Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 27. 5. 2024
Raiffeisenbank vylepší Aktivní účet pro nové klienty

Zdroj: Raiffeisenbank

Raiffeisenbank dočasně vylepšila svůj Aktivní účet. Lidé, kteří ho začnou nově využívat, získají na jeden rok zdarma zlatou debetní kartu a službu RB směnárna.

Aktivní účet je jedním ze tří osobních kont, které Raiffeisenbank nabízí běžným klientům. V porovnání se základní variantou (Chytrý účet) obsahuje některé nadstandardní služby, na druhou stranu se za něj vždy platí měsíční paušál.

Bezplatný Chytrý účet obsahuje všechny tuzemské bezhotovostní platby, všechny výběry z bankomatů v Česku i v zahraničí, všechny europlatby (SEPA) a jednu debetní kartu – to vše zdarma bez podmínek.

Lepší varianta nazvaná Aktivní účet přijde na 49 korun měsíčně – v rámci paušálu nabízí navíc jednu debetní kartu (celkem tedy dvě), multiměnový účet (až 18 měn pod jedním číslem účtu, takže klient může ušetřit na převodním kurzu), využití povoleného debetu (kontokorentu) a měsíčně dvě příchozí nebo odchozí platby mimo Evropský hospodářský prostor.

Kdo si teď nově sjedná Aktivní účet, získá k tomu na jeden rok zdarma i další výhody, za který by si dosavadní uživatelé Aktivního účtu museli připlácet: zlatou debetní kartu (standardně stojí 149 korun měsíčně) a službu RB směnárna (39 korun měsíčně). Akce je dostupná jak pro zcela nové klienty Raiffeisenbank, tak i pro ty dosavadní, pokud si jiný účet poprvé změní na Aktivní.

Zlatá debetní karta nabízí především bezplatné cestovní pojištění s limitem až 10 milionů korun pro celou rodinu, součástí je pojištění odpovědnosti nebo zrušení cesty. Obsahuje také přinejmenším čtyři bezplatné vstupy ročně do letištních salonků, slevu na parkování na pražském letišti, online konzultace s lékařem, asistenční služby pro domácnost nebo některé další slevy nad rámec standardní nabídky RB Club. Výhody se mírně liší podle toho, jestli klient dostane kartu Mastercard, nebo Visa.

RB směnárna nabízí výrazně výhodnější kurz – blíží se službě Revolut, zatímco při běžném převodu (platbě kartou) používá Raiffeisenbank naopak dlouhodobě nejméně výhodné kurzy na trhu.

Třetí variantou běžného účtu je Exkluzivní účet. Obsahuje nejvíce služeb, přitom může být – na rozdíl od Aktivního účtu – bez měsíčního paušálu. Raiffeisenbank od května výrazně zmírnila podmínky, při jejichž splnění je Exkluzivní účet zdarma. Nově stačí, když na účet přijde každý měsíc alespoň 50 tisíc korun (počítají se jen dvě nejvyšší platby). Paušál nemusí platit ani ten, kdo má v bance uloženo alespoň jeden a půl milionu korun (například na spoření nebo v investicích). Kdo nesplní ani jednu z podmínek, zaplatí za účet 299 korun měsíčně.

Exkluzivní účet obsahuje všechny služby Chytrého a Aktivního účtu, k nim poskytuje i další výhody: kreditní kartu RB Premium, cestovní pojištění, vstupy do letištních salonků, neomezené příchozí zahraniční platby, navíc obě debetní karty jsou zlaté.

Běžné účty Raiffeisenbank

Chytrý účetAktivní účetExkluzivní účet
zdarma (bez měsíčního paušálu)paušál 49 Kč měsíčně

zdarma, když na účet přijde aspoň 50 tisíc korun měsíčně nebo když máte v RB aspoň 1,5 milionu  

jinak paušál 299 Kč měsíčně

účet obsahuje následující služby bez příplatku:
neomezený počet tuzemských a eurových platebneomezený počet tuzemských a eurových platebneomezený počet tuzemských a eurových plateb
výběry ze všech bankomatů na celém světěvýběry ze všech bankomatů na celém světě výběry ze všech bankomatů na celém světě
jedna debetní karta dvě debetní karty (pro nové klienty dočasně na rok ve variantě Gold)dvě zlaté debetní karty
případně další služby za příplatekslužba Multiměna (až 18 měn pod jedním číslem účtu)služba Multiměna (až 18 měn pod jedním číslem účtu)
využití povoleného debetuvyužití povoleného debetu
první dvě příchozí nebo odchozí platby mimo EHP v měsícineomezené příchozí zahraniční platby 
pro nové klienty RB směnárna dočasně na rok zdarma kreditní karta RB Premium
pro nové klienty vstupy do letištních salónků dočasně na rok zdarmavstup do letištních salónků po celém světě
pro nové klienty cestovní pojištění dočasně na rok zdarmacestovní pojištění 
případně další služby za příplatekpřípadně další služby za příplatek

Jde na běžných účtech ušetřit? Ano!

Vyberte si účet s výhodnějšími podmínkami a ušetřete až pár stovek měsíčně. Ať jste podnikatel, soukromá osoba nebo student.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Nákup, který se vyplatí

Nákup, který se vyplatí

Rohlík Premium a balíček Pro dva nebo Pro rodinu v Partners Bance na rok zdarma.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+14
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

A tohle už jste četli?

Nejhůře úročený účet pro děti láká nové klienty. Porovnali jsme, kdo dá víc

17. 6. 2024 | Petr Kučera

Nejhůře úročený účet pro děti láká nové klienty. Porovnali jsme, kdo dá víc

UniCredit Bank nabízí dětem lekci finanční gramotnosti. Novým klientům dá pro začátek úrokovou sazbu 4,25 % do limitu 100 tisíc a jednorázový bonus 500 Kč. Standardní úrok má ale jen... celý článek

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

16. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Chcete zajímavější kartu? Podívejte se, jaké dávají jednotlivé banky

Galerie platebních karet, které banky v Česku nabízejí k účtům. Chtěli byste raději vesmírně černou, puntíkatou, s vlnkami, s barvami oblíbeného sportovního klubu nebo tu z ryzího zlata?... celý článek

Banky vylepšují svá sídla. Podívejte se, jak vypadají a co chystají

14. 6. 2024 | Kateřina Hovorková

Banky vylepšují svá sídla. Podívejte se, jak vypadají a co chystají

Zahrady na střechách, vlastní fitness centra, odpočinkové herny, výhledy na celou Prahu. Některé banky se pyšní dokonale vybavenými budovami, které pojmou tisíce zaměstnanců. Jiné najdeme... celý článek

Partners Banka má už 50 tisíc klientů. Přidává SEPA platby

13. 6. 2024 | Petr Kučera

Partners Banka má už 50 tisíc klientů. Přidává SEPA platby

Nová Partners Banka, která zahájila ostrý provoz 6. března, překročila za čtvrt roku hranici 50 tisíc klientů. Uloženo mají téměř 19 miliard korun, informovala mluvčí Tereza Píchalová. celý článek

Místo brigády podvod. Z klientů bank dělají bílé koně

13. 6. 2024 | Pavla Adamcová

Místo brigády podvod. Z klientů bank dělají bílé koně

Podvodníkům už nestačí udělat z klientů bank oběti. Snaží se vás teď zapojit jako spolupachatele trestné činnosti, varují banky.

Partners Financial Services