Plaťte kartou a vyhrajte sto tisíc. Spořitelna má vlastní „účtenkovku“

Jiří Hovorka | rubrika: Aktuality | 1. 7. 2020 10:50 aktualizováno 1. 7. 2020 18:00 | 12 komentářů
Plaťte kartou a vyhrajte sto tisíc. Spořitelna má vlastní „účtenkovku“

Zdroj: Česká spořitelna

Česká spořitelna spouští vlastní verzi účtenkové loterie. Novou kampaní chce své klienty dále motivovat k bezhotovostním platbám. V následujících 12 měsících rozdá vždy 100 tisíc korun jako hlavní a jedinou cenu.

Soutěže se automaticky zúčastní každý klient České spořitelny, který v daném měsíci provede platbu kartou minimálně ve výši 400 korun, buď u platebního terminálu v obchodě nebo při nákupu na internetu. Počítat se budou také platby ve výši jedné koruny na vybraných pobočkách České spořitelny. Tyto platby jsou určeny pro lidi, kteří by chtěli vysvětlit, jak používat k placení třeba chytrý telefon.

Do slosování, které proběhne vždy na začátku dalšího měsíce, spořitelna zapojí maximálně prvních dvacet plateb jednoho klienta v měsíci. Je přitom jedno, zda použije tradiční plastovou kartu nebo její digitální podobu v mobilním telefonu, hodinkách nebo náramku.

Kdo šetří, má tyhle tři

Běžný účet, spořicí účet, kreditka. Tohle trio může ušetřit určitě pár stovek ročně. Když je správně vyladěné a když víte, kam ve správný čas přesunout kolik peněz. Dobrá zpráva: dneska to jde do značné míry automatizovat. Na začátku je to samozřejmě dost kombinování. Pomůžeme s porovnáním a výběrem.

Spořitelna si od akce slibuje další rozvoj bezhotovostních plateb. Už v dubnu poprvé v historii objem karetních transakcí ve spořitelně převýšil objem hotovosti, kterou si její klienti vybrali z bankomatů. Konkrétně v dubnu klienti spořitelny přes karty utratili téměř 20 miliard korun a uskutečnili přes 30 milionů transakcí kartou.

„Během karantény se nám podařilo digitalizovat třetinu klientů, kteří před tímto obdobím preferovali platit výhradně hotovostí. Z počtu 300 tisíc klientů, kteří před pandemií stále ještě preferovali hotovost, jich 100 tisíc začalo v průběhu pandemie pravidelně platit kartou a každý třetí z nich byl starší 60 let,“ říká Jan Hailich, manažer platebních řešení v České spořitelně.

„Předpokládáme, že většina z těchto 100 tisíc klientů bude bezhotovostní platby preferovat i nadále a zájem o bezhotovostní platby dále poroste. V tuto chvíli bezhotovostní platby preferuje 1,7 milionů z 2 milionů našich primárních bankovních klientů.“ dodává Hailich.

Jen pro kontext, když už jsme v úvodu zmínili účtenkovou loterii, dodejme, že ta naopak padla za oběť koronaviru. Vláda se ji v rámci úspor rozhodla zastavit a poslední slosování státní Účtenkovky proběhlo v dubnu.


Čtěte více:

Jiří Hovorka

Autor článku Jiří Hovorka

O osobních financích píše od roku 2009. Začínal v Měšci, pak se stejným tématům věnoval v Aktuálně.cz, po sloučení s vydavatelstvím Economia se jeho texty objevovaly i v Hospodářských novinách. Dlouhodobě se věnuje důchodům,... Další články autora.

Držíte se udržitelnosti?

Držíte se udržitelnosti?

Generali Česká pořádá soutěž SME EnterPRIZE, která oceňuje udržitelné podnikání. Přihlásit se můžete do 5. dubna.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+111
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 12 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

1. 7. 2020 17:09, Martin

Bodeď by banky nemotivovali klienty aby platili kartamy když na tom ve finále bohaté vydělají. Bohužel málo který klient ví že to stejně všechno zaplatí obchodník, kterému se z každé transakce odečítají procenta.

+27
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

1. 7. 2020 22:01, Ivan Bezpeněz

Za to,že platím téměř vše kartou mi spořitelna účtuje poplatek za vedení účtu s názvem: Zdravé finance.
Není divu,že se jim tak daří,když profitují z poplatků i našich nákupů.

-14
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (12 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

27. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Jakou kartu teď dostanete? Podívejte se na přehled podle bank

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

4. 3. 2024 | Petr Kučera | 4 komentáře

Banky lákají na nové bonusy. Tisíce získáte snadno

Za vyzkoušení účtu nabízejí peníze zdarma. A kromě toho třeba poznáte, že jiná banka je lepší než ta vaše. Koneckonců víc účtů v různých bankách se může hodit vždycky. Kam se teď podívat,... celý článek

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

27. 2. 2024 | Pavla Adamcová | 2 komentáře

Pozor na nový trik u bankomatů. Platíte za to, co nechcete

Síť bankomatů Euronet v Česku strhává lidem poplatek za službu, kterou si ve skutečnosti neobjednali – nebo ji nakonec ani nedostali. Některým velkým bankám se takové klamání jejich... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

Partners Financial Services