Události uplynulého měsíce: červen

redakce Peníze.CZ | 8. 7. 2005
Události uplynulého měsíce: červen
Uteklo vám v červnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči státu? Nahlédněte do výběru červnových událostí.

Již pravidelná rubrika, která každý první pátek v měsíci (s výjimkou prvního dne měsíce, aby se to nepletlo) přináší přehled našeho zpravodajství. Řazení je podle rubrik a data.

Banky

1. 6. Živnostenská banka nabízí držitelům všech typů debetních a kreditních platebních karet pojištění Day to Day proti zneužití při ztrátě nebo krádeži platební karty. Pojištění Day to Day pokrývá platební transakce uskutečněné v den nahlášení ztráty nebo odcizení platební karty a 2 dny před nahlášením.
1. 6. Novým generálním ředitelem PPF banky a.s. byl jmenován Petr Milev. PPF se banka zaměří v nadcházejícím období na poskytování bankovních služeb členům skupiny, získávání financování na mezinárodních i lokálních trzích a bude hlavním obchodním a treasury centrem skupiny PPF.
3. 6. Italský ministr Maroni vyhlásil, že by Itálie měla zvážit zrušení eura a návrat k liře. Navrhuje referendum. Euro vzápětí prudce oslabilo.
13. 6. UniCredit a HVB oznamují, že představenstvo UniCredit na jedné straně a představenstvo a dozorčí rada HVB na straně druhé schválily fúzi mezi HVB a UniCredit.
14. 6. ČSOB vedena snahou zpřístupnit bankovnictví po internetu finančně podporuje projekt Občanského sdružení ŽIVOT 90 nazvaný INTERNET PRO SENIORY. Toulavý karavan s počítačovým vybavením a připojením na internet navštíví letos 20 obcí v různých koutech ČR (včetně většiny krajských měst). Kromě základních znalostí pohybu na síti se senioři zdarma seznámí také s ovládáním ČSOB Internetbankingu 24.
15. 6. Předseda představenstva Komerční banky Alexis Juan v říjnu v bance končí a odchází do penze. Vrací se do Francie po čtyřech letech, které měl na to, aby banku zkultivoval po jejím prodeji do rukou francouzské finanční skupiny Générale.
15. 6. Otázka konkurence v bankovnictví a dalších finančních službách není žhavým tématem pouze v ČR. Evropská komise oznámila, že pověřila Neelie Kroes, komisařku odpovědnou za hospodářskou soutěž, zahájením šetření úrovně konkurence v sektoru finančních služeb s důrazem na retailové bankovnictví a pojištění firem.
16. 6. Česká národní banka se ostře ohradila proti úmyslu ministra financí Bohuslava Sobotky prosadit soubor přísných opatření, jenž by posílil postavení klientů bank v Česku. Jak písemně sdělila deníku Právo centrální banka, konkurence mezi tuzemskými bankami je na dobré úrovni a některé Sobotkovy návrhy by ji naopak snížily.
17. 6. Komerční banka výrazně zvyšuje bezpečnost pro držitele platebních karet a uvádí na trh nový pojistný produkt Profi Merlin. Jde o pojištění, které chrání klienty při ztrátě, odcizení nebo případném zneužití služebních platebních karet vydaných KB a hotovosti vybrané platební kartou. Unikátní součástí Profi Merlinu je i pojištění odcizení tržby firmy, kterou si klient přichází do KB uložit.
20. 6. Poštovní spořitelna mění od 1. července sazebník a snižuje cenu transakcí prováděných prostřednictvím kanálů přímého bankovnictví.
20. 6. Společnost MasterCard na konci minulého týdne oznámila, že počítačoví piráti ve Spojených státech amerických ohrozili pomocí viru až 40 miliónů platebních karet. Necelých 14 miliónů karet z celkového počtu patří právě MasterCard. Její konkurent Visa hlásí podle svého mluvčího ohrožení zhruba 22 miliónů karet.
21. 6. Virus, který v USA ohrozil 40 miliónů držitelů platebních karet, pronikl už i do ČR. Přestože české banky nechtějí údaje o počtu napadených karet zveřejnit, podle informací deníku Právo je nyní u nás ohroženo už několik stovek karet. Držitel karty ale její napadení virem nepozná.
21. 6. GE Money Bank v reakci na upozornění společnosti MasterCard o ztrátě dat ve společnosti CardSystem Solutions zablokovala či uvedla na stoplist 216 platebních karet. Cílem je ochrana klientů a prevence před možným nestandardním nakládáním s platební kartou. Všem bude zdarma vydána karta nová.
21. 6. V souvislosti s bezpečnostním průlomem do americké firmy CardSystem Solutions, která zajišťuje vypořádání úhrad platebními kartami u obchodníku v USA, provádí ČSOB v rozsahu nezbytně nutném blokace platebních karet svých klientů a následně jim expresně a bez poplatku vydává nové karty. Tento postup se týká pouze klientů, kteří použili svou platební kartu k platbě u obchodníků na území Spojených států v období mezi srpnem 2004 a květnem 2005.
23. 6. Raiffeisenbank a pojišťovna Uniqa uvádí na český trh nvinku, hypoteční úvěr kombinovaný s investičním životním pojištěním, přečíst si o něm můžete v článku  Hypotéka s IŽP: třetina peněz vyletí oknem.
24. 6. Městský soud v Praze zamítl výměnu vedení IP banky, která je nástupcem zkrachovalé IPB. Mimo to bylo zamítnuto zapsání změny názvu společnosti na IP Exit. O výměnu vedení banky se pokusila Československá obchodní banka. Ta je jejím většinovým vlastníkem.
27. 6. Pět let po pádu Investiční a Poštovní banky definitivně skončí spor, jenž Československá obchodní banka zdědila po zkrachovalé bance IPB. ČSOB doplatí koncem července státní České finanční ze skupiny České konsolidační agentury částku ve výši zhruba 2,6 mld. Kč.
29. 6. Vedení České pošty se na poslední chvíli dohodlo s bankou ČSOB na základních podmínkách dalšího fungování Poštovní spořitelny na 3 400 poštovních pobočkách. Konečnou smlouvu by obě strany měly podepsat do čtvrtka.
29. 6. Klienti zkrachovalé Union banky, Kreditní banky Plzeň a Plzeňské banky mají po včerejšku reálnou šanci, že získají další odškodnění. Poslanecká sněmovna totiž do druhého čtení hladce propustila novelu, jež chce odstranit nerovnosti při odškodňování klientů zkrachovalých bank.
30. 6. Česká spořitelna ruší od 1. srpna devět poplatků včetně poplatku za zrušení účtu. Nově nebude placeno za zrušení sporožira a běžného účtu, za deaktivaci vkladní knížky a účtu vedeného ve službě Servis 24, za ověření zůstatku na účtu v případě neoprávněné reklamace a některé drobné administrativní poplatky.

