mBank láká na odměnu 1500 Kč a lepší úrok na spoření

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 19. 5. 2020 | 22 komentářů
mBank láká na odměnu 1500 Kč a lepší úrok na spoření

Zdroj: Shutterstock

Novou akci na podporu svého běžného účtu spustila mBank. Láká na odměnu 1500 korun a úrok pro pravidelné spoření 1,2 % ročně. 

Na odměnu dosáhnou jenom zájemci, kteří v posledním roce nebyli klienty mBank. Stačí založit si běžný účet současně s produktem mSpoření. Akce skončí po otevření 40 tisíc nových běžných účtů, nejdéle však pro žádosti podané 31. srpna.

Prvních 1000 korun pak nový klient získá, když si na svůj nový běžný účet u mBank do týdne od založení pošle jakoukoliv částku a zároveň během následujícího kalendářního měsíce pětkrát zaplatí kartou nebo mobilem – stačí jakákoliv platba v prodejně nebo na internetu. Dalších 500 korun může získat v následujícím měsíci, když opět aspoň pětkrát zaplatí kartou nebo mobilem. Odměnu pak banka připíše na účet mSpoření, a to nejpozději do 60 dní od splnění podmínek.

Banka zároveň garantuje úrok na mSpoření aspoň 1,2 % ročně přinejmenším do konce letošního listopadu. To je v současnosti – po prudkém snížení sazeb na trhu kvůli koronavirové krizi – jeden z nejvyšších úroků na spořicích účtech, přestože Moneta a Wüstenrot teď nabízejí 1,5 % s půlroční garancí.

Úrok 1,2 % na mSpoření se týká jenom vkladů do 100 tisíc korun. Vyšší zůstatky se prakticky neúročí (sazba 0,01 %). Limit lze nicméně v praxi zvýšit až na 800 tisíc díky tomu, že je možné založit až osm takzvaných cílů, přičemž na žádném nebude víc než 100 tisíc. Zmíněná Moneta nabízí 1,5 % pro vklady do jednoho milionu, Wüstenrot dokonce bez omezení.

Tipy pro lovce odměn

Zdroj: Shutterstock

Přinášíme vám denně aktualizovaný přehled slev, bonusů a časově omezených akčních nabídek u běžných a spořicích účtů, zajištění na stáří, kreditních karet, překlenovacích úvěrů, stavebního spoření, hypoték a úvěrů. Stačí si vybrat. 

Akce, slevy, bonusy!

mSpoření předpokládá pravidelné přidávání dalších, aspoň drobných vkladů. Na výběr jsou čtyři možnosti: Zaokrouhlení každé platby z běžného účtu, odložení pevné částky z každé platby, procento z každé transakce nebo trvalý příkaz na pevnou částku. Pro splnění podmínek akce by měla zůstat jedna z těchto variant aktivní do konce listopadu. Teoreticky stačí spořit každý měsíc minimální částku. Způsob spoření i výši „cíle“ lze sice měnit, nicméně možnost nepravidelně přidávat různě vysoké vklady (stejně jako na klasickém spořicím účtu) je poněkud komplikovaná. 

Zatímco odměnu 1500 korun dostanou jenom noví klienti, úrok 1,2 % na mSpoření je dostupný i pro ty dosavadní, a to také s garancí minimálně do 30. listopadu. Stejnou sazbu – 1,2 % do 100 tisíc korun (při využití osmi cílů až do 800 tisíc) – nabízí mBank už od začátku loňského října. Současná akce tedy spočívá v garanci, že ji navzdory situaci na trhu nesníží.

Dodejme, že mBank kromě toho dál nabízí i klasický spořicí účet eMax Plus. Ten v lepším případě dává úrok 0,3 %, pokud zůstatek nepřesáhne 100 tisíc.

Původem polská mBank byla průkopníkem bezpoplatkových kont na českém trhu, funguje tu od listopadu 2007. Vedení účtu a všechny základní služby jsou zdarma, u výběru z jakéhokoliv tuzemského nebo zahraničního bankomatu je však podmínkou vybrat si aspoň 1500 korun (když vybíráte míň, přijde vás to na 29 Kč).

mBank nabízí všechny čtyři služby pro mobilní platby dostupné na českém trhu – Google Pay, Apple Pay, Garmin Pay i Fitbit Pay. Zatím však neumí okamžité platby – jejich spuštění chystá nejpozději v létě, počítá u nich s korunovým příplatkem.

Nová akce mBank patří mezi momentálně nejatraktivnější bonusy na trhu. U Sberbank lze od dubna získat 1234 korun každý rok a dalších 1234 korun jednorázově. Víc než tisícovku nabízí i UniCredit, při založení U konta získá nový klient zdarma dvanáct vstupenek do multikina Cinestar. Na nižší odměny lákají i někteří další konkurenti.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+27
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 22 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

19. 5. 2020 11:09, kalich

Slovo spoření přímo nesnáším! Totiž již řadu let nejsou proto ani žádné dobré podmínky v bankách zvláště když inflace je vyšší než ubohý úrok. Dlouhodobé spoření je přímo šílenost! Když tak max. mějte v bance peníze na provoz domácnosti+nějakou finanční rezervu n a nepředvídané. Vše ostatní je třeba dlouhodobě investovat nejlépe přímo na burze do hlavně dividendových akcií. Když už nejsem úspěšný podnikatel,tak alespoň vlastním úspěšné firmy nepřímo! Platí jen zásada,že nikdy peníze,které investuji nesmí chybět v domácnosti!!!

+23
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

19. 5. 2020 23:25, Jan

Lidi neblbněte,tudy cesta nevede, ať si nechají 1500 Kč, vždyť je to blamáž jak hrom, dejte nám své peníze,my si je budeme točit a dáme vám za to 1,5 % ročně ale už vám neřeknou kolik si strhnou za vedení účtu,za výběr z bankomatů a ostatní, hlavně nám vy blbci ty peníze dejte na účet ??????

-7
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (22 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

Partners Financial Services