Cena Finparády: vyberte z nejlepších letošních počinů na bankovním a pojistném trhu

redakce Peníze.CZ | rubrika: Co se děje | 7. 12. 2017
Cena Finparády je jednou ze dvou speciálních cen vyhlašovaných v rámci soutěže Finparada.cz – Finanční produkt roku 2017. Poukazuje na výjimečné výsledky, inovátorské postupy nebo zajímavé počiny na bankovním a finančním trhu.
Cena Finparády: vyberte z nejlepších letošních počinů na bankovním a pojistném trhu

Zhruba za dva měsíce vyhlásí specializovaný finanční portál Finparada.cz výsledky 7. ročníku soutěže Finanční produkt roku, tentokrát za rok 2017. Kromě vítězných trojic v jedenácti produktových kategoriích se budou vyhlašovat také dvě speciální ceny. První z nich je Cena veřejnosti, která vychází z celoroční podpory jednotlivých produktů v kalkulačkách a přehledech na Finparádě. Druhou speciální cenu udělují odborníci ze společnosti Scott & Rose, provozovatele Finparády, kteří vybírají nezajímavější počin na finančním trhu – takový, který zákazníkům přnesl nové prvky zlepšující klientský zážitek, zvyšující bezpečnost nebo snižující náklady.

Cena Finparády má letos poprvé předkolo, ve kterém se vyhlašuje 15 finalistů. Jaké novinky se v Ceně Finaparády probojovaly do TOP 15?

Finparáda.cz – Finanční produkt roku je soutěž, která si postupně dobývá renomé. O výsledcích předchozích ročníků poslední tři roky přinášíme zprávu:

Cena Finparády 2017 — TOP 15

Finalisty Ceny Finparády 2017 uvádíme v náhodném pořadí.

Air Bank: Hypotéky s Chytrou rezervou

Banka přišla s nejvyšší flexibilitou při splácení hypoték, navíc u ní lze využít tzv. Chytrou rezervu. O peníze, které člověk uloží do Chytré rezervy, si sníží úročenou výši hypotéky a splácí méně, nebo může hypotéku také rychleji splatit. Navíc lze peníze z Chytré rezervy vzít zpět, pokud klientovi například dojdou prostředky na chod domácnosti.

Cofidis: Partnerská konsolidace

Společnost umožňuje konsolidovat půjčky v rámci celé rodiny. Společnost se i při poskytování půjček snaží brát ohled na existenci partnerských vztahů mezi klienty.

Pojišťovna AXA – AXA Drive

Mobilní aplikace AXA Drive vyhodnocuje individuální jízdní návyky řidičů, kteří si bezpečnou a ohleduplnou jízdou mohou na povinném ručení AXA „vyjezdit“ slevu nad rámec aktuálního bonusu. Aplikaci podporuje BESIP, který bude jejím prostřednictvím nabízet tipy pro bezpečnější jízdu. Po skončení jízdy poskytne aplikace řidiči zpětnou vazbu, včetně konkrétních doporučení, jak se zlepšit a jezdit bezpečněji.

Mastercard: Priceless Cities

Jde o globální digitální platformu pro držitele prémiových karet Mastercard. Ti mají ve vybraných městech nebo regionech k dispozici benefity v podobě ojedinělých zážitků z gastronomie, kultury, zábavy, ubytování a sportu. V roce 2017 vstoupila Mastercard s Priceless Cities i do Česka, konkrétně s nabídkou zážitků z Prahy. Ta se tak zařadila mezi města jako je New York, Los Angeles, Londýn, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Sydney či Paříž.

mBank: Mobilní bankovnictví verze 3.0

Na aplikaci pro mobilní bankovnictví mBank 3.0, kterou ve verzi pro Android banka představila v listopadu 2017, odborníky zaujal moderní, úsporný a funkční design, bezpečný systém aktivace aplikace přes voice automat a aktivace platební karty jejím ofocením.

ČSOB: výsledky v modelu spoření a investování Profitoskop

ČSOB si v rámci projektu Profitoskop dokázala od začátku až do aktuálně posledního čtvrtletí (3Q/2017) udržet mezi všemi zúčastněnými bankami první místo: zhodnotila nejvíc peníze dvou modelových klientů. Přispěla tak významně k propagaci kolektivního investování mezi veřejností.

Air Bank: Plně bezkontaktní bankomat

V době, kdy má téměř sto procent obyvatel Česka bezkontaktní kartu a stále víc se k bezkontaktnímu placení využívají mobily s technologiíNFC, se projekt plně bezkontaktního bankomatu jeví jako jednoznačný přínos, zejména kvůli úspornějšímu designu bankomatu, se kterým pro něj jde volit dosud netradiční umístění. Jde o unikátní řešení, které nemá v Evropě možná i na světě obdoby. Odborníci oceňují odvahu banky se do testování plně bezkontaktního bankomatu pustit.

