Marketingový šéf Air Bank jde podpořit expanzi Rohlíku

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 23. 2. 2021 | 3 komentáře
Marketingový šéf Air Bank jde podpořit expanzi Rohlíku
Jakub Petřina
Zdroj: Air Bank

Air Bank opouští její marketingový ředitel Jakub Petřina. „Mám pro vás jedno překvapení. Rozhodl jsem se k velkému kroku a jdu Tomášovi (Čuprovi – pozn. red.) pomoct dobýt Západ. V březnu se smutkem opustím Air Bank, ale v květnu si s radostí sednu na novou židli skupinového šéfa marketingu Rohlíku. Těším se, bude to velká jízda,“ napsal dnes na Twitteru.

Petřina byl jedním z těch, kdo připravovali rozjezd Air Bank a stál pak za její originální a úspěšnou marketingovou komunikací. Ve skupině PPF působil od června 2005 – nejdříve v Home Creditu, od podzimu 2009 se podílel na projektu Air Bank, která vstoupila na trh na podzim 2011.

„Jsme hrdí na to, že Jakub Petřina stál u zrodu myšlenky na vybudování banky, kterou mohou mít lidi rádi. Air Bank věnoval víc jak deset let svého pracovního života. Vždy proto bude její součástí. Ostatně do konce března je součástí našeho Air Bank týmu a dál pracuje s vervou a energií, která je mu vlastní. Proto se o informaci, jak budeme v divizi marketingu pokračovat dál, chceme podělit až na počátku dubna,“ říká mluvčí banky Jana Pokorná.

Online supermarket Rohlik.cz funguje od září 2014. Vedle postupného rozšiřování služeb a pokrytí v České republice vstoupil předloni do Budapešti, na konci loňského roku do Vídně a letos se chystá prosadit v Mnichově. Před pár dny vyprodal druhou emisi dluhopisů v objemu 1,7 miliardy korun, investoři ji rozebrali během dvou týdnů.

Expanzi Rohlíku v Německu pod názvem Knuspr vede od loňského června Erich Čomor, který stál u zrodu Air Bank jako její první šéf. Ze skupiny PPF odešel poté, co loni ukončila přípravu projektu Velvon – německé obdoby Air Bank.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook a neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+6
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 3 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČSOB sází na chameleona, střídá Jindru a Jindru

22. 2. 2021 | Petr Kučera | 6 komentářů

ČSOB sází na chameleona, střídá Jindru a Jindru

Skupina ČSOB přichází s novým komunikačním konceptem, jehož tváří je modrý chameleon. Změnu připravila ve spolupráci s agenturou Zaraguza, která je od roku 2020 její hlavní kreativní... celý článek

ING Bank končí se spořením i fondy, klienty osloví Raiffka

18. 2. 2021 | Petr Kučera | 13 komentářů

ING Bank končí se spořením i fondy, klienty osloví Raiffka

ING se stáhne z osobního bankovnictví v Česku. Exkluzivní právo oslovit její klienty se svou nabídkou získala Raiffeisenbank, přímo je ale nepřevezme.

Námluvám s Air Bank se nebráníme, říká vedení Monety

30. 1. 2021 | Petr Kučera | 6 komentářů

Námluvám s Air Bank se nebráníme, říká vedení Monety

Jednání o vzniku třetí největší banky v Česku má zelenou. Odkup akcií je fér, na podmínky spojení s Air Bank se ještě podíváme, vzkazuje představenstvo Monety. Rozhodující slovo budou... celý článek

Sestra Air Bank v Německu nebude. Home Credit stopl projekt Velvon

13. 2. 2020 | Jiří Hovorka, Petr Kučera | 3 komentáře

Sestra Air Bank v Německu nebude. Home Credit stopl projekt Velvon

Evropská sestra Air Bank, která měla letos začít fungovat v Německu pod názvem Velvon, nakonec na trh nevstoupí.

Partners Financial Services