Spotřebitelské úvěry
22. 6. Dnes byl spuštěn Nebankovní registr klientských informací. Měl by sloužit zejména leasingovým a úvěrovým společnostem a poskytovat nejen negativní, ale i kladné reference o žadatelích o půjčky. Koncem roku má být propojen se svou bankovní obdobou.

Investice

6. 6. Ženský instinkt se osvědčil už i na světových burzách. Studie uveřejněná na finančním webu Digital Look tvrdí, že ženy loni dokázaly na kapitálových trzích vydělat víc než jejich mužští kolegové.
8. 6. Rekordní počet zahraničních investorů vloni přilákala do ČR kombinace státních pobídek, levné a kvalitní práce a vliv vstupu země do EU. Zahraniční firmy vloni investovaly 115 mld. Kč proti předloňským 59 mld. Kč. Investoři z Německa, Nizozemí a Rakouska jsou na prvních místech žebříčku.
10. 6. Valná hromada UNIS ČR zvolila v pondělí 6. června Romana Pospíšila, předsedu představenstev Pioneer česká investiční společnost, a. s. a ŽB – Asset Management, a. s., do funkce místopředsedy představenstva UNIS ČR. Druhým místopředsedou se stal Josef Beneš, generální ředitel ČSOB Asset Management, a. s. Předsedou byl opět zvolen Petr Zapletal, generální ředitel Investiční společnosti České spořitelny, a. s.
15. 6. Češi jsou v utrácení stále opatrnější, přestože jejich reálné příjmy rostou. Naopak více peněz investují do bydlení. Úrokové sazby u hypoték jsou totiž stále velmi nízké a nájemní bydlení je drahé.
23. 6. Živnostenská banka rozšiřuje portfolio investičních produktů o dlouhodobý investiční plán PERSPEKTIVA STANDARD, který spojuje výhody pravidelného investování a životního pojištění.

