Dáme vám 1234 Kč každý rok, láká banka. Prošli jsme podmínky

Petr Kučera | rubrika: Recenze | 6. 4. 2020 | 5 komentářů
Sberbank přichází s novými účty. Můžou být bez poplatku, navíc slibují zajímavé bonusy. Přinejmenším v základní variantě nejsou podmínky složité.
Dáme vám 1234 Kč každý rok, láká banka. Prošli jsme podmínky

Ilustrační obrázek: Shutterstock

Nový účet ve Sberbank můžete mít nejenom bez poplatků, ale ještě na něm slušně vydělat. Banka totiž zároveň přichází s bonusy, které jsou letos zatím nejodvážnější na trhu.

Základem jsou dva nové běžné účty Fér účet Plus a Fér účet Extra. Sberbank jimi nahradila předchozí trojici Fér kont Mini, Aktiv a Optimal – dosavadní klienti je můžou dál využívat, noví zájemci už mají na výběr jenom mezi Plus a Extra.

Základní varianta Fér účet Plus nabízí to základní, co běžný klient potřebuje: tuzemské příchozí i odchozí platby (elektronicky), neomezené výběry hotovosti ze všech bankomatů v Česku i zahraničí a standardní debetní kartu.

Vedení účtu Plus i všechny zmíněné služby máte bez poplatku, jestliže každý měsíc splníte aspoň jednu ze dvou podmínek: přinejmenším pět plateb kartou (v jakékoliv výši nezávisle na obchodníkovi, vedle kamenných provozoven se tedy počítají i online platby, nepočítají se však výběry z bankomatu) nebo hodnota investic ve Sberbank přinejmenším půl milionu korun (na konci měsíce).

Kdo podmínku nesplní, zaplatí za účet v příslušném měsíci 199 korun. Opravdu přitom stačí dodržet jenom první podmínku, tedy pět transakcí kartou. 

A teď ke slibovaným bonusům. Prvním je „odměna za věrnost“. Tu získáte, když vám vedle uvedených podmínek pro bezplatné vedení účtu – tedy aspoň pět plateb kartou, případně investice – přijde na účet každý měsíc přinejmenším 12 345 korun (nemusí tam zůstat dlouho). Pokud tohle splníte dvanáct měsíců za sebou, připíše vám banka na účet 1234 korun. A jestli do té doby nezmění podmínky, měla by takovou odměnu dávat opakovaně po každých dvanácti měsících.

„Odměnu za věrnost mohou získat i stávající klienti, pokud si založí nový účet Plus či Extra nebo si převedou stávající účet na nový,“ potvrzuje mluvčí Sberbank Radka Černá.

Dalších 1234 korun můžete dostat jako „odměnu za mobilitu“. To znamená, že do Sberbank převedete svůj účet z jiné banky včetně platebního styku. Když pak ve třech měsících za sebou (nejpozději do půl roku po převodu) splníte podmínku pro bezplatné vedení účtu (pět plateb kartou), připíše vám banka odměnu na účet – jednorázově.

„Mobilitou rozumíme plnou mobilitu, tedy převod účtu z jiné banky včetně platebního styku a zrušení účtu,“ upřesňuje mluvčí. Sberbank vše vyřídí za klienta, stačí ji k tomu plná moc a klient se nemusí o nic starat, dodává.

V součtu tak lze získat až 2468 korun, což z nové akce Sberbank dělá nejvelkorysejší nabídku na tuzemském trhu za poslední roky. Zvlášť pokud by opravdu připisovala odměnu za věrnost 1234 korun opakovaně každý rok. 

Lepší variantou je Fér účet Extra, který ke zmíněným službám přidává ještě debetní kartu Mastercard Gold obsahující rodinné cestovní pojištění, asistenční služby k autu nebo službu concierge. Tuhle kartu si lze sice dokoupit i k variantě Plus, přijde ale na 350 korun měsíčně, zatímco u varianty Extra je v ceně.

Tipy pro lovce odměn

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

Vedení prémiového účtu Extra je zdarma při splnění dvou podmínek: První je stejná jako u varianty Plus (tedy aspoň pět plateb kartou nebo investice aspoň půl milionu), navíc je však potřeba, aby na něj každý měsíc přišlo aspoň 50 tisíc korun. Kdo podmínky nesplní, zaplatí za účet v příslušném měsíci paušál 599 korun.

I za účet Extra můžete dostat 1234 korun za rok jako odměnu za věrnost – místo 12 345 korun měsíčně vám ale musí přijít 50 000 korun, jde tedy o stejnou podmínku jako pro bezplatné vedení účtu (současně s pěti platbami kartou nebo investicemi). A taky u účtu Extra banka nabízí dalších 1234 korun jako odměnu za přechod od konkurence.

Účet Plus si lze založit i online, není potřeba chodit na pobočku. Naopak kvůli sjednání účtu Extra je zatím nutná osobní návštěva pobočky Sberbank. A pokud chcete využít Mobilitu, tedy převod účtu od konkurence, měli byste na pobočku Sberbank zajít u obou variant účtu. 

„V tuto chvíli řešíme, abychom zajistili i mobilitu dálkovým přístupem. Je třeba podepsat bance plnou moc, aby za klienta převedla účet včetně nastavených plateb,“ dodává mluvčí.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+53
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 5 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services