Slušné děti se drží stranou
Komentář | Michal Kašpárek | 17. 1. 2014 | 15 komentářů
Pokud se české školy budou štítit principů asertivity a zdravého sebevědomí, jen tím zametou cestu k moci pro další generaci psychopatů.
Motivace je psychologický proces. Umožňuje, řídí a udržuje chování jednotlivce k dosažení cíle a uspokojení potřeb a pomáhá mu dosahovat lepších výsledků. Motivace může být vnitřní i vnější. Ovlivňuje jedince ve všech oblastech osobního i pracovního života, včetně studia a jeho zájmů.
Motivace může být i zdrojem energie. Vede k vytrvalosti a výkonům. Správné porozumění motivaci v organizaci může přinést podpůrné prostředí a vést ke spokojenosti a úspěchu.
Další články na téma motivace najdete na Finmag.cz.
Seřadit podle: čtenosti | chronologicky | hodnocení
Komentář | Michal Kašpárek | 17. 1. 2014 | 15 komentářů
Pokud se české školy budou štítit principů asertivity a zdravého sebevědomí, jen tím zametou cestu k moci pro další generaci psychopatů.
Rozhovor | Martin Vlnas | 8. 2. 2014 | 4 komentáře
„Při výběru zaměstnanců se držíme zmrd-free kultury. Cíleně vybíráme lidi, kteří nejsou zmrdi. Takoví lidí by měli být féroví hlavně k sobě navzájem. Všechno začíná u slušných lidí,“ říká Martin Palička šéf firmy Etnetera o tom, jak to ve firmě, která uplatňuje koncept svoboda v práci, dělají, aby se kolegové nesežrali navzájem.
Seriál | Jiří Lojda | 4. 3. 2014 | 1 komentář
Celé zaměstnání se dá, když na to přijde, zejdnodušit na jednu otázku o dvou částech. Co bych měl dělat a co za to? Část co dělat ponecháme na vás a na filozofech. Na Peníze.cz nás nyní zajímá ta druhá polovina: Co za to. V seriálu Jak přežít (v) zaměstnání přinášíme stručná pravidla mzdy.
Seriál | Jiří Lojda | 12. 3. 2014
Že mzda není to samé co plat, jsme si řekli už minule. Teď ovšem vyvstává otázka, jestli je to dobře nebo špatně. Než tedy vyměníte svou mzdu za plat, anebo obráceně, je dobré podívat se na plat o něco blíže.
Sloupek | Michal Kašpárek | 21. 3. 2014 | 12 komentářů
Roztěkané poznámky k práci na volné noze za časů diktátu „dělej, co miluješ“, šarlatánů a infopodnikání.
Sloupek | Michal Kašpárek | 25. 4. 2014 | 4 komentáře
Podle praporu „Dělej, co miluješ!“ poznáte užitečné idioty „zlých“ kapitalistů.
Sloupek | Michal Kašpárek | 20. 6. 2014 | 6 komentářů
Chovat se jako blázen nebo vyložený debil vyžaduje stále méně odvahy. Největší rebelové se drží zpátky.
Rozhovor | Martin Vlnas | 15. 11. 2014
Jiří Hlavatý se necítí být podnikatelem. A přece se stal podnikatelem roku. Sám sebe vidí jako šéfa – asi není náhoda, že témuž slovu dával kdysi dávno přednost před všemi ostatními Tomáš Baťa. Jaký je příběh člověka, který dokázal postavit na nohy firmu na pokraji zhroucení a vybudovat z ní prosperující podnik?
Rozhovor | Ondřej Tůma | 21. 2. 2015 | 6 komentářů
„Byznys pro mě nikdy nebyl na prvním místě. Musím vidět, že to má nějaký smysl. Že naše práce lidem skutečně pomáhá,“ říká v našem rozhovoru zakladatel vzdělávacího institutu GrowJob a autor bestselleru Konec prokrastinace Petr Ludwig.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 27. 2. 2015 | 19 komentářů
Další pokračování naší pravidelné anketní rubriky se bude věnovat osobnímu rozvoji. Koučové, terapeuti, psychologové, konzultanti a úspěšní podnikatelé vám dají pár praktických rad a tipů, jak na sobě zapracovat.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 28. 2. 2015 | 13 komentářů
„Už Leonardo da Vinci říkal, že jednoduchost je nekonečná dokonalost. Musíme se učit říkat ne, vybírat si skutečně jen to nejpodstatnější,“ říká v pokračování našeho rozhovoru autor bestselleru Konec prokrastinace.
