Moneta spouští nový internetbanking. Takhle vypadá

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 16. 12. 2020 | 2 komentáře
Moneta spouští nový internetbanking. Takhle vypadá

Zdroj: Moneta Money Bank

Moneta Money Bank zprovoznila nové internetové bankovnictví. Přinese lepší a rychlejší obsluhu, zjednoduší odesílání plateb a sjednotí ovládací prvky. 

Zásadní novinkou je možnost přihlašovat se a potvrzovat transakce pomocí notifikací v telefonu. Podobnou inovaci už nabízí řada konkurentů, klienti Monety zatím neměli jinou možnost než opisovat SMS kódy. Kdo nechce ověření přes aplikaci, může dál využívat starší způsob.

Novinkou je i online zobrazení PINu, přizpůsobení pro tablety, volitelný tmavý režim (dark mode) nebo anglická verze.

Zatímco mobilní aplikace Smart banka od Monety patří mezi nejlepší na trhu, její internetové bankovnictví z roku 2007 už zestárlo.

Nakoukněte dovnitř

Chystanou podobu nového internetového bankovnictví a porovnání s dosavadní verzí jsme na webu Peníze.cz přiblížili na začátku prosince. Pojďte se podívat.

V první vlně je nová verze přístupná pouze retailovým klientům. „Až do poloviny roku 2021 poběží paralelně obě verze,“ upřesnila mluvčí Zuzana Filipová na začátku prosince.

Živnostníci a malé firmy se mají dočkat začátkem příštího roku, ve stejné době by měla být nová verze přizpůsobena také čtečkám nevidomým klientům.

Některé funkce a sekce však zatím nejsou při spuštění nové Internet Banky dostupné – investice, pojištění, žádost o kreditní kartu, přístup k disponentským účtům nebo i zprávy z banky. Do nového internetbankingu přejdou postupně.

„Při vývoji jsme se zaměřili na nejpoužívanější funkce, které představíme jako první. V den spuštění je nová verze schopna obsloužit již 70 % nejčastějších požadavků našich klientů,“ říká Jakub Komenda, šéf digitálního bankovnictví Monety.

Ať vám nic neuteče 

Přidejte si Peníze.cz na Twitter nebo Facebook: neuniknou vám důležité aktuality ani praktické tipy! 

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+23
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

19. 4. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

ČSOB, Raiffeisenbank a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například plánují... celý článek

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

12. 4. 2024 | Petr Kučera | 3 komentáře

Raiffeisenbank mění způsob přihlášení do internetového bankovnictví

Raiffeisenbank od 20. dubna změní pro většinu klientů způsob přihlašování do internetového bankovnictví. Cílem je vyšší zabezpečení přístupu k účtu.

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

10. 4. 2024 | Petr Kučera

UniCredit rozšiřuje Bank ID. Prokážete se i firmám

Klienti UniCredit Bank mohou nově využívat bankovní identitu také pro online ověření vůči soukromým společnostem – například pojišťovnám, telefonním operátorům a dalším.

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

8. 4. 2024 | Kateřina Hovorková

Fio překvapila klienty, platby kartou zaúčtovala dvakrát

Fio banka hlásí komplikace s duplicitním zaúčtováním některých transakcí provedených kartami Visa. „O potížích víme a situaci se společností Visa intenzivně řešíme,“ ujišťuje banka... celý článek

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

22. 3. 2024 | Petr Kučera

Tři banky hlásí odstávku, limity na víkend si nastavte včas

Česká spořitelna, Komerční banka a mBank o víkendu dočasně vypnou své elektronické bankovnictví. Klienti by si proto dopředu měli nastavit limity na platebních kartách, pokud například... celý článek

Partners Financial Services