Práce na dobu určitou: co znamená třikrát a dost a co zaměstnavatel nesmí

Petra Dlouhá | rubrika: Když se řekne | 16. 11. 2017 | 12 komentářů
Přečtěte si, jaká jsou pravidla práce na dobu určitou, kolikrát zaměstnavatel může prodloužit smlouvu, na jak dlouho, kdy se pracovní poměr automaticky mění na dobu neurčitou. A jak postupovat, když šéf poruší zákon.
Práce na dobu určitou: co znamená třikrát a dost a co zaměstnavatel nesmí

Pracovní poměr může být sjednaný na dobu určitou nebo dobu neurčitou. Zaměstnanci upřednostňují druhou možnost, přináší víc jistot. Aby zaměstnavatel smlouvy na dobu určitou nezneužíval a neřetězil jen proto, aby se vás jednou mohl snáz zbavit, zajišťuje zákoník práce. Máme pro vás přehledného průvodce.

Jak se určuje doba určitá

Když v pracovní smlouvě není výslovně uvedené, jestli se sjednává na dobu určitou nebo dobu neurčitou, považuje se automaticky za smlouvu na dobu neurčitou. Když ve smlouvě stojí, že platí na dobu určitou, je několik možností, jak délku jejího trvání vymezit:

  • uvedením data konce smlouvy,
  • uvedením doby trvání smlouvy (například jeden rok),
  • uvedením skutečnosti nebo události, při které poměr skončí (například návratem kolegyně z mateřské dovolené, s koncem projektu),
  • stanovením počtu dnů.

Propojeno!

Na zkoušku

Jak dlouhá může být zkušební doba? Smí ji šéf prodloužit nebo zopakovat, když povýšíte nebo změníte druh práce? Máte nárok na dovolenou a nemocenskou? Jak dát ve zkušebce výpověď?

Pravidla zkušební doby

Maximum: třikrát tři roky

Smlouva na dobu určitou nesmí být podle zákoníku práce sjednaná na období delší než tři roky, a opakovat nebo prodlužovat se může jen dvakrát. Takže, každý zaměstnavatel s vámi může uzavřít smlouvu na dobu určitou maximálně třikrát a vždycky maximálně na tři roky, dohromady tedy nejvýš na devět let.

Tříleté trvání smlouvy je horní hranice, když ji s vámi zaměstnavatel podepíše například jen na rok, počet možných prodloužení nebo opakování se nemění – smlouvy na dobu určitou můžou být vždycky maximálně tři.

Když vás stejný zaměstnavatel bude chtít zaměstnávat i po vyčerpání tří možností, musí už to být na dobu neurčitou. Jiná je situace, když od zaměstnavatele na nějaký čas odejdete a později k němu znovu nastoupíte – když bude pauza mezi pracovními poměry delší než tři roky, předchozí smlouvy na dobu určitou se „mažou“ a můžete uzavřít další tři v řadě.

Hledej práci!

Nečekejte , že práce přijde za vámi!

Sháníte práci? Zkuste se rozhlédnout u nás. Nabídky práce ze všech úřadů práce a předních pracovních portálů na jednom místě!

Nabídky práce na Peníze.cz

Výjimky: kdy může být smluv víc

Výš jmenovaná pravidla neplatí pro všechny. Když jsou k tomu vážné provozní důvody a jde o zvláštní druh práce, u které nelze od zaměstnavatele rozumně žádat, aby nabízel smlouvy na dobu neurčitou, pravidlo třikrát a dost nemusí platit. Zaměstnavatel se v těchto případech ale musí na výjimce dohodnout s odbory. Když v podniku odbory nejsou, musí výjimku stanovit a vysvětlit vnitřním předpisem.

Týká se to typicky sezónních prací, třeba vlekařů a obsluhy letních koupališť, zaměstnanců v zemědělství, stavitelství nebo některých uměleckých profesí.

Další výjimka se vztahuje na zaměstnance, které zaměstnává agentura práce pro výkon práce u jiných zaměstnavatelů (běžných kmenových zaměstnanců, kteří pracují přímo v agentuře, se výjimka netýká).

Výjimku má i zaměstnavatel, který zaměstnává cizince, kteří u nás pracují pouze na základě povolení k zaměstnání a povolení k pobytu, na základě takzvané zaměstnanecké nebo modré karty, které se vydávají na dobu určitou a mohou se opakovaně prodlužovat.

Tito zaměstnavatelé mohou s jedním člověkem uzavřít v řadě i víc než tři smlouvy na dobu určitou.

Speciální pravidla pro učitele

Pro pedagogické pracovníky platí zvláštní pravidla, nad rámec zákoníku práce, letos je zpřísnil zákon o pedagogických pracovnících. Někteří ředitelé škol totiž dlouho zneužívali zákonných možností a zaměstnávali učitele na dobu určitou pouze na deset měsíců školního roku a teprve po letních prázdninách s nimi podepisovali novou smlouvu.

Dneska už to nejde: pracovní poměr pedagogického pracovníka na dobu určitou musí být sjednaný nejmíň na dvanáct měsíců a může být opakovaný nebo prodloužený nejvýš dvakrát. A zároveň: celková doba trvání pracovního poměru na dobu určitou mezi týmiž smluvními stranami nesmí ode dne vzniku prvního pracovního poměru přesáhnout tři roky.

Tato ochrana ale neplatí v případě, že byl pracovní poměr sjednaný jako záskok za dočasně nepřítomného kolegu nebo když pedagogický pracovník nesplňuje předpoklady odborné kvalifikace.  

