Banky hlásí omezení. Limity na víkend nastavte včas

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 21. 1. 2022 18:00 aktualizováno 21. 1. 2022 18:30 | 4 komentáře
Banky hlásí omezení. Limity na víkend nastavte včas

Zdroj: Shutterstock

Česká spořitelna upozorňuje klienty, že od pátku 21. ledna od 23:30 do sobotního odpoledne odstaví systém George, službu Business 24 a mobilní klíč.

„Vaše internetové a mobilní bankovnictví si dá v sobotu pauzu, abyste už brzy mohli využívat novou jednorázovou virtuální kartu nebo si snadno nastavili inkaso v mobilním Georgi,“ píše na svém webu.

V praxi mohou být problémy hlavně s nedostatečným limitem při platbě kartou, pokud chystáte větší nákupy. Limity si proto nastavte včas – do pátečního večera.

V provozu zůstanou bankomaty České spořitelny a také všechny platby její kartou (u terminálů v prodejnách i na internetu).

Kratší odstávky chystají o víkendu také Moneta a Fio banka.

Moneta avizuje omezení na noc ze soboty na neděli. „V neděli od půlnoci do šesté hodiny ranní budou z důvodu aktualizace systému aplikace Internet Banka a Smart Banka pracovat v omezeném režimu, případně budou zcela mimo provoz,“ upozorňuje.

Krátký plánovaný výpadek ohlásila také Fio banka. V praxi by se však většiny klientů neměl dotknout, protože proběhne v neděli 23. ledna mezi druhou a pátou hodinou v noci. „Dočasně budou mimo provoz Internetbanking, Smartbanking a webové stránky banky. Dále nebude možné provádět ty platby kartou, u kterých je vyžadována autorizace 3D Secure. Mimo provoz budou také platební terminály a bankomaty na našich pobočkách,“ upřesňuje Fio.

Air Bank dočasně vypnula internetové a mobilní bankovnictví už v noci ze čtvrtka na pátek. „Během odstávky se mimo jiné připravíme na nasazení několika novinek do aplikace My Air nebo výrazně rozšíříme účely, na jaké si budete moci vzít naši hypotéku,“ napsala banka. O rozšíření jsme psali podrobněji: Air Bank už dá hypotéku i na stavbu nebo rekonstrukci.


Fotogalerie: Do Česka vstupují nové řetězce a značky

Diskont označovaný jako ruský Lidl, nové prodejny zboží pro domácnost nebo futuristická prodejna polského řetězce. A ještě přilétá Majaland. Do Česka v roce 2021 přišlo skoro 25 značek obchodů a služeb. Seznamte se.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+7
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

15. 3. 2024 | Petr Kučera

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

Česká národní banka dnes zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna.

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz

14. 3. 2024 | Olga Skalková

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz

Označení největší banka v Česku můžou nadále používat dvě banky. ČSOB spravuje největší objem peněz, Česká spořitelna má nejvíc klientů a největší zisk. Projděte si podrobné porovnání... celý článek

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

13. 3. 2024 | Petr Kučera

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

Trinity Bank má od března novou centrálu. Oficiální sídlo a pražskou pobočku přestěhovala do historické budovy na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České... celý článek

Společný účet v bance? Jen dvě nabízejí skutečně rovnocenný

7. 3. 2024 | Olga Skalková, Kateřina Hovorková | 3 komentáře

Společný účet v bance? Jen dvě nabízejí skutečně rovnocenný

Chcete se svým manželem či partnerem spravovat finance společně? Účet pro dva už sice nabízí většina českých bank, jenže často to má háček. Prozkoumali jsme nabídku.

Partners Financial Services