Max banka zdvojnásobila počet klientů bývalé Expobank

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 3. 5. 2023
Max banka zdvojnásobila počet klientů bývalé Expobank

Zdroj: Max banka

Počet klientů Max banky „atakuje hranici 40 tisíc“, oznámila v dnešní zprávě. Když na začátku loňského října vznikla přeměnou z Expobank CZ, startovala s 16 tisíci klienty. Ke konci roku 2022 jich měla už 29 tisíc.

„Po počátečním raketovém nástupu, kdy jsme získali přes 10 tisíc nových zákazníků během jediného měsíce, se jejich růst ustálil na stabilních třech tisících za měsíc,“ říká Ivana Pícková, předsedkyně představenstva Max banky.

Expobank CZ končila s bilanční sumou 14 miliard korun, Max banka aktuálně hlásí téměř 40 miliard.

Max banka láká hlavně na nadstandardní úročení vkladů. Její spořicí účet je jedničkou na trhu, když nepočítáme komplikovanou nabídku slovenské VÚB. Max banka nabízí úrokovou sazbu 6,01 % ročně bez stropu a dalších podmínek. Mezi špičku patří také běžný Neo účet (4,61 %) a termínované vklady. V každodenním bankovnictví zatím za konkurencí zatím zaostává: jako jedna z posledních retailových bank (společně s Trinity) nemá klasickou bankovní aplikaci v mobilu, nenabízí ani okamžité platby nebo bankovní identitu. Na druhou stranu bývalá Expobank mezi prvními na trhu například umožnila klientům, aby si na kartě zablokovali nevýhodné kurzy DCC.

Max banka od října založila 30 tisíc nových spořicích účtů. „Spořicí účty si zakládají především lidi z menších měst. Dvě třetiny nových zákazníků pochází z měst a obcí mimo tři největší česká města Prahu, Brno a Ostravu. Nejčastěji spoří lidé v produktivním věku mezi 35 a 50 lety. Šestinu klientů však tvoří nejmladší demografická skupina ekonomicky aktivních občanů do 35 let. Napříč všemi věkovými skupinami tvoří přibližně třetinu klientů ženy,“ upřesňuje v dnešní zprávě.

Vlastníkem Max banky je skupina Creditas, která loni koupila Expobank CZ. Max banka má jedinou pobočku v Praze na Pankráci vedle své centrály, další pobočky neplánuje, profiluje se jako retailová online banka. Její klienti budou moct postupně využívat i některé služby a pobočky Creditas. Souběžná existence dvou samostatných bank pod jedním majitelem má být jen dočasná, orientačně do roku 2025.

V roce 2023 plánuje Max banka rozšířit nabídku o spotřebitelské úvěry – zatím se soustředí na jejich refinancování, které nabízí plně online pod značkou Refixo. Chce také přijít s nabídkou nových i refinancovaných hypoték.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+28
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banka, Creditas, Max banka

A tohle už jste četli?

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Partners Financial Services