Jak pracovní poměr končí

To, že je pracovní poměr sjednaný na dobu určitou, neznamená, že nemůžete během jeho trvání dát nebo dostat výpověď. Pracovní poměr na dobu určitou je možné podle potřeby ukončit jakýmkoli způsobem, který připouští zákoník práce: dohodou, výpovědí, okamžitým zrušením nebo zrušením ve zkušební době.

Na rozdíl od pracovního poměru na dobu neurčitou je tu ale ještě jedna okolnost zániku: práce na dobu určitou automaticky končí uplynutím sjednané doby nebo vykonáním sjednané práce (podle toho, jak jste si dobu trvání dohodli v pracovní smlouvě) – a to bez odstupného, výpovědní doby a jiných nároků.

Podpora v nezaměstnanosti

Když není džob

Naše kalkulačka vypočítá výši podpory v nezaměstnanosti v roce 2017. Přinášíme všechny důležité informace: kdo má na podporu v nezaměstnanosti nárok, kdo ne, jak dlouho ji budete brát, jestli si smíte přivydělat a mnoho dalšího.

Výpočet podpory v nezaměstnanosti v roce 2017

Jak se bránit, když zaměstnavatel poruší zákon

Když zaměstnavatel některou z podmínek poruší – tedy sjedná s vámi čtvrtou smlouvu na dobu určitou v řadě nebo smlouvu na dobu určitou delší než tři roky, můžete se bránit. Soudy ale nejsou úplně zajedno v tom, kolik toho musíte podniknout.

Podle Ústavního soudu (nález ze dne 8. 12. 2015, [pdf]) stačí, abyste zaměstnavateli před uplynutím sjednané doby písemně oznámili, že trváte na tom, aby vás dál zaměstnával – a pracovní poměr se automaticky mění na dobu neurčitou. Jedinou možnou obranou zaměstnavatele je, aby do dvou měsíců ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit, podal k soudu žalobu o určení toho, zda se porušení zákoníku práce skutečně dopustil. Jestli zákon porušil, nepochodí.

Nejvyšší soud ale judikát Ústavního soudu později nerespektoval a shledal, že k tomu, aby se pracovní poměr změnil na poměr na dobu neurčitou, zaměstnanec potřebuje rozhodnutí soudu. Podle výkladu Nejvyššího soudu tedy nestačí zaměstnavateli před koncem sjednané doby písemně sdělit, že chcete, aby vás dál zaměstnával. Kromě toho budete muset ve dvouměsíční lhůtě ode dne, kdy měl pracovní poměr skončit, podat k soudu žalobu o určení toho, jestli zaměstnavatel opravdu porušil § 39 odst. 2 až 4 zákoníku práce – tedy pravidlo třikrát a dost nebo maximální délku trvání smlouvy na dobu určitou, která dělá tři roky. Když takovou žalobu nepodáte, skončí podle Nejvyššího soudu pracovní poměr uplynutím sjednané doby, bez ohledu na to, že zaměstnavatel porušil příslušné ustanovení zákoníku práce.

Než se judikatura sjednotí nebo upraví zákon, měli byste se raději držet druhého postupu, tedy podat i žalobu. Jakmile soud pravomocně potvrdí, že zaměstnavatel zákoník práce ve jmenovaných ustanoveních porušil, váš pracovní poměr se změní na poměr na dobu neurčitou.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+34
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 12 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 2. 2019 21:52, Jana

Dobrý den, může zaměstnavatel bez udání důvodu neprodloužit pracovní smlouvu, která byla na dobu určitou?

+106
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (12 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Kdo půjde dřív do důchodu? Jurečka chce rozšířit náročné profese

1. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Kdo půjde dřív do důchodu? Jurečka chce rozšířit náročné profese

Až o pět let dříve teď mohou jít do penze záchranáři a hasiči. Nově by se k nim měly přidat další náročné profese, ve kterých pracuje zhruba 120 tisíc lidí. Zaměstnavatelé za ně budou... celý článek

Chystá se převrat v zákoníku práce. Cílí hlavně na problémisty

1. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Chystá se převrat v zákoníku práce. Cílí hlavně na problémisty

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravuje novelu zákoníku práce. Počítá se zásadními změnami. Mluví se především o výpovědích, řeší se ale i zkušební doba či odstupné pro nemocné... celý článek

Placené volno. Na co máte nárok a jaká jsou pravidla

1. 2. 2024 | Zdeněk Bauer

Placené volno. Na co máte nárok a jaká jsou pravidla

Kdy vás musí zaměstnavatel omluvit v práci a naplno vám to proplatit? Co patří mezi důležité osobní překážky v práci? Tady je přehled.

Nový rok ve vaší peněžence. Velký přehled změn

1. 1. 2024 | Petr Kučera

Nový rok ve vaší peněžence. Velký přehled změn

Projděte si, jaké novinky roku 2024 mohou ovlivnit vaše osobní finance.

Kolik dostanete, když přijdete o práci. Podpora v nezaměstnanosti 2024

28. 12. 2023 | Petr Kučera | 1 komentář

Kolik dostanete, když přijdete o práci. Podpora v nezaměstnanosti 2024

Kdo má nárok na podporu v nezaměstnanosti a na jak dlouho? Proč si dát pozor na dobrovolné ukončení předchozí práce bez vážného důvodu? Jak je to s odstupným? Může si nezaměstnaný přivydělávat?... celý článek

Partners Financial Services