ČSOB mění šéfa, Hollows jde do důchodu

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 18. 3. 2022 08:15 aktualizováno 6. 5. 2022 09:30 | 1 komentář
ČSOB mění šéfa, Hollows jde do důchodu
Aleš Blažek
Zdroj: KBC

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva ČSOB je od 6. května Aleš Blažek. John Hollows, který ČSOB vedl od roku 2014, odchází po téměř 26 letech kariéry u KBC do důchodu.

O změně informovala letos v březnu belgická skupina KBC, která je vlastníkem ČSOB.

Aleš Blažek se narodil v roce 1972. Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy v Praze v roce 1997 začal pracovat jako advokát v pražské kanceláři White & Case. V letech 2000 až 2007 působil v Citigroup v Praze a Londýně na řadě právních manažerských pozic v korporátním a investičním bankovnictví. V roce 2007 nastoupil do GE Capital a působil jako hlavní právník pro GE Capital International se zodpovědností za právní služby GE Capital v Evropě, na Středním východě a v Asii a byl členem výkonného managementu.

Do ČSOB nastoupil Blažek v roce 2014 jako vedoucí právního oddělení zodpovědný za právní a regulatorní služby a corporate governance. V dubnu 2019 se stal ředitelem pro data a strategii. V roce 2021 byl jmenován generálním ředitelem KBC Bank Ireland. Je ženatý a má pět dětí.

„Budeme pokračovat v osobním přístupu a péči o naše klienty, ať budou řešit finance, pojištění, nebo investice a nadále budeme pomáhat lidem v náročných obdobích. Chceme se dál zaměřovat na rychlé, jednoduché a pro klienty užitečné inovace a srozumitelné digitální služby. Budeme ještě více podporovat udržitelnost jak našich projektů a produktů, tak z hlediska fungování naší společnosti. Vše je ale hlavně o lidech. Proto je mojí prioritou úspěch a spokojenost našich klientů i zaměstnanců,“ říká Blažek.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! A už jsme i na Instagramu.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Oblíbená témata

banka, ČSOB, KBC, personální změny

A tohle už jste četli?

Partners Banka a Rohlík odmění společné klienty. Ušetří za prémiové služby

20. 5. 2024 | Petr Kučera

Partners Banka a Rohlík odmění společné klienty. Ušetří za prémiové služby

Nová Partners Banka startuje spolupráci s Rohlik.cz, největším online obchodem s potravinami. Aktivní klienti mohou získat benefity v hodnotě až 4776 korun za rok.

Česká spořitelna změní úroky na spořicím účtu. Většině lidí klesnou

17. 5. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Česká spořitelna změní úroky na spořicím účtu. Většině lidí klesnou

Česká spořitelna změní od 1. června způsob úročení na svém spořicím účtu. Většině klientů zároveň sníží úrokové sazby – reaguje tím na vývoj na trhu a kroky konkurenčních bank.

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

15. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Ve Sberbank zůstávají miliony korun. Termín pro výplatu se naposledy prodloužil

Své vklady ze zkrachovalé banky Sberbank CZ zatím získalo asi devět z celkem 15 tisíc věřitelů, a to v celkové výši 52,9 miliardy korun. Stále ale ještě zbývá vyplatit přes 1,9 miliardy... celý článek

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

14. 5. 2024 | Olga Skalková

Sdílené bankomaty začnou fungovat i pro vklady. Už brzy

V projektu sdílené sítě bankomatů brzy přibude přelomová novinka. Komerční banka, Moneta, Air Bank a UniCredit nabídnou svým klientům službu sdílených vkladů. Znamená to více možností,... celý článek

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

10. 5. 2024 | Kateřina Hovorková

„Tady to máš zpátky, lakoto.“ Zprávy pro příjemce baví klienty i bankéře

Popisné, oficiální, vtipné, ale i nemravné a urážlivé. Češi si zprávy pro příjemce při odesílání plateb oblíbili, potvrzují banky. Někdy ale může mít taková osobní zpráva v internetovém... celý článek

Partners Financial Services