Fio vylepší výběry z bankomatů. Ruší poplatek za kartu

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 10. 1. 2022 | 7 komentářů
Fio vylepší výběry z bankomatů. Ruší poplatek za kartu

Zdroj: Fio banka

Klienti Fio banky mohou mít nově všechny výběry z bankomatů zcela bez poplatku, a to v Česku i v zahraničí. Ovšem jenom s kartou značky Visa (varianta Classic k osobnímu účtu nebo Business k podnikatelskému). Její vydání je nově bez poplatku – až na výjimky, o nichž si napíšeme za chvíli.

Neomezené výběry s kartou Visa sice Fio nabízí už od loňského června, zájemce však musel nejdříve zaplatit 150 korun za vydání karty – šlo o jednorázový poplatek, ne opakující se paušál. Ode dneška je vydání karty zdarma – jedné pro majitele účtu a případně ještě jedné pro další osobu, typicky pro disponenta.

Poplatek – jednorázově 99 korun při vydání – zůstává jenom pro případy, kdy klient chce víc než dvě karty celkem, případně víc než jednu kartu přímo pro sebe. Výjimkou zůstanou i karty Visa Gold s paušálem 150 korun měsíčně.

Podmínky pro karty značky Mastercard se nemění. Jejich vydání mají klienti Fio banky bez poplatku, pravidla pro výběry z bankomatů jsou však komplikovanější: Všechny výběry z bankomatů Fio jsou bez poplatku. Z jiných bankomatů mají klienti s kartou Mastercard zadarmo vždycky dva výběry za kalendářní měsíc, další až tři výběry zdarma za měsíc pak mohou získat jako odměnu za platby kartou (jeden výběr zdarma za každé 4000 Kč zaplacené přes platební terminál nebo internetovou bránu). Celkem tak klient může dosáhnout až na pět bezplatných výběrů zdarma za měsíc. Záleží na něm, jak si je rozdělí mezi jiné bankomaty v Česku a zahraničí.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+42
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 7 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

10. 1. 2022 18:38, FIO VISA

Mnohem více než toto, co v podstatě nijak nepotřebuji bych ocenil, kdyby šla VISA karta přidat do G-PAY. Naprosto nechápu, že to FIO stále "neumí"....

+14
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

11. 1. 2022 7:04, Pavel

Zpoplatnene vybery byly hlavnim duvodem proc jsem uplne odesel do equa bank kde je vse zdarma. Toto uz je komunismus....

-6
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (7 komentářů) příspěvků.

A tohle už jste četli?

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

26. 7. 2024 | Petr Kučera

Klienti mBank přijdou o zbývající vkladomaty. Chystá se náhrada

Společnost Broker Consulting se rozhodla ukončit provoz sítě bankomatů s vkladovou funkcí. Ty fungovaly na franšízových pobočkách OK Point, jejichž partnerem je mBank.

ČSOB zavede poplatek za příchozí platbu přímo na kartu

25. 7. 2024 | Petr Kučera

ČSOB zavede poplatek za příchozí platbu přímo na kartu

Československá obchodní banka (ČSOB) od listopadu nově zpoplatní příchozí platby přímo na kartu, tedy bez uvedení čísla účtu nebo telefonního čísla. Přidá se tak k dalším dvěma bankám,... celý článek

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

24. 7. 2024 | Petr Kučera

Moneta rozšířila možnost, jak získat lepší kurz eura nebo dolaru

Online směnárna Monety nově funguje nepřetržitě, tedy v režimu 24/7. Dříve ji lidé mohli využít jen v pracovní dny od 8 do 17 hodin.

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

23. 7. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Novinka od Revolutu má zabránit přístupu zloděje k telefonu

Aplikace Revolut zavádí novou funkci nazvanou Ochrana majetku. Díky biometrické identifikaci chrání peníze na účtu před zloději mobilních telefonů – v případě, že telefon byl odemčený... celý článek

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

22. 7. 2024 | Petr Kučera

Creditas zvýší poplatky, základní služby zůstanou zdarma

Banka Creditas od začátku října zvyšuje některé dosavadní poplatky. Změny se týkají hlavně služeb na pobočkách, mimo jiné i výběru hotovosti u pokladny. Připlatí si také zájemci o papírové... celý článek

Partners Financial Services