Akcie a trhy
6. 6. Na konci března pečovali brokeři v ČR o rekordních 265 mld. Kč. To představuje meziroční přírůstek o více než 90 mld. Kč. Jak uvedla Asociace pro kapitálový trh, která sdružuje na 20 obchodníků s cennými papíry, v letošním roce přibylo obchodníkům 43 mld. Kč.
9. 6. Na svém dnešním 13. zasedání schválila řádná valná hromada akcionářů Burzy cenných papírů Praha, a.s. Zprávu o podnikatelské činnosti burzy a o stavu jejího majetku za rok 2004. Dále pak účetní závěrku za rok 2004, včetně rozhodnutí o rozdělení zisku, konsolidovanou účetní závěrku, zásady činnosti na rok 2005, snížení základního kapitálu, změny stanov, zvolila nové členy burzovní komory a dozorčí rady.
13. 6. Podmínky pro vyvlastnění menšinových akcionářů budou možná brzy přísnější. Ministerstvu financí se totiž nelíbí měsíc platná úprava, podle níž může drobné akcionáře vyvlastnit vlastník aspoň 90% podílu ve společnosti, a to za cenu akcie stanovenou soudním znalcem. 14. 6. Společnost CME, vlastník televize Nova, řekla, že ještě v červnu chce uvést své akcie na pražskou burzu. Společnost podala oficiální žádost o vstup. Emisi akcií na burze teď musí schválit zástupci pražské burzy a Komise pro cenné papíry.
15. 6. Farmaceutická společnost Zentiva, která je největším výrobcem léků v ČR, vyplatí akcionářům dividendu 198 Kč na akcii. Rozhodla o tom včerejší valná hromada firmy. Podnik v loňském roce vykázal výnosy 8,82 mld. Kč, čistý zisk byl 1,38 mld. Kč.
27. 6. Na pražské burze se rozeběhlo obchodování s akciemi firmy Central European Media Enterprise (CME). Emitentem těchto cenných papírů, které se už dlouho obchodují na americkém trhu Nasdaq, je významná mediální společnost podnikající ve střední a východní Evropě.
30. 6. Přidali jsme do naší databáze Akcie Central European Media Enterprises (CME) , které jsou nyní obchodovatelné na pražské burze. Podrobnosti naleznete zde.

Fondy
6. 6. Sledujeme pro vás další fondy. Můžete si tak prohlédnout nebo přidat do svého portfolia: IKS Max3 - Světový garantovaný fond, J&T IFE smíšený OPF, ČSOB dluhopisových příležitostí.
7. 6. V květnu se zvýšil majetek v domácích otevřených podílových fondech o 2,3 mld. Kč na 118,2 mld. Kč. Od začátku roku tak majetek v těchto fondech stoupl celkem o 9 mld. Kč. Na konci března měli čeští investoři v zahraničních fondech dalších 66,5 mld. Kč.
10. 6. Přidali jsme pro vás scoring podílových fondů za květen.
16. 6. Komerční banka uvedla na trh řadu nových otevřených podílových fondů Fénix. Investiční fondy Fénix jsou složeny z podílových fondů IKS a zahraničních fondů Société Générale Asset Management. Fondy Fénix jsou vhodné jak pro jednorázové investice, tak i pro pravidelné investování s počáteční investicí od 500 Kč.
21. 6. Komerční banka nabízí čtvrtou řadu světového zajištěného fondu MAX. Jde o otevřený podílový fond, který klientům umožní zhodnotit jejich volné peníze prostřednictvím růstu akciových trhů, zároveň však garantuje 100% návratnost investice ke dni splatnosti fondu.
30. 6. ABN AMRO Asset Management (Czech), a.s. nabízí šest nových fondů. Kromě fondů, které se orientují na severské kapitálové trhy a umožňují investorům nově zainventovat ve švédských a dánských korunách, se nabídka rozšířila o tři dluhopisové fondy denominované v euru.

