Air Bank už dá hypotéku i na stavbu nebo rekonstrukci

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 21. 1. 2022
Air Bank už dá hypotéku i na stavbu nebo rekonstrukci

Zdroj: Shutterstock

Air Bank začíná nabízet i hypotéky s postupným čerpáním. „Ty mohou klienti využít pro výstavbu rodinných domů, pořízení bytů z developerských projektů, ale například také pro velké rekonstrukce,“ říká Radek Perman, vedoucí oddělení Hypoteční služby Air Bank.

„Díky tomuto rozšíření nabídky nyní dokážeme pokrýt až 95 % všech hypotečních účelů na trhu. V letošním roce se ale chceme zaměřit ještě na zvýhodnění hypoték pro mladé,“ dodává Perman.

Po sedmi letech od spuštění nabídky hypoték tak Air Bank zaplňuje mezeru, kvůli které na úvěr nedosáhla řada zájemců. Air Bank v únoru 2015 začínala pouze s refinancováním, tedy převodem úvěrů z konkurenčních bank po skončení fixačního období. Nákup dokončených bytů přidala v roce 2017.

Od loňského prosince Air Bank rozšířila nabídku o možnost úvěru na pořízení stavebních i nestavebních pozemků, družstevních bytů a také vypořádání společného jmění manželů nebo dědictví. Umožňuje také sloučení dvou a více úvěrů na bydlení do jedné hypotéky.

Peníze z úvěru na výstavbu nebo rekonstrukci mohou klienti čerpat i zrychleně. „To znamená, že zatímco při běžném tempu financování nepřesahuje součet všech načerpaných peněz sjednanou úroveň LTV, která obvykle činí 80 %, při zrychleném čerpání může banka umožnit tuto hranici dočasně překročit až do 100 % LTV. Klienti díky tomu mohou například rychleji pořizovat stavební materiál. První dvě čerpání hypotéky jsou v Air Bank zdarma,“ upřesňuje Perman.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+3
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

7. 3. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

Banky omezují delší fixace. Nová čísla o hypotékách

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku se za poslední měsíc prakticky nezměnila. Pro úvěr do 80 procent odhadní hodnoty nemovitosti (LTV) je sazba 5,62 % p.... celý článek

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

12. 2. 2024 | Olga Skalková | 4 komentáře

Hypotéky mají dva krále. Žebříček bank podle prodejů

Loňský rok ovládla Hypoteční banka, když po čtyřech letech předběhla svého největšího konkurenta. Česká spořitelna zůstává jedničkou v celkovém objemu splácených hypoték.

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

9. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ

Hypotéky výrazně zlevnily, ukazují nová čísla z bank

Průměrná úroková sazba nově nabízených hypotečních úvěrů v Česku klesla na nejnižší hodnotu od června 2022. Ukazuje to statistika Swiss Life Hypoindex.

Jak si snížit daně. Velký přehled odpočtů a slev

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Jak si snížit daně. Velký přehled odpočtů a slev

Také při vyplňování přiznání za rok 2023 můžete využít odečitatelné položky a daňové slevy. Na daních díky nim zaplatíte mnohem méně než patnáct procent z příjmů. Tady je aktuální přehled. celý článek

ČNB snižuje úrokové sazby. Výrazněji než minule

8. 2. 2024 | Petr Kučera | 1 komentář

ČNB snižuje úrokové sazby. Výrazněji než minule

Bankovní rada České národní banky na svém dnešním jednání rozhodla o snížení úrokových sazeb o 0,5 procentního bodu počínaje 9. únorem. 

Partners Financial Services