To nejlepší na Peníze.cz. Podle vás

Petra Dlouhá | rubrika: Publicistika | 30. 12. 2017
Podívejte se, co vaši pozornost na Peníze.cz letos přitahovalo nejvíc.
To nejlepší na Peníze.cz. Podle vás

Jako tradičně, i letos se v redakci před Silvestrem ohlížíme. Zajímá nás, co pro vás v roce 2017 na Peníze.cz bylo nejatraktivnější a jaké texty od nás máte nejradši.

Dobrý servis nad zlato

Největšímu čtenářskému zájmu se v roce 2017 těšily články s kvalitním servisem a dobrými radami, jak se zařídit v nejrůznějších životních situacích. Snažíme se informovat přehledně a srozumitelně, nemluvit úřednickým jazykem paragrafů, ale řečí lidí. Zdá se, že to oceňujete. Nejčtenějšími texty roku jsou:

I další příčky v žebříčku obsadily praktické články o osobních financích vybavené kalkulačkami. Hodně vás zajímají důchody, sociální dávky, výpočet čisté mzdy, daně i reklamace. Už v tuhle chvíli aktualizujeme kalkulačky a chystáme texty, které podchytí všechny změny, které nás čekají po prvním lednu.

Najděte si bankomat

Abyste nemuseli tahat hotovost

Hledáte bankomat své banky? Vybíráte banku a chcete vědět, jestli má bankomat blízko místa, kde bydlíte, i blízko místa, kde pracujete? Na Peníze.cz si snadno najdete umístění kteréhokoli bankomatu jakékoli banky. Nebo prostě nejbližšího bankomatu, jak je libo:

Vyhledávání bankomatů

Analýzy a srovnávačky

Oblíbené jsou na Peníze.cz také analýzy a srovnávačky, letos dosáhly největší čtenosti tyto tři:

Očima expertů

K pátku na Peníze.cz neodmyslitelně patří anketa Očima expertů. V letošním roce nejvíc bodovala následující vydání:

Sada důchodových kalkulaček

Některé věci si sami rozumně nespočítáte – výpočet pravděpodobné (nebo chvilku před důchodem už i přesné) výše důchodu vlastními silami... to je práce pro masochistu. Trpělivého a pozorného masochistu. Ten čas se dá strávit líp, proto nechejte počty důchodovým kalkulátorům od Peníze.cz:

Důchodová kalkulačka: věk odchodu do důchodu

Důchodová kalkulačka: jak vysoký by mohl být váš budoucí důchod

Důchodová kalkulačka: přesný výpočet důchodu

Rozhovory

„Člověk má hledat vnitřní uspokojení sám se sebou a každý den usínat s pocitem, že nikomu a ničemu neublížil,“ říká v nejčtenějším rozhovoru roku doyen a zakladatel české dětské onkologie Josef Koutecký.

V druhém nejčtenějším rozhovoru vypráví svůj příběh vinařka Dominika Černohorská. Od touhy nalívat lidem z vlastní lahve ji neodradí ani spálená kůže a bolavá záda po parném dni na vinohradě:

Bronzová medaile patří rozhovoru s Alešem Michlem, který během tradičního novoročního běhu prorokoval České národní bance nelehké časy:

A redaktor Ondra Tůma už si masíruje lýtka alpou, protože za chviličku s Alešem Michlem zase vyrážejí do terénu.

Sloupky a komentáře

„Přesvědčení, že zdravý životní styl je dostupný všem, není jenom fakticky nesprávné. Jeho druhý problém je, že je přehlíživé,“ citujeme s nejčtenějšího sloupku roku. Připomeňte si ho:

Velkou pozornost vzbudil také komentář o sociálním bydlení. Kdo nečetl, má příležitost:

A třetí příčka: úvaha o představách (mimo jiné) Jiřího Čunka, jak převychovat rozmazlené české synky:

Publicistika

V rubrice Publicistika vás v letošním roce nejvíc zaujal názorový souboj zástupce drobných podnikatelů Karla Havlíčka a odborářského ekonoma Jaroslava Ungermana:

Bavil vás příběh baristky Petry Střelecké:

S končícím rokem bývá také zábavné podívat se na předpovědi, které se objevovaly na jeho začátku. Nejčtenější byly ty od Pavla Jégla. Tipoval střízlivě – a poměrně slušně mu to vycházelo:

Rok 2017: Co budou tvítovat Trump a Babiš

Výjimečně odemykáme

Během roku 2017 jsme na Peníze.cz uveřejnili také pár ochutnávek z našeho tištěného časopisu Finmag. Ale jen poskrovnu, většina textů v něm vychází exkluzivně.

Jediná jízda z Hlavního nádraží nebo návštěva směnárny kousek od Staroměstské radnice stačí k tomu, aby si turista odvezl dojem, že jsou Češi zloději. Nepoctivým taxikářům a směnárníkům se postavil mladý muž s kamerou. Janek Rubeš:

Píše se červenec 1947. Jan Masaryk vystupuje v Praze z letadla s triumfálním úsměvem: „Stalin po nás chtěl, abychom se stali jeho pohůnky, ale odmítli jsme to. Jsme svobodný národ!“

Příběh neratovského zázraku. Zázraku, kterému možná tu a tam fandil někdo tam nahoře, nestal by se ale bez pevné vůle a zabejčenosti jednoho muže:

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Sleva jen pro někoho. Komu teď řetězce nabízejí levnější nákup

Zboží v akci nebo sleva ve věrnostním programu – to už je pro české zákazníky samozřejmost. Relativní novinkou jsou ale slevy jen pro určité skupiny zákazníků. Třeba pro studenty, seniory... celý článek

Prodejní doba obchodů 1. a 8. května. Jak je otevřeno na svátky

29. 4. 2024 | Pavla Adamcová

Prodejní doba obchodů 1. a 8. května. Jak je otevřeno na svátky

Někdy otevřeno, jindy zavřeno. Vyznat se v zákazu prodeje během svátků není snadné. Tady je přehled pro začátek května.

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

28. 4. 2024 | Gabriel Pleska | 1 komentář

Kdo byl na našich bankovkách? Ukažte, co si pamatujete

Peníze se musí točit. V našem kvízu jsme je otočili lícemi dolů. A vy si teď podle zadní strany zkuste vzpomenout, co je vpředu.

Partners Financial Services