Skupina ČSOB mění manažery. Vlastimil Nigrin odchází

redakce Peníze.CZ | rubrika: Aktuality | 16. 8. 2023
Skupina ČSOB mění manažery. Vlastimil Nigrin odchází
Dalibor Šajar, Barbora Vachová, Marcela Výbohová, Ladislav Neuhaser a Miroslav Zetek
Zdroj: ČSOB

Novým výkonným ředitelem útvaru digitální distribuce a řízení segmentů ČSOB bude od 11. září Dalibor Šajar, který nahradí Richarda Podpieru. Ten odešel do vedení Patria Finance.

Útvar řízený Daliborem Šajarem bude zodpovědný za digitální prodej, nabídku pro klienty a speciální segmenty, přímou klientskou komunikaci a celkové zlepšování klientského zážitku v oblasti retailových služeb. 

„Příchodem Dalibora dokončíme organizační transformaci retailu, kterou jsme nastartovali v dubnu. Ustavili jsme obchodní domény, změnili jsme vnitřní organizaci segmentového managementu a v červenci jsme představili novou organizační strukturu pobočkové sítě. Digitální distribuce se pro nás stává klíčovým prodejním místem,“ říká Martin Jarolím, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB zodpovědný za retail. 

Dalibor Šajar působil v Moneta Money Bank od května 2015. Původně byl zodpovědný za digitální kanály a online distribuci. Poslední tři roky také řídil v této bance i marketing. Před Monetou vedl čtyři roky marketing pojišťovací skupiny Allianz nebo řídil obchod ve skupině ING. Působil také ve firmách Kimberly Clark, Mazars nebo Grant Thornton. Vystudoval ekonomii na International Business School v Brně. 

Skupina chystá i další personální změny. Na konci srpna ukončí dlouholeté působení ve skupině ČSOB Vlastimil Nigrin, který jako člen představenstva Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny měl na starosti oblast obchodu a klientů.  

„Od 1. září dojde k novému uspořádání odpovědností člena představenstva pro řízení obchodu tak, že budou odděleny samostatně pro Hypoteční banku a ČSOB Stavební spořitelnu,” říká mluvčí skupiny Patrik Madle. 

Jde na běžných účtech ušetřit? Ano!

Vyberte si účet s výhodnějšími podmínkami a ušetřete až pár stovek měsíčně. Ať jste podnikatel, soukromá osoba nebo student.

Členem představenstva pro oblast řízení obchodu v ČSOB Stavební spořitelně bude nově Ladislav Neuhäuser, který je v současné době členem představenstva pro řízení financí a operations Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. 

Členem představenstva pro řízení obchodu v Hypoteční bance bude jmenován Miroslav Zetek, současný ředitel útvaru potřeby premium segmentu, spoření a investic v ČSOB. 

Ladislava Neuhäusera nahradí v roli člena představenstva pro řízení financí a operations Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny Barbora Vachová, která před svou rodičovskou dovolenou zastávala pozici B-1 ředitelky řízení aktiv a pasiv (ALM). 

Od 1. srpna působí v pozici členky představenstva Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny pro oblast řízení rizik Marcela Výbohová, současně jmenovaná členkou představenstva ČSOB se zodpovědností za oblast řízení rizik skupiny. 

„V Hypoteční bance a ČSOB Stavební spořitelně zůstávají naším společným zaměřením úvěry pro bydlení, avšak před každou z entit stojí rozdílné strategické úkoly. V Hypoteční bance stojíme před nutností opět akcelerovat klientské inovace a zároveň posílit dlouhodobou stabilitu našeho distribučního mixu. Ve stavební spořitelně je hlavní výzvou transformovat obchodní model v souladu se změnou výše státní podpory a se strategickým směřováním do podpory energetické transformace českých domácností,” komentuje změny Martin Vašek, generální ředitel a předseda představenstva Hypoteční banky a ČSOB Stavební spořitelny. 

Ladislav Neuhäuser vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Praze a téměř po celou svou kariéru se pohybuje v bankovním světě. Po působení v Expandia bance a Komerční bance nastoupil v roce 2003 do ČSOB, kde zastával několik rolí. Od roku 2020 je členem představenstva pro řízení financí a operations v ČSOB Stavební spořitelně a Hypoteční bance. 

Marcela Výbohová vystudovala Ekonomickou univerzitu v Bratislavě. Po ukončení studia nastoupila v roce 1995 do Tatra banky jako vedoucí platebního styku. Do ČSOB Slovensko nastoupila v roce 2008 na pozici manager operations a od února 2014 je členkou představenstva. 

Miroslav Zetek bude jmenován do pozice člena představenstva pro oblast řízení obchodu v Hypoteční bance po schválení Českou národní bankou. Během jeho působení v ČSOB absolvoval doktorské studium a v akademické sféře se věnoval také lektorské činnosti. Vzdělání doplnil ročním studiem v USA. Do ČSOB nastoupil v roce 2002 na pozici klientského pracovníka a postupně se vypracoval do manažerských pozic. 

Barbora Vachová je absolventkou Vysoké školy ekonomické v Praze, následně již během práce v ČSOB vystudovala ACCA. Ve své bezmála 20leté kariéře v ČSOB působila v různých rolích, v posledním roce vedla útvar HR business partneři a nábor pro ústředí. 

Jmenování Ladislava Neuhäusera, Miroslava Zetka a Barbory Vachové do jejich nových funkcí nabývá účinnosti od 1. září. 

Co chystají

Všech čtrnáct bank, které nabízejí služby běžným klientům, přibližuje své plány a očekávání v tomto roce.

Co chystá vaše banka v roce 2023. Přijde další velká věc?

redakce Peníze.CZ

Jsme největší web o osobních financích v Česku. Přinášíme aktuality, praktické návody, kalkulačky a další přehledy. Do rodiny vydavatelství NextPage Media s námi patří i Finmag, Heroine a Footbal Club. Můžete nás sledovat... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+5
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

26. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ

První zbraň proti volání z falešného čísla. Úřad zpřísní pravidla

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) v červnu a červenci spustí nová opatření v boji proti takzvanému spoofingu – kvůli zneužití telefonního čísla má spotřebitel dojem, že mu podvodník... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

18. 4. 2024 | Petr Kučera

Poslat peníze na číslo mobilu už umí i Moneta

Moneta Money Bank spouští možnost plateb na telefonní číslo – takzvanou platbu na kontakt. Klientům tak nově stačí znát pouze telefonní číslo příjemce místo čísla jeho bankovního účtu. celý článek

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

18. 4. 2024 | Kateřina Hovorková | 2 komentáře

Pošta chce nabídnout vklady a výběry hotovosti pro klienty všech bank

Státní podnik připravuje řešení, které na přepážkách České pošty umožní vložit nebo vybrat hotovost z účtu u jakéhokoliv banky – nejen u ČSOB jako dosud.

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

16. 4. 2024 | Petr Kučera

Předčasný výběr z termínovaného vkladu. Kolik si nechá banka?

Zavázali jste se, že na peníze po určitou dobu nesáhnete. Jenže je nečekaně potřebujete dřív. Aspoň část. Jde to? A jakou sankci vám banka naúčtuje? Podmínky v jednotlivých bankách... celý článek

Partners Financial Services