11 věcí, které mi měl někdo říct už na střední
Sloupek | Michal Kašpárek | 11. 7. 2013 | 24 komentářů
Návod na to, jak přestat být na jednu přes držku.
Motivace je psychologický proces. Umožňuje, řídí a udržuje chování jednotlivce k dosažení cíle a uspokojení potřeb a pomáhá mu dosahovat lepších výsledků. Motivace může být vnitřní i vnější. Ovlivňuje jedince ve všech oblastech osobního i pracovního života, včetně studia a jeho zájmů.
Motivace může být i zdrojem energie. Vede k vytrvalosti a výkonům. Správné porozumění motivaci v organizaci může přinést podpůrné prostředí a vést ke spokojenosti a úspěchu.
Další články na téma motivace najdete na Finmag.cz.
Seřadit podle: čtenosti | chronologicky | hodnocení
Sloupek | Michal Kašpárek | 11. 7. 2013 | 24 komentářů
Návod na to, jak přestat být na jednu přes držku.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 28. 2. 2015 | 13 komentářů
„Už Leonardo da Vinci říkal, že jednoduchost je nekonečná dokonalost. Musíme se učit říkat ne, vybírat si skutečně jen to nejpodstatnější,“ říká v pokračování našeho rozhovoru autor bestselleru Konec prokrastinace.
Sloupek | Michal Kašpárek | 12. 7. 2013 | 14 komentářů
Přinášíme pokračování Kašpárkova jedenáctera pro mladé fňukálky a nerozhodné. Návod na to, jak přestat být na jednu přes držku, část druhá.
Sloupek | Michal Kašpárek | 21. 3. 2014 | 12 komentářů
Roztěkané poznámky k práci na volné noze za časů diktátu „dělej, co miluješ“, šarlatánů a infopodnikání.
Co se děje | Michal Kašpárek | 25. 5. 2018 | 35 komentářů
Spropitné komplikuje život hostům a dává mizernou zpětnou vazbu personálu i jeho vedení. Připojme se k zemím, kde obsluha dostává motivující mzdy automaticky.
Co si o tom myslíte | Petra Dlouhá | 12. 9. 2013 | 22 komentářů
Povinné elektronické neschopenky příští rok nebudou. Lékařská komora hrozila, že pacienti přijdou o nemocenskou a část starších doktorů ordinaci zavře. Vybojovali si odklad na rok 2016. Jenže: co se odpustilo lékařům, bude od příštího roku (nejspíš) povinně platit pro živnostníky. Kdo vymůže odklad jim? Proč se měří různým metrem? A proč to s námi stát tak zoufale neumí?
Komentář | Michal Kašpárek | 17. 1. 2014 | 15 komentářů
Pokud se české školy budou štítit principů asertivity a zdravého sebevědomí, jen tím zametou cestu k moci pro další generaci psychopatů.
Co se děje | Petra Dlouhá | 12. 7. 2012 | 116 komentářů
Česká pošta nutí zaměstnance prodávat finanční produkty. Úspěšnost prodeje ovlivňuje jejich plat. Těm, co neprodají dost, prý dokonce nadřízení vyhrožují vyhazovem. Jenže někteří pošťáci produktům, které lidem vnucují, vůbec nerozumějí.
Rozhovor | Martin Vlnas | 27. 10. 2012 | 11 komentářů
„Spousta firem vůbec nechápe, o co běží. Pořád si myslí, že když zaměstnancům na konci roku vyplatí tučné bonusy, budou svou práci milovat. Blbost. Povýšení? Taky blbost,“ říká Alexander Kjerulf, expert na štěstí na pracovišti, na jehož vizitce najdete pouze zkratku CHO – Chief Happiness Officer.
Sloupek | Michal Kašpárek | 25. 4. 2014 | 4 komentáře
Podle praporu „Dělej, co miluješ!“ poznáte užitečné idioty „zlých“ kapitalistů.
Sloupek | Michal Kašpárek | 1. 2. 2013 | 18 komentářů
Potlačená sexualita přetavená v pracovní zápal byla hybnou energií fašistické i komunistické propagandy. Na totalitní tradici teď svým videem s natvrdlou Katkou navázal symbol kapitalismu: McDonald’s.
Rozhovor | Martin Vlnas | 22. 6. 2013
„Když jsem lezl na Manáslu, který má 8162 metrů, ušel jsem dvacet kroků a pak jsem se musel dvacetkrát nadechnout, při výstupu na Lhotse, který má 8516 metrů, už jsem udělal jen šestnáct kroků, a pak jsem se musel padesátkrát nadechnout, abych mohl udělat dalších šestnáct kroků,“ vypráví mi Radek Jaroš, český horolezec, který pokořil všechny osmitisícovky na světě kromě prokleté K2.
Publicistika | Lukáš Kovanda | 14. 10. 2016
Dílo letošních ekonomických nobelistů má na rozdíl od prací mnoha jejich předchůdců široký praktický přesah.
Sloupek | Michal Kašpárek | 10. 1. 2014 | 4 komentáře
Inspirativní konference a motivační přednášky možná způsobují euforii, to ale i čichání ředidel.
Rozhovor | Ondřej Tůma, Martin Vlnas | 12. 12. 2015 | 6 komentářů
Kdyby Popelka nešla na ples, nikdy by prince neuhnala. Příklad, na kterém Jan Mühlfeit s oblibou demonstruje, že pro každou pozitivní změnu ve svém životě musíme sami udělat první krok. Většina z nás má podle něj na víc, než dělá.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 31. 8. 2013
Zatímco „ekonomové bez přívlastku“ mají někdy tendenci motivaci člověka k takovému či onomu jednání vysvětlit jen finančním či hmotným ziskem, behaviorální ekonomové, jako je Petr Houdek, se snaží odhalovat motivaci skutečnou, často mnohem složitější. Ukazuje se, že jen část našeho jednání se dá vysvětlit rozumově. Ostatně... ne každý má v každé situaci dost informací (a nakonec i rozumu samotného), aby se dokázal racionálně rozhodovat.
