Zaměstnání: kdy je rodič chráněný druh

Existuje cosi jako doba hájení, když člověk vyvede mladé? Existuje. A tak jako rybáři a myslivci musí i zaměstnavatelé tuto dobu respektovat. Před vyhazovem ze zaměstnání chrání zákoník práce těhotné a také rodiče, kteří jsou na mateřské nebo rodičovské dovolené. Víme jak.
Zaměstnání: kdy je rodič chráněný druh

Před výpovědí jsou podle českého zákoníku práce chránění zaměstnanci v nejrůznějších životních situacích. Mluvíme o takzvané ochranné době. Nebudeme vypočítávat dopodrobna všechny takové situace, ale aspoň nějaké zmíníme.

Některé výpovědní důvody se nedají například uplatnit, když je zaměstnanec v pracovní neschopnosti (pokud se do ní nedostal v důsledku užití návykových látek včetně alkoholu nebo si ji nepřivodil úmyslně).

Výpověď nemůže dostat voják na cvičení nebo ve službě v operačním nasazení. Výpověď nehrozí ani zaměstnancům uvolněným pro výkon veřejné funkce – tedy aby mohli starostovat, hejtmanit nebo zvedat a nezvedat ruce v Parlamentu.

Výpověď nemůže dostat zaměstnanec, který se dlouhodobě stará o někoho blízkého a pobírá dlouhodobé ošetřovné:

A konečně – to je to, co nás dneska zajímá – před vyhazovem jsou chráněni: těhotné ženy, maminky na mateřské dovolené nebo rodiče, kteří čerpají dovolenou rodičovskou.

Rodičovství samo o sobě tedy žádnou ochranu v zaměstnání neskýtá, dítě není průkaz nedotknutelnosti.

Rodina kalkulaček

Rodičovské počty

Výběr z kalkulaček na Peníze.cz:
spočítejte si, jestli máte nárok na porodné, jaká vám náleží mateřská, jak vysoký měsíčně může být váš rodičovský příspěvek, kolik dostanete na přídavcích na děti (nebo že nedostanete nic), případně kolik vám dají na ošetřovném, pokud budete muset zůstat doma s nemocným dítkem.

Před vyhazovem na hodinu chráněni vždy, výpověď ale dostat mohou

Bez výjimky platí, že s těhotnou zaměstnankyní, zaměstnankyní na mateřské dovolené a zaměstnancem nebo zaměstnankyní na rodičovské nesmí zaměstnavatel okamžitě zrušit pracovní poměr. To platí vždy a bez výjimky.

Výpověď z některých výpovědních důvodů je ale dostihnout může. Zákaz výpovědi neplatí, pokud dostávají výpověď:

  • Pro organizační změnu spočívající ve zrušení zaměstnavatele nebo jeho části, ve které pracují.
  • Z důvodu, pro které by s jiným zaměstnancem mohl zaměstnavatel zrušit pracovní poměr okamžitě, tedy třeba pro zvlášť hrubé porušení pracovní kázně. Pokud těhotná žena nebo (ačkoli to je hůř představitelné) rodič na mateřské nebo rodičovské dovolené poruší pracovní kázeň tak závažně, že je to na okamžitý vyhazov, okamžitý vyhazov (okamžité zrušení pracovního poměru) sice dostat nemůžou, ale obyčejná výpověď přijít může. Výjimkou je jen doba mateřské dovolené: žena na mateřské nebo muž na začátku rodičovské dovolené (do doby, po kterou je žena oprávněna čerpat mateřskou dovolenou) nemůže dostat ani výpověď – zaměstnavatel si prostě musí počkat, až uběhne těch 22 týdnů (31 u vícerčat), které trvá mateřská dovolená po porodu.

Pokud se přemísťuje zaměstnavatel nebo jeho část, výpověď může zase dostat žena na rodičovské dovolené a muž v pozdější části rodičovské dovolené (až uplyne doba, po kterou žena smí čerpat dovolenou mateřskou). Těhotná žena, zaměstnankyně na mateřské a zaměstnance na rodičovské v době, po kterou je žena oprávněna čerpat mateřskou dovolenou, výpověď dostat nesmějí.

