Spořitelna láká na slevy v obchodech, podpoří George

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 14. 7. 2020 | 4 komentáře
Spořitelna láká na slevy v obchodech, podpoří George

Zdroj: Shutterstock

Česká spořitelna spouští slevový program nazvaný Moneyback. Za platby kartou u vybraných obchodníků získají klienti buď přímo slevu, nebo jim pak přijde část peněz zpátky na účet.

Program bude dostupný jenom v mobilní aplikaci George, tedy ne přes klasické internetové bankovnictví. Podobnou motivaci už dřív zvolila i Air Bank, jejíž Odměny za placení jsou dostupné také jenom přes aplikaci My Air.

Slevový program Moneyback lze aktivovat přímo v mobilním bankovnictví George. Klienti ale musí počkat na jeho aktualizovanou verzi.

„V těchto dnech postupně uvolníme novou verzi mobilní aplikace George. Klient to pozná tak, že se mu v Google Play nebo Apple Store nabídne v průběhu následujících dnů nová verze aplikace ke stažení,“ říká Jan Hailich, manažer platebních řešení v České spořitelně. Aplikaci George podle něj využívá víc než 800 tisíc lidí.

Samotné čerpání výhod bude fungovat stejně jako u podobných programů. Klient si aktivuje slevu (nebo cashback) u konkrétního obchodníka ze seznamu, ta se pak uplatní automaticky podle popsaných podmínek. Může jít o platby kartami Visa i Mastercard jak přímo v prodejně, tak přes internet.

Výběr obchodníků vypadá na první pohled stejně jako v samostatné aplikaci Poketka, v níž spořitelna spustila slevový program už předloni. Rozšířením pod George teď chce zjednodušit jeho využívání a motivovat klienty k častějšímu užívání této aplikace. Navíc Poketka je dostupná jenom pro systém Android, ne iOS značky Apple.

„Hlavní výhodou pro klienta je, že slevový program má přímo v mobilním Georgi, navíc v něm uvidí kumulativní sumu, kterou daný měsíc ušetří,“ vysvětluje Lukáš Kropík z tiskového oddělení spořitelny.

Konkrétní nabídky jsou podobné slevovým programům jiných bank – vedle zmíněných Odměn od Air Bank jde hlavně o Bene+ od Monety, U-šetřete od UniCredit nebo nedávno ukončený Mastercard Priceless Specials.

Zřejmě nejatraktivnější jsou slevy v řetězci Albert (program Moneyback nabídne 8 %, maximálně 500 Kč měsíčně), u čerpacích stanic OMV (5 %), v e-shopu CZC.cz (5 %, maximálně 500 Kč měsíčně), online lékárně Pilulka.cz (10 %) nebo v síti Knihy Dobrovský (10 %).

„Počet partnerů, u kterých lze čerpat slevy, se bude pohybovat okolo stovky a postupně se budou obměňovat. Výše slev se bude vždy pohybovat v rozmezí od pěti do 25 procent v závislosti na dané domluvě s obchodníkem,“ dodává Jan Hailich z České spořitelny.

Aplikace George je – narozdíl od Poketky – také propojená s další novinkou, kterou spořitelna spustila letos v létě: Soutěž nazvaná Výherní platební karta připomíná „účtenkovou loterii“ a automaticky se jí účastní každý klient, který kartou u jakéhokoliv obchodníka zaplatí aspoň 400 korun. Do slosování může jít maximálně dvacet plateb měsíčně, nákupy pod 400 korun se nepočítají. Hraje se o (jedinou) cenu 100 tisíc korun každý měsíc, akce poběží do konce června 2021.

Česká spořitelna měla od října 2013 do loňského května vlastní věrnostní program iBod. Lidé mohli sbírat body jak za využívání služeb České spořitelny, tak za placení její kartou u partnerů. Sbírání bodů a jejich proměna za odměny byly komplikovanější než u Poketky, která iBod prakticky nahradila. Podobný program založený na sbírání bodů má ČSOB s názvem Svět odměn.

Zdroj: Shutterstock

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Penzijko s finančním bonusem

Penzijko s finančním bonusem

Založte si penzijko Conseq a získejte nejen státní příspěvky a daňovou úsporu, ale i bonus pro věrné klienty.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+40
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 4 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

15. 4. 2024 | Petr Kučera

Air Bank a O2 startují Unity, nabídne víc slev od PPF

Air Bank a operátor O2 rozšíří výhody pro společné zákazníky z řad běžných spotřebitelů. Nově je nabídnou pod značkou Unity, do programu se později zapojí i další partneři ze skupiny... celý článek

Odeslání přes Balíkovnu jen za 30 Kč. Pošta láká na slevu

3. 4. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Odeslání přes Balíkovnu jen za 30 Kč. Pošta láká na slevu

Po celý duben mohou lidé odesílat zásilky přes službu „Balíkovna na adresu“ jen za 30 korun. Standardní cena je 109 korun pro registrované a 119 korun pro neregistrované uživatele.Speciální... celý článek

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

13. 2. 2024 | redakce Peníze.CZ | 1 komentář

Rekordní pokuta pro Elektrolux. Diktoval prodejcům ceny

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže vyměřil výrobci elektroniky Electrolux rekordní pokutu 125 milionů korun za dlouholeté protisoutěžní jednání. Firma pochybení přiznala a nepodala... celý článek

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

8. 2. 2024 | Pavla Adamcová

Řetězce zkoušejí, co jim projde, říká právnička o kouzlení se slevami

Řada obchodníků stále nepočítá slevy tak, jak by podle už rok platných unijních pravidel měla. Cenovkami často matou zákazníky. „Ta vynalézavost je neuvěřitelná,“ říká v rozhovoru Veronika... celý článek

Partners Financial Services