Rozhovor | Martin Vlnas | 8. 2. 2014 | 4 komentáře
„Při výběru zaměstnanců se držíme zmrd-free kultury. Cíleně vybíráme lidi, kteří nejsou zmrdi. Takoví lidí by měli být féroví hlavně k sobě navzájem. Všechno začíná u slušných lidí,“ říká Martin Palička šéf firmy Etnetera o tom, jak to ve firmě, která uplatňuje koncept svoboda v práci, dělají, aby se kolegové nesežrali navzájem.
Seriál | Jiří Lojda | 4. 3. 2014 | 1 komentář
Celé zaměstnání se dá, když na to přijde, zejdnodušit na jednu otázku o dvou částech. Co bych měl dělat a co za to? Část co dělat ponecháme na vás a na filozofech. Na Peníze.cz nás nyní zajímá ta druhá polovina: Co za to. V seriálu Jak přežít (v) zaměstnání přinášíme stručná pravidla mzdy.
Jak na to | Michal Kašpárek | 7. 9. 2012 | 5 komentářů
Napadlo vás někdy udělat si vedle seznamu úkolů i seznam zákazů? Nebo někoho šikovnějšího poprosit, aby vám vysvětlil, jak si můžete ušetřit čas u počítače? Nenapadlo? Tak všeho nechte a čtěte.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 21. 2. 2015 | 6 komentářů
„Byznys pro mě nikdy nebyl na prvním místě. Musím vidět, že to má nějaký smysl. Že naše práce lidem skutečně pomáhá,“ říká v našem rozhovoru zakladatel vzdělávacího institutu GrowJob a autor bestselleru Konec prokrastinace Petr Ludwig.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 28. 3. 2015 | 4 komentáře
„Člověk se musí soustředit na zákazníka. Ale ne na jakéhokoli zákazníka,“ říká v druhé části našeho rozhovoru Barbora Rektorová. Restauratérům – začínajícím i těm, kteří se potřebujou zvednout ze země – mimo jiné radívá, aby personál neučili, že zákazník má vždycky pravdu. Proč?
Sloupek | Michal Kašpárek | 20. 6. 2014 | 6 komentářů
Chovat se jako blázen nebo vyložený debil vyžaduje stále méně odvahy. Největší rebelové se drží zpátky.
Rozhovor | Martin Vlnas | 15. 11. 2014
Jiří Hlavatý se necítí být podnikatelem. A přece se stal podnikatelem roku. Sám sebe vidí jako šéfa – asi není náhoda, že témuž slovu dával kdysi dávno přednost před všemi ostatními Tomáš Baťa. Jaký je příběh člověka, který dokázal postavit na nohy firmu na pokraji zhroucení a vybudovat z ní prosperující podnik?
Jak na to | Michal Kašpárek | 2. 11. 2012 | 5 komentářů
Proč jsou vaše pokusy o produktivitu kontraproduktivní?
Tip na knihu | Michal Kašpárek | 29. 12. 2011 | 1 komentář
Kniha War of Art je koktejlem z čirého kofeinu, adrenalinu a LSD. Vystupte ze svého těla, shlédněte na to, jak nevědomky sabotujete svou vlastní práci, a vraťte se z tripu jako válečníci.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 19. 9. 2015 | 9 komentářů
Jako první Čech dokázal zkompletovat Korunu Himaláje. Bez použití kyslíkového přístroje zdolal všech čtrnáct světových osmitisícovek. V historii se to podařilo jen patnácti lidem na světě. Je teď snazší shánět peníze na další výpravy? A jak je to vlastně s motivací člověka, který už je ve své profesi na absolutní špici?
Co se děje | Ondřej Tůma | 24. 1. 2013 | 20 komentářů
Zaměstnavatelům se od začátku roku nabízí možnost zvýšit příspěvek svým zaměstnancům na penzijní připojištění a životní pojištění. Vést by je k tomu měla především možnost vyšší daňové úspory spolu s možností motivovat své zaměstnance. Povede skutečně?
Když se řekne | Jan Traxler | 3. 10. 2016 | 2 komentáře
Výnosy akcií firem, které jsou nejštědřejší ke svým manažerům, dlouhodobě zaostávají za průměrem. Nejlíp placení ředitelé se často příliš soustředí na krátkodobé finanční cíle a zapomínají na strategické vedení firmy.
Rozhovor | Ondřej Tůma | 21. 3. 2015 | 5 komentářů
„Při práci s majiteli restaurací mi došlo, že problém není, že by nevěděli, jak kvalitně vařit. Ani kvalitní zboží se ale samo neprodá, oni prodávat neumějí, a tak jim nezbývá než bojovat cenou. Kvalita jde logicky dolů,“ nabízí neotřelý pohled na kvalitu českého pohostinství Barbora Rektorová, majitelka cateringové společnosti Sushiqueen.
Sloupek | Michal Kašpárek | 20. 3. 2015 | 5 komentářů
Držet očistnou hladovku znamená pokračovat v konzumním životním stylu jinými prostředky. Kdo chce překonat svoje žádosti a osvobodit ducha, ať jí blafy.
Stránka 1/3
Předchozí
Následující