Billa spouští e-shop s dopravou zdarma. Láká na 10% slevu

Jana Divinová | rubrika: Aktuality | 12. 9. 2023 | 3 komentáře
Billa spouští e-shop s dopravou zdarma. Láká na 10% slevu
Na rozvozu objednávek Billa spolupracuje se společností DoDo.
Zdroj: Jana Divinová

Obchodní řetězec Billa dnes po čtyřech měsících testování oficiálně spustil svůj e-shop. Zatím ale obsluhuje jen Prahu, Brno a jejich okolí, které východně od Prahy zahrnuje i Mladou Boleslav a Nymburk.

Nové zákazníky láká na desetiprocentní slevu na první tři nákupy. Minimální objednávka je 500 korun, maximální 15 tisíc. Doprava je zdarma, doručení potravin do tří hodin od objednávky. 

E-shop zatím funguje jenom na internetových stránkách, do konce roku chce Billa představit i mobilní aplikaci.

Co koupíte

V nabídce e-shopu Billa je kompletní sortiment z kamenných prodejen včetně čerstvých potravin. Jde o víc než devět tisíc výrobků ve všech kategoriích. Zhruba 400 až 500 položek je tu proti kamenným prodejnám navíc – jsou to větší balení, pro která v regálech supermarketů není místo.

Billa nabídne i vlastní produkty – bagety, saláty a podobně. Čerstvé produkty včetně pečiva budou ve skladu připravovat a rozehřívat až po objednávce zákazníka. Řetězec plánuje nabízet i přípravu cateringu například pro firemní snídaně nebo oslavy.

Také na e-shopu mohou stálí zákazníci sbírat body na Billa Bonus kartu a uplatňovat je ve všech věrnostních akcích.

Billa testovala e-shop od letošního května. Za tu dobu na něm nakupovalo přes sedm tisíc lidí, většina z nich víc než třikrát. Nejčastěji nakupovali banány, plzeňské, rajská jablka, hroznové víno a bagety.

Chcete šetřit a mít peníze po ruce? Poradíme!

Se spořicím účtem s vyšším úročením budete mít rezervu kdykoli k dispozici. Peníze ukládejte pravidelně nebo jednorázově.

Kdy se e-shop Billa rozšíří do dalších měst?

„Do konce roku 2025 máme ambici nabídnout naše služby po celé České republice a stát se druhým nejsilnějším hráčem v prodeji potravin online v Česku,“ říká Liam Casey, generální ředitel Billa ČR. Řetězec ale musí nejdřív posílit kapacitu.

„V průběhu příštího roku částečně automatizujeme naše sklady v Praze a Brně, aby byly schopny efektivněji a ve větší míře odbavit objednávky našich zákazníků,“ dodává.

„Rozšiřovat službu do dalších míst tedy budeme až ve chvíli, kdy si budeme jistí, že dokážeme dodržet kvalitu služby,“ říká Petr Toupal, vedoucí oddělení e-commerce-

Jestli vás Billa v okolí Prahy, Brna a Mladé Boleslavi obslouží už dneska, si můžete na jejím webu ověřit podle PSČ.

Jaké řetězce mají vlastní e-shop?

Jako první z maloobchodních řetězců postavilo v Česku v roce 2012 e-shop Tesco. Konkurují mu hlavně specializované „online supermarkety“ Rohlík.cz a Košík.cz, druhý jmenovaný od roku 2020 spolupracuje s Kauflandem. 

Lidl má vlastní e-shop od roku 2017, neprodává v něm ale potraviny. Od října 2018 nabízí internetové objednávky Globus –  pro zboží objednané online si ale lidi musí dojet k hypermarketu na pražském Zličíně nebo v Ostravě. Další řetězce začaly testovat e-shop v roce 2021. Albert rozváží v Brně, Olomouci, Ostravě, Zlíně a jejich okolí. E-shop Penny zatím funguje jen v Plzni. Kaufland letos v dubnu spustil internetové tržiště („online marketplace“) – ale neprodává v něm potraviny, a to ani trvanlivé. 

Coop rozváží jen na jihu Moravy z prodejen spadajících pod Jednotu Mikulov. U dalších obchodů Coop po celé republice si lze internetový nákup vyzvednout v prodejně, na několika místech i v nonstop dostupném výdejním boxu.

Jana Divinová

Autor článku Jana Divinová

Vystudovala ekonomii a management na Vysoké škole báňské. V redakci NextPage Media působí od podzimu 2021, předtím pracovala v MF Dnes a iDnes.cz. Volný čas tráví nejraději s rodinou a přáteli. Miluje přírodu, cestování a... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+16
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

26. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Připevněná víčka, papírová brčka a další „eko“ vychytávky. Mají smysl?

Rozmočené brčko v pití nebo víčko připevněné k lahvi, které se nepříjemně odírá o obličej. Vychytávky, které mají na rozdíl od plastů šetřit přírodu, už stihly rozčílit nejednoho z... celý článek

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

25. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Češi mají nejdražší elektřinu v EU, ukazuje nové porovnání

Cena elektrické energie pro domácnosti v Česku byla v loňském druhém pololetí nejvyšší v Evropské unii, pokud zohledníme odlišnou kupní sílu v jednotlivých státech. Vyplývá to z dnes... celý článek

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

23. 4. 2024 | Petr Kučera | 2 komentáře

Půjčil i těm, kdo nemohli splácet. Profi Credit dostal pokutu od ČNB

Česká národní banka dala pokutu čtyři miliony korun společnosti Profi Credit Czech, poskytovateli spotřebitelských úvěrů pod názvy Pojištěná půjčka a Razdva půjčka.

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

23. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

Billa spouští aplikaci pro e-shop. Rozšiřuje i rozvoz

Obchodní řetězec Billa dnes představil novou mobilní aplikaci, přes kterou si mohou zákazníci nakoupit na e-shopu.

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

23. 4. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

E-shopy, na které jsou úřady krátké. Balando a spol. dál klamou zákazníky

Jmenují se podobně jako známé značky – třeba Balando, Joot nebo Bonky. Tváří se jako zavedený e-shop, ale přitom jen zprostředkují doručení z Číny. Chlubí se falešným oceněním od zákazníků.... celý článek

Partners Financial Services