Bydlení

3. 6. Vicepremiér pro ekonomiku Martin Jahn žádá, aby se okamžitě odstranila regulace nájmů, a to úplně a bez jakékoliv kompenzace. Podle něj je to jedna z řady překážek budoucího růstu bohatství českých občanů.
14. 6. Sdružení nájemníků se domnívá, že absence zákona o nájemném škodí lidem více než samotná výše nájmu. Vítá proto, že se ministerstvo pro místní rozvoj snaží o rychlé přijetí zákona, jenž v ČR několik let chybí.
15. 6. Pokud ministr pro místní rozvoj Radko Martínek prosadí svůj zákon o nájemném, začne postupná deregulace nájmů v přibližně 750 tis. nájemních bytech za rok a čtvrt. Od začátku října 2006 totiž podle plánů ministra budou po dobu šesti let nájmy v bytech s regulovanou činží stoupat.
23. 6. Poslanecká sněmovna schválila návrh, podle kterého by stát do budoucna poskytoval dotace bytovým družstvům na výstavbu domů. Ta se ale k návrhu staví kriticky. Během 3 let může stát poskytnout družstvu bez souhlasu Evropské komise nejvýše 3 mil. Kč.
28. 6. ČSOB uplatňuje nižší nároky na zajištění úvěrů poskytovaných zejména malým bytovým družstvům a společenstvím vlastníků jednotek za účelem modernizace bytových domů v jejich vlastnictví. Banka k zajištění těchto úvěrů již nepožaduje pouze zástavu nemovitosti, ale požadovanou formu jištění nově odvozuje od průměrné budoucí zadluženosti na 1 byt.
29. 6. Rodinné domky do 150 metrů čtverečních a tří nadzemních podlaží bude pravděpodobně moci stavebník stavět pouze na základě ohlášení. Papírování rovněž ubude při dalších malých stavbách, jako například garážích nebo při přestavbách bytů. Poslanecká sněmovna totiž do druhého čtení postoupila vládní návrh stavebního zákona, jenž k uvedeným stavbám již nepožaduje stavební povolení.

Hypoteční bankovnictví
1. 6. Živnostenská banka snižuje úrokové sazby u hypoték a spotřebitelských úvěrů. Největší pokles sazeb je u hypoték s pětiletou fixací, kde minimální úroková sazba nově činí 3,90 % p.a. Banka snižuje úrokové sazby také u hypoték s tříletou a desetiletou fixací a u neúčelových spotřebitelských úvěrů.
1. 6. Kalkulačka refinancování hypotéky je určena klientům, kteří splácejí hypotéku, skončila jim doba fixace a banka jim nabídla úrokovou sazbu na další období. Je výhodnější splatit jednorázově novým úvěrem, nebo pokračovat ve splátkách starého?
2. 6. Ministr financí Bohuslav Sobotka předložil vládě návrh, aby v novele zákona o dani z příjmů účinné od ledna byly zrušeny daňové úlevy pro hypoteční zástavní listy, což by způsobilo, že by se zdražily hypotéky.
2. 6. S platností od 2.6.2005 snížila Komerční banka úročení všech svých hypotečních úvěrů.
3. 6. ČSOB zvyšuje dostupnost hypotečních úvěrů.
8. 6. Raiffeisenbank od dnešního dne opět snížila sazby hypotečních úvěrů. Změny se týkají klasických hypoték i tzv. americké hypotéky, tentokráte klesají nejčastěji využívané fixace na 3 a 5 let.
8. 6. Hypoteční banka nabízí od dnešního dne pětiletou sazbu ve výši 3,89 %. Tuto sazbu obdrží všichni noví klienti žádající o standardní hypotéku, kteří splní podmínky pro její poskytnutí. Banka dále snižuje minimální roční a tříleté úrokové sazby až o 0,3 procentního bodu. Jednoletá fixace tak nově začíná na 2,69 % a tříletá na 3,55 %.
8. 6. ČSOB snižuje úrokové sazby u standardní hypotéky a hypotéky na družstevní bydlení. Ke snížení sazeb dochází u fixace na dobu 1 roku o 0,3%, u fixace na 3 roky o 0,25% a u fixace na 5 let o 0,2%.
9. 6. GE Money Bank snížila úrokové sazby u všech nabízených typů hypoték až o 0,3 procentního bodu. GE Money Bank snižuje v průběhu uplynulých dvou měsíců sazby hypoték již potřetí.
14. 6. Komerční banka uvedla na trh nové rizikové životní pojištění k hypotečním úvěrům. Toto pojištění kryje riziko úmrtí nebo úplné a trvalé ztráty soběstačnosti pojištěného. Pojistná částka se odvíjí od výše poskytnutého hypotečního úvěru a postupně klesá tak, jak se snižuje klientův závazek vůči bance.