ČSOB Pojišťovna: Pojištění pravidelných plateb k běžnému účtu

ČSOB Pojišťovna ve spolupráci s ČSOB začala od září 2017 nabízet ochranu před nečekaným výpadkem příjmu. Pojištění pravidelných plateb k bankovnímu účtu pomůže překlenout nenadálé životní události, například ztrátu práce nebo smrt živitele rodiny. Výhodou pojištění je, že pojišťovna neprověřuje, na co bylo vyplacené plnění využito, prostředky může klient použít na cokoliv. Dalším plusem je okamžitá výplata plnění.

Visa: Visa Direct

Platforma umožňuje platby mezi osobami (P2P), firmami a klienty (B2C) a mezi firmami navzájem (B2B). Díky této platformě je možné převést peníze na Visa účet příjemce rychle, pohodlně a bezpečně. Příjemce má k penězům okamžitý přístup. Visa se službou vstoupila na evropský trh v listopadu 2017.

Česká spořitelna: nový koncept pobočky

V roce 2017 Česká spořitelna otevřela první pobočku třídy „flag ship“ v novém konceptu v Sokolovské ulici v Praze. Kromě uspořádání 24hodinové zóny s bankomaty obrácenými tak, aby klienti stáli čelem ke dveřím, flexibility využití prostoru pro jednání s klienty, nápaditého designu např. i v podobě stěny ze živých květin, odborníky dále zaujaly plány na využití pobočky pro pořádání akcí ve spolupráci se zájmovými sdruženími a neziskovými organizacemi.

Česká spořitelna: mobilní aplikace George Go

Mobilní bankovnictví George Go odborníky zaujalo svou grafikou, přívětivým a intuitivně ovladatelným uživatelským prostředím. Aplikace umožňuje fulltextové vyhledávání v historii plateb, ale i sledovat své útraty v kategoriích a ukládat k nim doklady, účtenky nebo vstupenky. V aplikaci můžete spravovat různé produkty, případně nastavovat limity karet nebo karty zablokovat. Existuje zde možnost měnit prostředí – barvy, pojmenování produktů i doplňovat obrázky.

AXA Assistance: digitální asistenční karta Your Pass

Karta Your Pass slouží k uložení asistenční kartičky k cestovnímu pojištění do smartphonu a obsahuje všechny informace o sjednané pojistce, důležité kontakty a odkazy. Kartičku lze získat naskenováním příslušného QR kódu.

Zonky: druhotný trh s investicemi

Půjčková P2P Platforma Zonky v roce 2017 spustila sekundární trh pro investory. Ti díky němu mohou přijít rychleji k penězům, které investovali. Na druhou stranu mohou od ostatních investorů nakupovat jejich participace.

ČSOB: inovace služby na NaNákupy

ČSOB jako jediná banka vytvořila specializovanou aplikaci, která by měla plně nahradit klasickou peněženku. Aplikace NaNákupy startovala v roce 2016 a letos ji banka doplnila o možnost nahrát do aplikace věrnostní kartičky obchodníků. Díky aplikaci lze platit bezkontaktně mobilním telefonem s NFC technologií (kromě ČSOB umožňovala před vstupem služby Android Pay na český trh platbu mobilním telefonem i Komerční banka, a nejnověji prostřednictvím Android Pay i MONETA Money Bank, mBank a J&T Banka – více zde).

MONETA Money Bank – nová verze Smart Banky

V Česku unikátním řešením je možnost otevřít si u MONETA Money Bank jako neklient běžný účet jen s mobilem, konkrétně pomocí aplikace Smart Banka. Účet je pak otevřený za zhruba 15 minut. Součástí procesu je i skenování osobních dokladů pomocí telefonu. Banka novinky do Smart Banky doplňuje měsíčně.

Která novinka se nejvíc líbí vám? Kdo by měl dostat Cenu Finparády za rok 2017? Hlasujte přímo na Finparádě:

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

15. 3. 2024 | Petr Kučera

ČNB chce sebrat povolení Podnikatelské družstevní záložně

Česká národní banka dnes zahájila správní řízení s Podnikatelskou družstevní záložnou směřující k odnětí povolení působit jako družstevní záložna.

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz

14. 3. 2024 | Olga Skalková

Největší banky v Česku. Nové žebříčky podle klientů a peněz

Označení největší banka v Česku můžou nadále používat dvě banky. ČSOB spravuje největší objem peněz, Česká spořitelna má nejvíc klientů a největší zisk. Projděte si podrobné porovnání... celý článek

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

13. 3. 2024 | Petr Kučera

Trinity Bank se přestěhovala do nové centrály, chystá karty

Trinity Bank má od března novou centrálu. Oficiální sídlo a pražskou pobočku přestěhovala do historické budovy na rohu ulic Na Příkopě a Celetná – v těsné blízkosti Prašné brány, České... celý článek

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

12. 3. 2024 | Monika Veselíková

PayPal pro začátečníky. Jak si založit účet a platit? Návod krok za krokem

Chcete platit na internetu jen pomocí e-mailu a hesla? Pořiďte si digitální peněženku PayPal. Poradíme, jak účet založit, jak nabíjet peníze i na co si dát pozor. Máme i obrázkový návod... celý článek

Partners Financial Services