Spořitelna hlásí přes 500 bankomatů s bezkontaktní funkcí

jih | rubrika: Aktuality | 23. 7. 2019 | 1 komentář
Spořitelna hlásí přes 500 bankomatů s bezkontaktní funkcí

Zdroj: ČS

Bezkontaktně lze vybrat hotovost už z více jak 500 bankomatů České spořitelny. Do konce letošního roku by bezkontaktní výběry měla umožňovat téměř polovina ze všech 1473 bankomatů spořitelny.

Pro bezkontaktní výběr jakékoliv částky stačí na vyznačením místě „pípnout“ kartou či jiným nosičem s NFC technologií (mobil nebo třeba hodinky) a zadat PIN. Odpadá tak například riziko, že člověk zapomene platební kartu v bankomatu.

„Hlavní výhodou bezkontaktních výběrů je vyšší bezpečnost a především rychlost, díky které klienti ušetří až čtvrtinu času oproti klasickému výběru s vložením karty,” říká David Novotný, který odpovídá za rozvoj bankomatové sítě České spořitelny.

„V celé naší bankomatové síti již probíhá bezkontaktně více než 10 % výběrů. Na strojích, kde je bezkontaktní výběr umožněn, vybírá hotovost tímto způsobem již každý pátý klient. Měsíčně možnost bezkontaktního výběru využívá přes 600 tisíc našich klientů,” dodává Novotný.

Chcete víc? Investice na pár kliků. Je to snadné a vyděláte, lákají banky

Česká spořitelna má v České republice největší síť bankomatů, k dnešnímu dni jich provozuje celkem 1473. Z toho jich 1237 umožňuje výběry, 84 vklady a 152 vklady i výběry. Vedle bankomatů provozuje i takzvané Platbomaty, tedy stroje pro bezhotovostní služby, kterých má aktuálně 299.

Bezkontaktní výběry umožňují i přístroje dalších bank. Už v březnu online deník Aktuálně.cz psal, že je umí třetina bankomatů v Česku. Na začátku roku je například na všechny své bankomaty nainstalovala Fio banka.

Už nás sledujete? 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a dozvíte se včas další aktuality a praktické rady! 

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 1 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Partners Financial Services