Creditas spojí aplikace. Běžný účet Richee skončí

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 2. 6. 2020
Creditas spojí aplikace. Běžný účet Richee skončí
Aplikace Richee v květnu 2020.
Zdroj: Creditas

Banka Creditas spustí 4. srpna nové internetové a mobilní bankovnictví. Pod něj přejde i dosud samostatná multibankovní aplikace Richee, stejnojmenný běžný účet přestane banka nabízet.

„Chystáme nové technologicky vyspělé a intuitivní internetové bankovnictví Creditas Banking. Mobilní aplikace Richee se stane jeho součástí a změní svůj název na Creditas Banking Mobile. Tímto krokem spojujeme to nejlepší z obojího,“ píše banka klientům.

„Uživatelé Richeeho z hlediska funkčností o nic nepřijdou, všechny jeho současné vychytávky zůstanou zachovány. Vylepšením pro ně bude nově desktopová verze obsluhy,“ říká mluvčí Creditas Lucie Bruclíková.

Už v květnu přešla aplikace Richee do světle modrých odstínů Creditas (klienti si mohou zvolit i původní fialovo-černý design) a rozšířila služby: nově si v ní lze založit další produkty Creditas jako spořicí účet, termínovaný vklad, dětský účet nebo platební kartu. Uživatelům také začala vykat místo dřívějšího tykání.

Výrazně si pak polepší dosavadní uživatelé mobilního bankovnictví Creditas. Nová aplikace jim umožní například okamžité platby (dosud je mohli zadávat jen z internetbankingu), trvalé platby, SEPA a další zahraniční platby, kompletní správu platebních karet, multibanking (obsluhu účtů v jiných bankách), statistiky a rozpočty nebo další uživatelská nastavení (zjednodušené platby na známé účty a podobně).

Běžný účet Richee přestane banka nabízet. Značka Richee zůstane jenom pro dětské účty (Richee Junior a Spoření Richee Junior), upřesnila mluvčí.

Mobilní aplikaci Richee spustila Banka Creditas v červenci 2018. Sázela hlavně na multibanking, tedy možnost z jednoho místa sledovat a ovládat účty v různých bankách. Právě Richee byl průkopníkem praktického využití takzvaného otevřeného bankovnictví, které od poloviny ledna 2018 přinesl nový zákon o platebním styku reagující na směrnici PSD2. Richee postupně rozšířil nabídku na osmnáct českých a slovenských bank (když do nich počítáme i běžný účet Creditas a samostatně značky ČSOB a Poštovní spořitelna).

Kromě multibankingu lákala aplikace Richee na běžný účet s úrokem, který se držel mezi nejvyššími na trhu i v porovnání se spořicími účty. Zatímco většina bank neúročí zůstatky na běžném účtu vůbec, Richee až do začátku letošního dubna nabízel 1,5 % do hranice 300 000 Kč. Mezi běžnými účty ho tak překonal jenom Neo účet od Expobank s 1,6 % bez omezení. Poté, co ČNB prudce srazila sazby v důsledku koronaviru, snížil Richee úrok na 0,6 % (Expobank na 0,65 %).

Aplikace Richee má teď přes dvanáct tisíc uživatelů, přibližně polovina z nich využívá i Richee účet. „Aspoň jednou týdně použije aplikaci něco přes devět tisíc uživatelů a jejich počet stále roste,“ dodává Bruclíková.

Creditas funguje jako banka od začátku roku 2017, ovládá ji podnikatel Pavel Hubáček. Navázala na činnost stejnojmenné záložny, která vznikla v roce 1996 původně pod názvem 1. Třebíčská záložna. Celkový počet klientů překonal v letošním prvním čtvrtletí hranici 100 tisíc.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Facebook nebo Twitter a neuniknou vám další důležité aktuality a praktické rady! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+20
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 0 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

14. 3. 2024 | Kateřina Hovorková

Komerční banka vystrašila klienty. Špatně zaúčtovala platby kartou

Klientům Komerční banky se v elektronickém bankovnictví ukazoval chybný údaj o platbě kartou ze středy 13. března, případně byly platby bez popisu. 

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

6. 3. 2024 | Kateřina Hovorková | 4 komentáře

Nová Partners Banka startuje. Má rodinný účet i atraktivní spoření

Zájemci mají na výběr ze tří balíčků. Účet si lze založit zatím jen přes poradce, od dubna také online přes aplikaci. Ve druhé polovině roku chce banka nabídnout i spotřebitelské úvěry... celý článek

Banky mají víc chránit klienty před podvody. Za první chybu odškodnění, chce EU

29. 2. 2024 | Olga Skalková | 2 komentáře

Banky mají víc chránit klienty před podvody. Za první chybu odškodnění, chce EU

Evropská unie chystá balíček zvaný PSD3/PSR. Má zlepšit ochranu a bezpečnost spotřebitelů. O novinkách, jejichž definitivní podoba teprve vzniká, mluví v rozhovoru europoslanec Ondřej... celý článek

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

9. 2. 2024 | Petr Kučera

Čtyři banky hlásí odstávku, o víkendu omezí platby

Česká spořitelna v noci z pátku 9. února na sobotu 10. února dočasně odstaví systém George. V mobilu ani na webu nebude dostupný od páteční 23. hodiny do sobotní osmé hodiny ranní.

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

22. 1. 2024 | redakce Peníze.CZ

ČSOB se potýká s výpadky elektronického bankovnictví

ČSOB má od pátku problémy s internetovým i mobilním bankovnictvím. V pátek dopoledne, dnes dopoledne a znovu i dnes odpoledne nebyly dostupné ani její internetové stránky. V pátek hlásila... celý článek

Partners Financial Services