Trestání tradičního bankéře končí. Air Bank mění styl

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 10. 7. 2023 | 2 komentáře
Trestání tradičního bankéře končí. Air Bank mění styl

Zdroj: Air Bank

Air Bank se přestává prezentovat jako „jiná banka“. Banka dnes představila poslední z řady svých spotů, ve kterém její cool bankéř zahanbí, ne-li zesměšní „tradičního bankéře“. Tím reklamní koncept nazvaný Dva světy po dvanácti letech končí.

Změna komunikace souvisí s tím, jak banka za dobu své existence vyrostla: od loňského března má přes milion klientů a proměnilo se i její portfolio.

„Air Bank už dávno není jen bankou pro snadné placení s nejlépe hodnocenou mobilní aplikací. Na trhu získává stále silnější pozici v oblasti půjček, hypotékami financuje veškeré potřeby klientů spojené s bydlením, umožňuje chytře investovat a vedle správy osobních financí poskytuje také bankovnictví pro podnikatele,“ charakterizuje proměnu generální ředitel Air Bank Michal Strcula.

Air Bank se po dosažení milionu klientů chce soustředit na další růst, v tiskové zprávě vyjadřuje ambici získávat další zákazníky a stát se jejich první volbou pro bankovní služby. Pomoct k tomu mají blíže nespecifikované inovace a jednoduchost služeb. Ta bude i jádrem nové komunikační kampaně.

„Nově se chceme soustředit na to, jak se mohou mít klienti ve svém každodenním životě lépe, když je má jejich banka opravdu ráda a zjednodušuje pro ně vše okolo peněz,“ prozrazuje marketingový ředitel Air Bank Oldřich Dostál.

Air Bank funguje na českém trhu od listopadu 2011. Vlastní ji společnost Home Credit N.V. se sídlem v Nizozemsku. Je součástí skupiny PPF. Od konce roku 2021 je její součástí taky platforma na zprostředkování P2P půjček Zonky. Loni v březnu překročil počet jejích klientů (včetně klientů Zonky a Zonky Rentiér) milion. 

Banky přehledně

Běh
Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! Jsme i na Instagramu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+40
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Partners Financial Services