Jaké výpovědní důvody na ně neplatí

Z jiných než výš zmíněných důvodů těhotná žena a rodiče na mateřské nebo rodičovské dovolené, výpověď dostat nesmějí. Jsou tedy chráněni:

  • stanou-li se nadbytečnými,
  • ze zdravotních důvodů,
  • nesplňují-li právními předpisy předepsané předpoklady pro výkon práce nebo zaměstnavatelem stanovené požadavky pro řádný výkon práce,
  • pro neuspokojivé pracovní výsledky
  • pro závažné porušení pracovní kázně, které ale není zvlášť hrubé,
  • pro soustavné méně závažné porušování pracovní kázně,
  • pro porušení režimu práce neschopného zaměstnance (např. přetahování vycházek, pokud byli předtím v pracovní neschopnosti).

Připomeňme pro jistotu ještě jednou limity ochranné doby. Ochrannou dobou není doba, kdy pečujete o dítě, dokonce ani péče o dítě do věku tří let. Ochranná doba, to je doba těhotenství, doba mateřské dovolené a doba dovolené rodičovské. Takže třeba žena, která se hned po mateřské vrátí normálně do práce a na rodičovskou dovolenou nenastoupí, chráněna není, ani když pečuje o dítě do tří let věku.

Nedostaneš, dát ale můžeš. Někdy se vyplatí dohoda

Zaměstnancům, které jsou na mateřské nebo rodičovské dovolené musí zaměstnavatel držet místo. Neznamená to ale, že se zaměstnanec musí vracet na úplně přesně tutéž pozici. Během jejich ochranné doby může zaměstnavatel udělat organizační změnu, při které jejich místo třeba zanikne. Po návratu jim buď nabídne jiné vhodné místo nebo – pokud najde důvod – jim může dát výpověď. Pro zaměstnance to má tu výhodu, že i když pro ně zaměstnavatel nemá práci, musí jim ale platit i za výpovědní dobu a ještě pak dostanou odstupné.

Pokud to ale jde se zaměstnavatelem od desíti k pěti, může být lepší neriskovat a ušetřit si napětí, jestli na platy a odstupné bude mít a jestli bude vůbec existovat. Je sice možné odstupné za insolventního zaměstnavatele žádat od úřadu práce, ale procházka růžovým sadem to není (a kdoví, jestli tatáž možnost bude i za dva za tři roky). Pak je nejlepší se se zaměstnavatelem dohodnout na ukončení pracovního poměru i na odstupném. Lepší vrabec v hrsti…

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+8
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Daňové slevy. Tohle všechno vám může ušetřit peníze

19. 2. 2024 | Petr Kučera

Daňové slevy. Tohle všechno vám může ušetřit peníze

Jaké slevy můžete využít v daňovém přiznání za rok 2023? Kolik dělá základní sleva na poplatníka nebo na dítě? Tady je aktuální návod.

Kdo teď dostane ošetřovné? Přehled a kalkulačka pro rok 2024

12. 2. 2024 | Gabriel Pleska | 2 komentáře

Kdo teď dostane ošetřovné? Přehled a kalkulačka pro rok 2024

Ošetřovné dostává člověk, který se musí starat o někoho jiného, takže nemůže vydělávat. Kdo na něj má nárok a jaké jsou podmínky? Tady je přehled pro rok 2024.

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ | 3 komentáře

VZP má nové příspěvky z fondu prevence. Tady je přehled

Všeobecná zdravotní pojišťovna (VZP) pro rok 2024 navýšila částky vybraných příspěvků a do nabídky zařadila několik zcela nových příspěvků.

Otcovská 2024. Kdo má nárok a kolik dostane

19. 1. 2024 | Jiří Hovorka, redakce Peníze.CZ

Otcovská 2024. Kdo má nárok a kolik dostane

Kdo má nárok na dávku zvanou otcovská poporodní péče? Jaké jsou podmínky? Jak vysoká je otcovská? Tady je přehled pravidel a kalkulačka.

Kdo dostane porodné a kolik? Pravidla pro rok 2024

18. 1. 2024 | Jiří Hovorka, Petr Kučera

Kdo dostane porodné a kolik? Pravidla pro rok 2024

Rodiny s nízkými příjmy mají nárok na porodné. Tady jsou aktuální podmínky a kalkulačky.

Partners Financial Services