Air Bank má přes 861 tisíc klientů. Aplikaci používá 70 %

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 12. 3. 2021 | 13 komentářů
Air Bank má přes 861 tisíc klientů. Aplikaci používá 70 %

Zdroj: Air Bank

Air Bank loni zvýšila počet klientů na 861 055, což je o zhruba 73 tisíc víc (skoro 9,3 %) než ke konci roku 2019. Velká část z nich (606 000) používá mobilní aplikaci My Air, víc než dvě pětiny (367 383) platí v obchodech mobilem nebo chytrými hodinkami. Téměř všechny (99 %) transakce zadávají klienti online.

„Zákazníci Air Bank jsou mladší a bohatší, než je tržní průměr. Vyznají se v digitálních technologiích, mobilní aplikaci využívají o 50 % častěji, než je tržní průměr. Platebními kartami platí v průměru 15krát za měsíc, kdežto klienti konkurentů Air Bank jen 9,7krát měsíčně,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank. Víc než pětina klientů banky – 22 % - využívá mobilní aplikaci My Air denně.

Skupina PPF, do níž Air Bank patří, tentokrát zveřejnila hospodářské výsledky za celou skupinu Air Bank – ta vedle samotné banky zahrnuje i Home Credit v Česku a na Slovensku a také společnost Benxy, provozovatele služby Zonky.

Počet aktivních klientů skupiny Air Bank loni stoupl o 173 516 na 1,23 milionu, z toho počet klientů Air Bank a platformy Zonky meziročně vzrostl o 9,6 % na 947 tisíc. Čistý zisk skupiny Air Bank klesl o 15,6 % na 1,5 miliardy korun, oznámila PPF.

Celkový čistý objem úvěrů skupiny v roce 2020 dosáhl 56,7 miliardy korun. Z toho úvěry retailovým klientům tvořily 48,5 miliardy, což představuje meziroční nárůst o 12 %.

Zatím neauditované podrobnější výsledky jsou k dispozici na webu PPF.

Víc o Air Bank a spol.:

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 13 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

15. 3. 2021 9:17, Michal Kubeček

Citace - Karel / 15.03.2021 02:26

Máte na tu informasci, kolik banka platí provozovateli bankomatu, nějaký zdroj? Před dvěma roky to bylo 18 Kč, tak že by to za tak krátkou dobu vzrostlo na dvojnásobek, aby to překonalo Air Bankovských 35 Kč? https://www.investujeme.cz/kratke-zpravy/visa-a-mastercard-zvysuji-mezibankovni-poplatky-za-vyber-z-bankomatu/

Aktuální zdroj nemám, když jsem se o to zajímal naposledy, bylo to něco kolem 50 Kč, je možné, že dnes už je to méně. Jak už jsem psal, poplatek za výběr z cizího bankomatu pro mne byl nezajímavý už v době před covidem, teď už je to nezajímavé úplně - poslední dva výběry jsem měl 8.1. a 25.11., podlední výběr z cizího bankomatu nejspíš někdy v srpnu, možná ještě dřív. Ale pokud to pro někoho důležité je, naprosto chápu, že si vybere jinou banku - a třeba i takovou, která je pro mne nepřijatelná - a nebudu ho kvůli tomu hned prohlašovat za "jednoduššího" a svádět to na marketing.

Zobrazit celé vlákno

+5
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

14. 3. 2021 17:48, Karel

Já také nemám potřebu tahat peníze 10x měsíčně z bankomatu, ale když už to jednou za několik měsíců potřebuju, tak se kvůli tomu nepotáhnu přes celé město nebo v případě malého města i přes celý okres, když mám bankomat jiné banky pár kroků od bydliště. Česká spořitelna si se svými 1700 bankomaty může dovolit zpoplatňovat výběry z cizích bankomatů, protože ta ve skoro každém městečku bankomat má. Air Bank s 370 bankomaty maximálně v každém okresním městě. Nicméně chápu, že blízkost bankomatu není pro každého takovou prioritou a jsou i šílenci, kteří kvůli této možnosti Air Bank platí stovku měsíčně. Proč Air Bank přibývají klienti? To je jednoduché, na masivní marketing se chytne dost jednodušších lidí, podobně jako voliči Okamury na strašení uprchlíky a pak tito lidé žijí v nějaké sociální bublině, kde prostě nevidí, jak si s nimi Air Bank vytírá zadek, ale spokojí se s těma výmluvama (např. že nechtějí zavést Google Pay, protože by Google obchodoval s jejich daty) a tak tu banku doporučují svým známým. Mimochodem, za loňský roky se zvýšil počet klientů i KBčku a to si ani já nedokážu vysvětlit, protože u nich nevidím jediný důvod, proč si u nich zřizovat účet, mimo nějaké akce v září za založení studentského účtu.

Zobrazit celé vlákno

-4
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (13 komentářů) příspěvků.

Oblíbená témata

Air Bank, banka, Home Credit, ppf, zonky

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services