Největší stavební spořitelna změní jméno. Liška zůstává

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 20. 8. 2020
Největší stavební spořitelna změní jméno. Liška zůstává

Zdroj: ČMSS

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) se v březnu příštího roku přejmenuje na ČSOB Stavební spořitelnu. Dojde tím k završení integrace do skupiny ČSOB. Maskot ČMSS, známá Liška, bude stavební spořitelnu doprovázet i nadále. Na klienty stavební spořitelny a jejich smlouvy nebude mít změna názvu žádný dopad, slibuje ČSOB.

Ke změně názvu dojde k 11. březnu 2021. „Dovršíme tak loni započatou integraci do skupiny ČSOB. Naši klienti díky integraci naleznou všechny služby spojené s bydlením pod jednou střechou a jednou značkou,“ říká Petr Hutla, člen představenstva ČSOB.

Kromě změny názvu a loga, a s tím související přeměnou vzhledu obchodních míst ČMSS, se přejmenování nijak nedotkne klientů. Všechny klientské spořicí i úvěrové smlouvy zůstávají v platnosti, klienti nemusejí podnikat žádné kroky.

Zdroj: ČSOB

Logo ČSOB Stavební spořitelny.

ČMSS, známá také jako Liška, působí na trhu od roku 1993 a je největší stavební spořitelnou na českém trhu. Aktuálně má zhruba 1,3 milionu klientů, historicky uzavřela přes 1,1 milionu úvěrových smluv a přes 8 milionů spořicích smluv.

Srovnejte si to s námi

ČSOB se stala stoprocentním vlastníkem ČMSS v roce 2019, když nabyla 45% podíl od Bausparkasse Schwäbisch Hall. Zbývající podíl od německého partnera získala ČSOB za 240 milionů eur, tedy za víc než šest miliard korun.

Od té doby pokračuje integrace stavební spořitelny do skupiny ČSOB. Ta například nově vytvořila útvar Retailové úvěry, který zastřešuje dosavadní samostatná oddělení poskytující půjčky občanům v ČMSS, ČSOB a Hypoteční bance. Jeho ředitelem bude od 1. září Tomáš Sobotka.

V souvislosti s integrací dojde rovněž k přestěhování zaměstnanců centrály ČMSS do budovy ČSOB Kampusu v Radlicích. K tomuto kroku, stejně jako k integraci vybraných týmů do organizační struktury ČSOB, dojde ve druhé polovině září letošního roku. Stavební spořitelna už na konci června oznámila prodej svého sídla na Vinohradské.

Ve skupině ČSOB dochází v posledních měsících i k dalšímu spojování a šetření nákladů, když skupina postupně utlumuje značku Poštovní spořitelny. Aktuálně klientům oznámila, že od listopadu už nebude vydávat ani vlastní podmínky a ceník.

Naposledy k přejmenování na trhu stavebních spořitelen došlo na začátku července. Tehdy se Wüstenrot změnil na Moneta Stavební spořitelnu. Skupina Moneta totiž loni koupila české aktivity Wüstenrotu.


Čtěte více:

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Dlouhodobý investiční produkt

Dlouhodobý investiční produkt

Myslete na sebe a zabezpečte se na penzi co nejlépe. Třeba investováním do široké nabídky fondů.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+13
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

4. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Jak se dědí účet v bance, spoření nebo penzijko? Na tohle si dejte pozor

Zatímco například peníze z běžných a spořicích účtů míří po smrti majitele do dědictví, s penzijním či životní pojištěním je to komplikovanější. Životní úspory, mnohdy v řádech statisíců... celý článek

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

6. 2. 2024 | Petr Kielar

Stavební spoření v novém roce. První srovnání po snížení podpory

Nabídky stavebních spořitelen jsou teď zajímavé především díky pevnému úročení vkladů. Zatímco u spořicích účtů se očekává pokles sazeb, u stavebka je úročení neměnné. Která spořitelna... celý článek

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

18. 12. 2023 | Lucie Kocurová

Stavební spořitelny pomáhají klientům k energeticky úspornému bydlení

Na českém trhu působí stavební spořitelny už třicet let a patří mezi stabilní finanční instituce. Ani jim se ale nevyhýbají různé změny a výkyvy. O tom, jak se s nimi vypořádávají a... celý článek

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

5. 12. 2023 | Petr Kielar

Nejlepší stavební spoření v prosinci. Kolik přinese po snížení podpory?

V prosinci je poslední příležitost, jak uzavřít smlouvu o stavebním spoření a získat státní podporu za celý kalendářní rok. Ta od ledna klesne na polovinu, stavební spořitelny ale slibují... celý článek

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

2. 11. 2023 | Petr Kielar

Stát zdaní podporu stavebního spoření. Co přinese výjimka z výjimky

Vedle snížení státního příspěvku na stavební spoření přináší vládní balíček i málo známou novinku: příspěvek už nebude osvobozený od daně. Změna ovlivní tři miliony lidí, daň však zaplatí... celý článek

Partners Financial Services