Pojištění

17. 6. Ministerstvo financí poté, co předložilo návrhy, jak by měly tuzemské banky změnit své chování a poplatky pro zákazníky, se chce nyní zaměřit i na české pojišťovny. Ministerstvo dokončuje analýzu, jež má přispět k vyšší transparentnosti na pojišťovacím trhu.
22. 6. AEGON Pojišťovna, a.s., získala od Ministerstva financí ČR licenci k provozování vzdělávací činnosti pro pojišťovací zprostředkovatele a samostatné likvidátory pojistných služeb. Licence jí mimo jiné umožní organizování přípravných seminářů a odborných zkoušek, které zprostředkovatelé od ledna 2005 potřebují k registraci na MF ČR.
22. 6. Pojišťovna Kooperativa smí převzít Českou podnikatelskou pojišťovnu. Schválilo to ministerstvo financí. Desátého května podepsalo vedení Kooperativy smlouvu o nákupu 100% akcií České podnikatelské pojišťovny. Cena transakce nebyla uvedena.
24. 6. Přes 24 tisíc pojišťovacích zprostředkovatelů požádalo Ministerstvo financí o povinnou registraci, která je nutná od 1. července letošního roku pro prodeji pojistek. Na 50 tisíc se odhaduje jejich celkový počet, ovšem toto číslo podle odborníků zahrnovalo i sváteční prodejce, kteří činnost zřejmě ukončí.

Daně a život

16. 6. Vláda v noci schválila novelu zákona o dani z příjmů. Jedná se o největší snížení daní u fyzických osob od roku 1993, které snižuje daňovou zátěž u 90 % poplatníků. Nejvýznamnější změny se týkají daně z příjmu fyzických osob.
16. 6. Na internetových stránkách ministerstva financí je od dnešního dne umístěna Daňová kalkulačka 2005. Všichni, kdo navštíví stránky ministerstva financí, budou mít možnost si vypočítat, jak se nová úprava zákona o dani z příjmu projeví na výši jejich daní ve srovnání se současným stavem.

Důchodová problematika
29. 6. Výkonný tým pro důchodovou reformu pod vedením Vladimíra Bezděka vydal svou závěrečnou zprávu. Mimo jiné v ní píše, že současný systém je nutno výrazně reformovat a že jeho údajná stabilita pro příštích 15-20 let je jen zdánlivá. Zpráva pak doporučuje zavedení smíšeného systému, tzn. kombinaci státního průběžného pilíře s fondovým.

Penzijní fondy
23. 6. OKD by chtěla prodat Hornický penzijní fond Ostrava, ve kterém drží 97 % akcií. Jak sdělil manažer skupiny Karbon Invest Michael Jasanský, rozhodnutí souvisí s dřívějším oznámením maximálně zjednodušit strukturu holdingu Karbon Invest a oddělit klíčové činnosti od těch, které s těžbou a zpracováním uhlí přímo nesouvisí.

Podniky

13. 6. Podle novely zákona o živnostenském podnikání, musí od 1. 7. 2005 všichni podnikatelé, kteří podnikají na základě živnostenského oprávnění, vydat zákazníkovi doklad o prodeji zboží nebo poskytnuté službě, a to pokud přesahuje platba výši 50 Kč.
29. 6. Živnostníci dostali naději, že povinnost dávat účty k nákupům nad padesát korun nebude mít dlouhého trvání. ODS navrhla zrušit povinnost živnostníků dávat ke každému menšímu nákupu stvrzenku. O navržené změně živnostenského zákona by měla Poslanecká sněmovna hlasovat v pátek.

Statistiky

1. 6. Mzdy v ČR se stále zvyšují. Za poslední rok vzrostly o necelý tisíc korun. Češi tak mají nyní na výplatní pásce průměrně 17 678 Kč. Nejvíce stoupaly v první čtvrtině roku platy nejen pilotům a finančníkům, ale rovněž policistům a hasičům, kteří jsou placeni ze státní pokladny.
8. 6. Počet nezaměstnaných v ČR se po dvou a půl roce znovu snížil pod hranici půl miliónu. V květnu evidovaly úřady práce 494 576 uchazečů o práci. Míra nezaměstnanosti se tak snížila na 8,6 %.
9. 6. Počet dolarových milionářů v ČR rychle stoupá. Jen za uplynulý rok jich přibylo podle průzkumu společnosti Capgemini kolem sedmi set. V současnosti jich v tuzemsku žije 11 800.
9. 6. V letošním květnu se ceny zboží a služeb zvýšily o 1,3 %, což představuje nejnižší meziroční růst od prosince 2003. Nejrychlejší růst zaznamenaly ceny léků, potravin, benzinu a nafty. Podle expertů by se inflace měla zvýšit v létě.
9. 6. Hrubý domácí produkt v 1. čtvrtletí vzrostl o 4,4 %. K růstu přispěl především zahraniční obchod. Růst za rok 2004 ČSÚ revidoval ze 4 na 4,4 %.

