ČSOB má nového člena vedení

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 24. 2. 2022
ČSOB má nového člena vedení

Zdroj: Cineberg/Shutterstock

Od začátku března 2022 se Tom Blanckaert stane novým členem představenstva a vrchním ředitelem v ČSOB zodpovědným za oblast řízení rizik. Nahradí tak Hélène Goessaert, která bude dále působit v rámci mateřské skupiny KBC. Tom Blanckaert plně převezme veškeré její aktivity a stane se tak zároveň i členem představenstva Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. Personální změna byla schválena Českou národní bankou.

„S Tomem jsem spolupracoval již dříve a vím, že bude velkým přínosem pro náš tým. Zároveň bych rád využil této příležitosti a poděkoval mojí dlouholeté kolegyni a spolupracovnici Hélène Goessaert. Řízení rizik ve skupině ČSOB se pod jejím vynikajícím vedením posunulo na novou úroveň profesionality. Přejeme Helene do budoucna jen to nejlepší,“ říká John Hollows, generální ředitel skupiny ČSOB.

Zdroj: ČSOB

Tom Blanckaert

Blanckaert pracuje ve skupině KBC od roku 1994, tehdy nastoupil jako interní auditor. V průběhu let zastával role Relationship Managera korporátní pobočky v Paříži, zástupce Kredietbank v Tunisku, rizikového poradce v Belgii, zástupce ředitele odboru korporátního bankovnictví a poté ředitele odboru korporátních a SME úvěrů v Kredytbank v Polsku, ředitele rizik v ČSOB na Slovensku a výkonného ředitele pro malé a střední podniky a korporátní úvěrová rizika v K&H Bank v Maďarsku. V roce 2018 přešel do KBC Group a nastoupil na svoji současnou pozici generálního ředitele podnikového auditu.

Blanckaert promoval na univerzitě v Lovani, kde také získal magisterský titul v oboru ekonomie se specializací na mezinárodní ekonomii, finanční a monetární ekonomii. Absolvoval také některá mezinárodní stipendia.

Zdroj: ČSOB

Tomáš Korbas

Od začátku března hlásí ČSOB ještě další významnou personální změnu. Tomáš Korbas se stane výkonným ředitelem zodpovědným za nový útvar mezinárodní acquiring. Přesune se tak z pozice člena představenstva ČSOB Leasing.

Nový útvar se zaměřuje na oblasti akceptace platebních karet a technologického řešení pro platby, jak v kamenných obchodech, tak světě e-commerce. Korbas se zaměří zejména na vývoj a bezpečnost procesů spojených s online platbami a oblastí technologických inovací a vývoje platebních řešení. Na starosti bude mít se svým týmem také rozvoj dceřiné firmy ČSOB pro akceptaci karet KHPayment Services v Maďarsku.

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

0
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Oblíbená témata

banka, ČSOB, personální změny

A tohle už jste četli?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Partners Financial Services