Sloupek | Michal Kašpárek | 20. 3. 2015 | 5 komentářů
Držet očistnou hladovku znamená pokračovat v konzumním životním stylu jinými prostředky. Kdo chce překonat svoje žádosti a osvobodit ducha, ať jí blafy.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 21. 3. 2015 | 5 komentářů
„Při práci s majiteli restaurací mi došlo, že problém není, že by nevěděli, jak kvalitně vařit. Ani kvalitní zboží se ale samo neprodá, oni prodávat neumějí, a tak jim nezbývá než bojovat cenou. Kvalita jde logicky dolů,“ nabízí neotřelý pohled na kvalitu českého pohostinství Barbora Rektorová, majitelka cateringové společnosti Sushiqueen.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 28. 3. 2015 | 4 komentáře
„Člověk se musí soustředit na zákazníka. Ale ne na jakéhokoli zákazníka,“ říká v druhé části našeho rozhovoru Barbora Rektorová. Restauratérům – začínajícím i těm, kteří se potřebujou zvednout ze země – mimo jiné radívá, aby personál neučili, že zákazník má vždycky pravdu. Proč?
Rozhovor | Ondřej Tůma | 19. 9. 2015 | 9 komentářů
Jako první Čech dokázal zkompletovat Korunu Himaláje. Bez použití kyslíkového přístroje zdolal všech čtrnáct světových osmitisícovek. V historii se to podařilo jen patnácti lidem na světě. Je teď snazší shánět peníze na další výpravy? A jak je to vlastně s motivací člověka, který už je ve své profesi na absolutní špici?
Rozhovor | Ondřej Tůma, Martin Vlnas | 12. 12. 2015 | 6 komentářů
Kdyby Popelka nešla na ples, nikdy by prince neuhnala. Příklad, na kterém Jan Mühlfeit s oblibou demonstruje, že pro každou pozitivní změnu ve svém životě musíme sami udělat první krok. Většina z nás má podle něj na víc, než dělá.
Rozhovor | Monika Veselíková, Martin Vlnas | 28. 5. 2016 | 3 komentáře
Ve dvaatřiceti má zkušenosti z OSN a elitní poradenské firmy McKinsey. K tomu vystudovala MBA na Harvardu, přivedla na svět tři děti a taky začla přemýšlet, kam se vlastně pořád žene. Když zjistila, že to téma netrápí jen ji, rozhodla se mu věnovat intenzivněji. Výsledkem je Atairu, společnost zabývající se autentickým leadershipem. Radka v ní společně s ostatními radí, jak se stát úspěšným lídrem a nezbláznit se z toho. „V byznysu není důležité budovat lídry, kteří jdou sami, ale lídry, kteří dokážou spolupracovat,“ říká Radka Dohnalová.
Když se řekne | Jan Traxler | 3. 10. 2016 | 2 komentáře
Výnosy akcií firem, které jsou nejštědřejší ke svým manažerům, dlouhodobě zaostávají za průměrem. Nejlíp placení ředitelé se často příliš soustředí na krátkodobé finanční cíle a zapomínají na strategické vedení firmy.
Publicistika | Lukáš Kovanda | 14. 10. 2016
Dílo letošních ekonomických nobelistů má na rozdíl od prací mnoha jejich předchůdců široký praktický přesah.
Očima expertů | Ondřej Tůma | 1. 9. 2017 | 15 komentářů
Když máš málo, snažíš se dostat víc. Postoupit aspoň o schůdek, pak o další. Polepšit si a vystoupat výš. To pohání hospodářství. Ale – co když jsou schody příliš vysoké, co když přestup od chuďasů do ligy bohatých vypadá jako absolutně nemožný? Nerezignuješ? Pátráme po tom, kdy je příjmová nerovnost motorem růstu a kdy už je demotivující.
Co se děje | Michal Kašpárek | 25. 5. 2018 | 35 komentářů
Spropitné komplikuje život hostům a dává mizernou zpětnou vazbu personálu i jeho vedení. Připojme se k zemím, kde obsluha dostává motivující mzdy automaticky.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 28. 11. 2018 | 2 komentáře
Pražský startup JuiceUP radí firmám, jak to udělat, aby jejich zaměstnanci milovali svoji práci, a tím pádem i zaměstnavatele.
Co se děje | Kateřina Hovorková | 31. 10. 2023 | 1 komentář
Zaměstnanecké akcie nabízejí hlavně start-upy a malé firmy, aby klíčovým pracovníkům kompenzovaly nižší mzdy. Z daňového hlediska jsou ale nevýhodné. Poslanci teď schvalují změnu, která by z nich mohla udělat žádaný benefit.
Stránka 3/3