Další aktuality

10. 6. Český Telecom varuje před prodejci telekomunikačních služeb, kteří se vydávají za pracovníky nebo spolupracovníky Českého Telecomu.
22. 6. Uplynulý průběh transformace naší ekonomiky je v současnosti veřejností hodnocen mírně kriticky: 28 % jej považuje za neúspěšný, 37 % volí odpověď "tak napůl" úspěšný i neúspěšný a za úspěšný jej nyní považuje necelá pětina (18 %) občanů. Od roku 1999 se hodnocení průběhu ekonomické transformace zlepšuje.
22. 6. V loňském roce uložil Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v oblasti antimonopolní prevence pokuty za 1,226 mld. Kč. V předminulém roce to bylo třikrát méně. Z předloňských 309 správních řízení ovšem v loňském roce klesl jejich počet na 194, a to díky menšímu počtu fúzí. 22. 6. V minulém týdnu umístila společnost Home Credit & Finance Bank, kterou vlastní česká investiční skupina PPF, na mezinárodních trzích emisi eurobondů v celkové výši 6,3 mld. Kč. Jak informovalo vedení PPF, prostředky získané z eurobondů budou použity na financování pokračující expanze na ruském trhu.
23. 6. Představitelé ČMKOS tvrdí, že pokud by ODS zrealizovala Modrou šanci, znamenalo by to okamžitý a razantní růst chudoby v Česku ze současných 4 až 8 % populace až na 39 %. Podle šéfa ČMKOS Milana Štěcha by na tuto reformu doplatilo víc než 75 % občanů.
27. 6. V případě ztráty zaměstnání by se většina lidí v prvé řadě pokoušela najít si konkrétní zaměstnání odpovídající jejich vlastním představám. V šetření se tak vyjádřily přibližně tři pětiny dotázaných (62 %). O něco více než jedna třetina respondentů (37 %) naopak uvedla, že by v této situaci přijala jakékoli zaměstnání.
30. 6. Česká lékárnická komora varuje, že pacienti od července pravděpodobně budou více připlácet za některé léky. Jak komora vysvětlila, ministerstvo zdravotnictví svou vyhláškou snížilo úhrady od zdravotních pojišťoven a farmaceutické společnosti zatím nepotvrdily, že adekvátně sníží ceny.
30. 6. Poslanci schválili zákon, jenž nově rozděluje příjmy z reklamy a vlastníkům televizorů nařizuje platit vyšší koncesionářské poplatky. Od roku 2008 budou lidé za Českou televizi bez reklamy platit měsíčně 135 Kč. Její uvolněnou miliardu z reklamních tržeb si rozdělí především soukromé televize. Zákon však musí ještě schválit Senát a prezident.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

-57
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Události uplynulého měsíce: duben

6. 5. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: duben

Uteklo vám v dubnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z... celý článek

Sazby, kurzy, inflace: co nás čeká?

28. 4. 2005 | Jiří Šedivý

Sazby, kurzy, inflace: co nás čeká?

Co očekává trh v nejbližších měsících? Podle prognózy analytiků České spořitelny se můžeme těšit například na vyšší mzdy, úvěrové produkty by prozatím zdražovat neměly. Nabízíme pohled... celý článek

Události uplynulého měsíce: březen

8. 4. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: březen

Uteklo vám v březnu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z... celý článek

Události uplynulého měsíce: únor

4. 3. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: únor

Uteklo vám v únoru něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení, investování a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z... celý článek

Události uplynulého měsíce: leden

4. 2. 2005 | redakce Peníze.CZ

Události uplynulého měsíce: leden

Uteklo vám v lednu něco z našeho denního zpravodajství? Víte, co se událo v oblasti bankovnictví, daní, bydlení a dalších? Jste si jisti, že jste nepropásli některou z povinností vůči... celý článek

Partners Financial Services