mluvila Markéta Klučková, která má ve spořitelně na starosti pobočkovou síť, v červencovém rozhovoru pro Peníze.cz.

Na pokračující digitalizaci a koronavirová omezení reaguje také ČSOB. Do konce roku zruší 170 pracovních pozic na pobočkách. Z toho asi polovina jsou neobsazená místa, napsaly dnes Hospodářské noviny. Banka má na pobočkách 1900 zaměstnanců. Nejmenovaný zdroj deníku řekl, že v příštím roce mají celkově odejít z banky až čtyři stovky lidí. Při rušení pozic využívá ČSOB i odchody pracovníků do důchodu.


Než zase otevřou, přečtěte si ještě:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+58
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

15. 3. 2024 | Petr Kučera

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

Česká národní banka dnes zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna.

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz

14. 3. 2024 | Olga Skalková

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz

Označení největší banka v Česku můžou nadále používat dvě banky. ČSOB spravuje největší objem peněz, Česká spořitelna má nejvíc klientů a největší zisk. Projděte si podrobné porovnání... celý článek

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

13. 3. 2024 | Petr Kučera

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

Trinity Bank má od března novou centrálu. Oficiální sídlo a pražskou pobočku přestěhovala do historické budovy na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České... celý článek

Společný účet v bance? Jen dvě nabízejí skutečně rovnocenný

7. 3. 2024 | Olga Skalková, Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Společný účet v bance? Jen dvě nabízejí skutečně rovnocenný

Chcete se svým manželem či partnerem spravovat finance společně? Účet pro dva už sice nabízí většina českých bank, jenže často to má háček. Prozkoumali jsme nabídku.

Partners Financial Services