Billa zkouší e-shop, dá slevu na první nákup

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 7. 3. 2023
Billa zkouší e-shop, dá slevu na první nákup

Zdroj: Shutterstock

Obchodní řetězec Billa začal veřejně testovat svůj e-shop. Zatím nabízí dovoz jen po Praze a Brně z tamních velkoskladů.

Minimální hodnota nákupu v e-shopu je 200 Kč, doprava je zdarma. Na první nákup dostane zákazník slevu 10 procent a malý dárek. Také za online nákupy lze sbírat body s bonusovou kartou nebo je naopak při online nákupu uplatnit.

„Po zkušebním provozu a vyhodnocení zpětné vazby zákazníků přistoupíme ke spuštění ostrého provozu. Budeme pak usilovat o co nejrychlejší spuštění i ve zbytku České republiky,“ říká bez bližších podrobností Liam Casey, generální ředitel společnosti Billa ČR.

V počáteční fázi si lidé mohou objednat kolem sedmi tisíc výrobků včetně potravin, čerstvého ovoce a zeleniny, chlazeného či mraženého zboží, drogistického zboží, květin nebo zboží pro domácí mazlíčky. Billa slibuje i dovážku lahůdek nebo obložených baget, mís nebo hotových jídel.

E-shop garantuje dovoz zboží už od tří hodin od objednání, spolupracuje se společnost DoDo.

Jako první z velkých řetězců nabídlo rozvoz potravin objednaných přes internet Tesco, služba funguje už od začátku roku 2012. Konkurují mu hlavně specializované „online supermarkety“ Rohlík.cz a Košík.cz, druhý jmenovaný od roku 2020 spolupracuje s Kauflandem.

Lidl má vlastní e-shop od roku 2017, potraviny v něm ale neprodává.

Od října 2018 testuje svůj e-shop Globus. Pro zboží objednané online si však lidé musí dojet k hypermarketu na pražském Zličíně, nově je na výběr také hypermarket v Ostravě.

Další řetězce začaly testovat e-shop v roce 2021. Albert momentálně rozváží v Brně, Ostravě a Olomouci, Penny zatím jen v Plzni.

Coop rozváží pouze na jihu Moravy z prodejen spadajících pod Jednotu Mikulov. U dalších obchodů Coop po celé republice si lze internetový nákup vyzvednout v prodejně, na několika místech i v nonstop dostupném výdejním boxu.

Fotogalerie: Nová nákupní centra v Česku

Kam příště, když nekoupíte přes internet? Projděte se s námi po nových i čerstvě vylepšených obchodních centrech.

Popisky fotek a jejich autory najdete uvnitř galerie.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Odeslání přes Balíkovnu jen za 30 Kč. Pošta láká na slevu

3. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Odeslání přes Balíkovnu jen za 30 Kč. Pošta láká na slevu

Po celý duben mohou lidé odesílat zásilky přes službu „Balíkovna na adresu“ jen za 30 korun. Standardní cena je 109 korun pro registrované a 119 korun pro neregistrované uživatele.Speciální... celý článek

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

13. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyměřil výrobci elektroniky Electrolux rekordní pokutu 125 milionů korun za dlouholeté protisoutěžní jednání. Firma pochybení přiznala a nepodala... celý článek

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

8. 2. 2024 | Pavla Adamcová

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

Řada obchodníků stále nepočítá slevy tak, jak by podle už rok platných unijních pravidel měla. Cenovkami často matou zákazníky. „Ta vynalézavost je neuvěřitelná,“ říká v rozhovoru Veronika... celý článek

Partners Financial Services