Přejděte, nebo máte nulu. Končící Hello bank posílá klienty Komerční bance

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 28. 4. 2023 | 4 komentáře
Přejděte, nebo máte nulu. Končící Hello bank posílá klienty Komerční bance

Zdroj: Mino Surkala/Shutterstock

Lidé, kteří měli účet u končící Hello bank!, dostanou v nejbližších týdnech nabídku Komerční banky. Ta jim slibuje, že jejich běžné účty a spořicí účty převede k sobě a zachová všechny jejich parametry. Zároveň jim nabídne další služby související s nedávno oznámeným startem „nové éry bankovnictví“ v Komerční bance

Zato zákazníci, kteří u Hello bank! zůstanou, přijdou od července na svých účtech o úroky. 

„Velmi rádi v Komerční bance přivítáme klienty Hello bank! a podpoříme je v jejich budoucích projektech prostřednictvím komplexní nabídky našich služeb. Ty budou moci využívat jak digitálně, tak v široké síti našich moderních poboček. Dohoda s Hello bank! koresponduje s naší strategií a ilustruje vedoucí postavení Komerční banky na bankovním trhu v Česku. Je důkazem schopnosti uchopit příležitosti anorganického růstu,“ říká Jan Juchelka, předseda představenstva a generální ředitel Komerční banky.

Generální ředitel Hello bank! Patrick Alexandre k tomu uvedl: „Pro naše klienty chceme samozřejmě jen tu nejlepší péči. Jsme rádi, že se nám společně s Komerční bankou podařilo najít řešení, které našim klientům umožní pokračovat v moderním bankovnictví a jednoduché správě jejich běžných a spořicích účtů. Zaujala nás nová klientská propozice, kterou KB nedávno uvedla na trh a jsme přesvědčeni o tom, že klienti naši společnou nabídku přivítají,“ věří Alexandre.

Hello Bank! zároveň svým klientům poslala nový ceník platný od 1. července 2023. V něm snižuje všechny úrokové sazby u běžných a spořicích účtů na 0 procent. „U Hello účtu dnes vyplácíme úrok 1 procento ročně ze zůstatků do 100 000 korun. Vyšší zůstatky jsou neúročené. Od 1. 7. 2023 bude neúročený celý zůstatek Hello účtu. Stejná změna se týká i základního účtu,“ píše se ve zprávě klientům. 

U Hello spoření banka nyní vyplácí úrok 4,5 procenta ročně ze zůstatků do 300 000 korun. Vyšší zůstatky jsou neúročené. Od 1. 7. 2023 bude neúročený celý zůstatek spoření.

Česká pobočka francouzské banky BNP Paribas Personal Finance SA, která u nás působí pod obchodní značkou Hello bank!, oznámila začátkem dubna rozhodnutí postupně pozastavit své bankovní aktivity v Česku. Ukončování bankovních služeb potrvá několik měsíců. Česko je jen jednou z mnoha zemí, kde dochází k podobným krokům.

Banka zároveň oznámila, že hledá pro své klienty to nejlepší možné řešení na českém trhu jak v oblasti úvěrů, tak i depozit. 

Komerční banka minulý týden veřejnosti vstup do „nové éry bankovnictví“ – psali jsme zde: Změny v Komerční bance podrobně. Co čeká klienty? 

Binokulár. Zlobil. Zdroj: Shutterstock.com
Zdroj: Shutterstock

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! Jsme i na Instagramu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+12
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services