Zbývá vám loňská dovolená? Od konce června si ji můžete vzít kdykoli

Dobu čerpání dovolené určuje podle zákoníku práce zaměstnavatel, zaměstnanec tahá za kratší konec provazu. Výjimka je dovolená z minulého roku: pokud vám ji zaměstnavatel nenařídí do konce června, po 15. červenci na ni můžete nastoupit i bez jeho souhlasu.
Zbývá vám loňská dovolená? Od konce června si ji můžete vzít kdykoli

Dobu čerpání dovolené určuje zaměstnavatel. Pro pořádek – aby měl přehled on i zaměstnanci – by měl ve spolupráci s odbory nebo radou zaměstnanců, pokud u něj působí, sestavovat rozvrh čerpání dovolené. Pokud ve firmě odbory nebo rada nejsou, sestavuje rozvrh zaměstnavatel sám. Je to jakýsi celoroční plán dovolených.

Při určení rozvrhu čerpání dovolené zaměstnavatel v první řadě hledí na zájem podniku, má ale přihlížet i k oprávněným zájmům zaměstnance. Třeba k tomu, aby rodiče dětí školou povinných s nimi mohli trávit letní prázdniny. Ne vždycky se podaří plán dovolených naplnit a zaměstnavatel musí rozhodovat operativně. Nemůže však zaměstnanci určit dovolenou ze dne na den. O tom, že má čerpat dovolenou, musí zaměstnanec vědět nejméně 14 dnů předem, leda by souhlasil s kratším časem. Je-li to nezbytné z provozních důvodů, může zaměstnavatel rozhodnout i o celozávodní dovolené. Hromadné čerpání dovolené nesmí činit více než dva týdny a u uměleckých souborů čtyři týdny.

Zaměstnanec může také kdykoliv zaměstnavatele o poskytnutí dovolené sám požádat. Nemusí ji ale dostat. Každopádně nemůže sám oznámit, že nepřijde do práce a bere si dovolenou. Kromě dvou výjimek, kdy se na zaměstnavatele nemusí ohlížet a nemusí čekat, až mu dovolenou schválí.

Srovnáme cestovní pojištění

Za kopečky? Srovnáme cestovní pojištění, aby skákalo, jak budete pískat. A když budete chtít, můžete ho u nás i objednat. Stačí říct, jak byste ho nejradši kupovali, jestli koupit přes počítač, probrat s přítelem na telefonu, nebo si pro něj dojdete osobně.

Když končí mateřská

Když je zaměstnaná žena na mateřské dovolené, může požádat zaměstnavatele, aby jí napsal dovolenou tak, aby bezprostředně navazovala na mateřskou. Na rodičovskou dovolenou nastoupí až potom. V takovém případě je zaměstnavatel povinný její žádosti vyhovět.

Nedávno jsme psali o tom, proč se to vyplatí:

Kromě maminek na mateřské se pravidlo vztahuje i na tatínky, kteří si brali rodičovskou dovolenou tak „na dobu, po kterou je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou“. Výhoda je v tom, že se zaměstnanci vyhnou případnému krácení dovolené pro omluvenou absenci v práci kvůli rodičovské. Kdo si dovolenou schovává „na potom“, nemusí ji po návratu z rodičovské do práce najít celou:

Loňská dovolená

Při určování dovolené by měl zaměstnavatel postupovat tak, aby si ji každý vyčerpal v tom roce, ve kterém mu na ni vznikl nárok. V praxi se to nepodaří zdaleka vždycky: zaměstnavatel může mít hodně zakázek a zaměstnance nepustí, zaměstnanci jsou nemocní, rodí děti a podobně. Když se dovolenou nepodaří vyčerpat v tom roce, ke kterému náleží, je zaměstnavatel povinen určit ji zaměstnanci tak, aby byla vyčerpána nejpozději do konce dalšího roku. Pokud by to nešlo kvůli pracovní neschopnosti, rodičovské nebo podobně, měla by dovolená následovat po skončení této překážky v práci.

Teď ale pozor: pokud zaměstnavatel neurčí termín čerpání loňské dovolené nejpozději do letošního 30. června, má právo si termín stanovit i zaměstnanec. Jediné, co musí udělat, je oznámit dovolenou zaměstnavateli aspoň 14 dní předem. Jestliže tedy své rozhodnutí vzít si loňskou dovolenou oznámíte zaměstnavateli písemně už první den prázdnin, 15. července už můžete vyrazit. I když se to zaměstnavatel nebude líbit. Nemusíte přitom respektovat rozvrh čerpání dovolené a nesmíte přitom být za svoje rozhodování postihnuti.

Změny zákona se nekonají

Média loni hojně informovala o chystaných změnách v převádění dovolené. Poslanecká sněmovna ale nestihla návrh novely zákoníku práce projednat. Platí tedy stávající pravidla, jak byla výš popsána.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+4
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

19. 3. 2024 | Petr Kučera

Nejčastější chyby v daňovém přiznání. Neděláte je taky?

Jaké chyby v přiznání k dani z příjmů fyzických osob jsou nejčastější? Připravili jsme přehled podle zkušeností pracovníků finančních úřadů a ohlasů čtenářů.

Stejné místo, nižší mzda. O kolik si ženy vydělají méně?

8. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Stejné místo, nižší mzda. O kolik si ženy vydělají méně?

Postavení žen na českém pracovním trhu patří v rámci zemí OECD mezi podprůměrné. Na stejných pozicích berou o 17,4 procenta nižší mzdu než muži. A marně hledají zkrácené úvazky, aby... celý článek

Zvýšení mezd smazala inflace. Kupní síla klesla druhý rok v řadě

5. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ

Zvýšení mezd smazala inflace. Kupní síla klesla druhý rok v řadě

Průměrná hrubá mzda za celý loňský rok dosáhla částky 43 341 korun, to je meziročně o 7,5 procenta více. Spotřebitelské ceny se ale loni zvýšily o 10,7 procenta. Reálné mzdy tedy klesly... celý článek

Daňové přiznání musí podat nejen podnikatelé. Limit se zvedl

5. 3. 2024 | redakce Peníze.CZ, Petr Kučera

Daňové přiznání musí podat nejen podnikatelé. Limit se zvedl

Kdo musí podat daňové přiznání? Z jakých příjmů se platí daň? Kdy musí vyplnit přiznání i zaměstnanec a kdy se mu to vyplatí, přestože to není jeho povinnost? Tady je přehled.

Kdo půjde dřív do důchodu? Jurečka chce rozšířit náročné profese

1. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Kdo půjde dřív do důchodu? Jurečka chce rozšířit náročné profese

Až o pět let dříve teď mohou jít do penze záchranáři a hasiči. Nově by se k nim měly přidat další náročné profese, ve kterých pracuje zhruba 120 tisíc lidí. Zaměstnavatelé za ně budou... celý článek

Partners Financial Services