Radka Dohnalová: Nikdo přímo neřekne, že nechce ženu ve vedení

Ve dvaatřiceti má zkušenosti z OSN a elitní poradenské firmy McKinsey. K tomu vystudovala MBA na Harvardu, přivedla na svět tři děti a taky začla přemýšlet, kam se vlastně pořád žene. Když zjistila, že to téma netrápí jen ji, rozhodla se mu věnovat intenzivněji. Výsledkem je Atairu, společnost zabývající se autentickým leadershipem. Radka v ní společně s ostatními radí, jak se stát úspěšným lídrem a nezbláznit se z toho. „V byznysu není důležité budovat lídry, kteří jdou sami, ale lídry, kteří dokážou spolupracovat,“ říká Radka Dohnalová.

Abychom udrželi kvalitu diskuze pro slušné čtenáře, je nutné se před vložením komentáře přihlásit. Jste tu poprvé? Pak se nejdřív musíte zaregistrovat. (Už jsem, ale zapomněl jsem heslo!)

Přihlásit se

Další příspěvky v diskuzi (celkem 3 komentářů)

31. 5. 2016 9:52 | josef

jeste dodatek - podle linkedin sice vystudovala v Londyne, ale jen BA, tedy predpokladam, ze bakalare. Ukonceni pred 12 lety. Jinak co se tyka prace, je to takovy typicky MBA - na zadnem miste ne dele nez 3 roky.
+3
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

31. 5. 2016 9:47 | josef

V OSN byla bez deti a svobodna. Tj. deti jsou za poslednich cca 5 let. Je mozne, ze byly treba dvoj-, tojcata. Take neni nezajimave nevsimnout si utikani pred tezkostmi - kdyz ji hrozilo v OSN, ze ji poslou do podivne zeme, radeji odesla. Ale jinak se musi uznat, ze je to pekna holka.
-2
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Zobrazit celé vlákno

30. 5. 2016 16:28 | Racek

Radka je bezpochyby velmi silný a schopný člověk, o tom není nejmenších pochyb, alepoň tak ji článek vykreslil. Pojďme se na to ale podívat trochu z jiného úhlu, když už je to tak pěkně PR napsáno:
- má 32 let, tedy mezi ukončením školy a současností uplynulo nějakých 7 či 8 let - v této době se starala o postupně o 3 děti, což je samo o sobě více než jedno zaměstnání - pracovat v OSN znamená hodně cestovat a to samozřejmě nemohla stíhat, proto se poohlédla jinde, jak dlouho tam vlastně pracovala když odečtu nemoci děti a jiná rodinná omezení? - uspěla následně u prémiové poradenské firmy, ale firmy tohoto typu absorbují velké počty mladých po škole, není to tedy nic mimořádného, to by bylo až tehdy, pokud by se dostala na řídící pozice, což se ale nestalo - opět zmíním starosti o rodinu, u McM pracují noví zaměstnanci ne 8, ale spíše 12 hodin denně, kdo nevěří, ať tam běží - to se s rodinou nemohlo nikterak potkat, už podruhé, navíc si k tomu přibrala Harvard( gratuluji McM, že vyhodila několik mil. Kč), ten musela studovat při práci a při rodině, v době po OSN a do 32 let, to jen proto, aby nám neunikly tyto časové souvislosti - dostudovala (upřímně gratuluji, to rozhodně není běžný výkon, i když za cizí peníze by dokázalo mnoho jiných), firmě nic pracovně neodvedla a odešla z ní, zřejmě po ní ani nechtěli kompenzaci, což je dost divné, neboť takto drahé školy nejsou zadarmo, ale za "úpis čertu" na řadu let, a to i u McM, opět kdo nevěří, ať tam běží - založila si firmu, proč ne, v oblasti, kde se pohybuje nekonečně mnoho subjektů a je nekonečně velká konkurence, snad uspěje - program firmy? jak jsem se na to díval, přijde mě, že je to jeden z předmětů vyučovaných na MBA školách, potažmo zdaleka ne jen na Harvardu, trochu zabalený do slova "autentický" - k Atairu, založeno v 2011, převedeno na Radku v 2013 (to musel ještě studovat na Harvardu) - zda je úspěšná? nevíme, finanční výkazy nezveřejňuje, ač ji to zákon ukládá
Toliko trochu pohled z jiného úhlu. Nechť si každý udělá obrázek o tom, jak taková osoba, potažmo firma může vyučovat leadership. Já myslím, že ne, sama tím neprošla a co učí, jen převzala jinde.
A teď další názory vážení:
+7
+-
Reagovat | Citovat | Nahlásit

Spočítejte si

Výpočet čisté mzdy 2024

Rozšířená verze kalkulačky

Další kalkulačky

Interaktivní grafiky

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdy můžu do důchodu a kolik dostanu. Kalkulačka a pravidla

Kdo může žádat o přiznání starobní penze? Co všechno se počítá? Jaké jsou podmínky? Tady...více

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Nemáte v peněžence poklad? Takhle poznáte vzácné koruny

Vypadají jako peníze, které denně bereme do ruky. A najdou se lidé, co by nám tu ruku...více

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Nové dopravní značky. Podívejte se, co vás čeká na silnicích

Od 1. ledna 2024 čeká na řidiče několik nových dopravních značek. Novelu vyhlášky č. 294/2015...více

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Na tyhle e-shopy si dejte pozor. Ukážeme jejich triky

Tohle není podvod, který by měl každý poznat hned na první pohled. Není to amatérsky působící...více

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Cesta do pravěku. Podívejte se, jak vypadalo internetové bankovnictví před 20 lety

Ať jste, nebo nejste pamětníci, tenhle výlet bude plný překvapení. Připomeňte si pionýrské...více

Přihlášení k newsletteru

Změny, novinky a aktuality ze světa osobních financí přehledně ve vaší schránce – čtěte náš pravidelný newsletter.

Informace ke zpracování osobních údajů

Souboj osobností

Kdo je vám sympatičtější? Hlasujte v našem souboji osobností a zvolte si svého oblíbence (případně menší zlo). Stačí kliknout na fotografii.

Michal Sýkora

bývalý hokejista a investor

Miroslav Kalousek

politik

Michal Sýkora
ÚSPĚŠNOST
100,00 %

z 1 duelů
×
Miroslav Kalousek
ÚSPĚŠNOST
0,00 %

z 1 duelů

Chci jiný souboj
Souhrnné výsledky duelů

Partners Financial Services