Skylink + CS Link: gigant útočí! Kolik stojí zadarmo?

Michal Chleboun | rubrika: Co se děje | 28. 6. 2012 | 81 komentářů
Ještě visí v areálu obchodního centra za Prahou billboard prodejce elektroniky, který novým klientům nabízí satelitní televizi Skylink na celý život zdarma. Zákazníci, kteří se nechali zlákat právě touhle reklamou, však už několik týdnů vědí: na světě není zadarmo nic.
Skylink + CS Link: gigant útočí! Kolik stojí zadarmo?

A v těchto dnech jim odvěká pravda dochází definitivně: hromadně totiž dostávají od Skylinku dopisy o tom, že od 1. září budou za příjem satelitního signálu platit. Stejné probuzení do reality zažívají také zákazníci další platformy – CS Link –, kteří ve svých schránkách nacházejí informace totožného znění.

Trh je náš

Není náhoda, že téměř všichni, kdo si v uplynulých letech zvykli na „luxus“ v podobě satelitní televize nabízené v základní sadě programů skutečně bez poplatků, si přečtou tutéž nepříjemnou zprávu o zpoplatnění a na témž hlavičkovém papíře. Oba poskytovatelé totiž od loňského roku patří jednomu vlastníkovi, lucemburské firmě M77 Group. Ta nejprve začátkem roku 2011 koupila od podnikatele Ivana Zacha menší CS Link a na podzim pohltila s posvěcením antimonopolního úřadu zhruba dvaapůlkrát větší Skylink, který jí prodala finanční skupina J&T.

Letos v únoru sbližování obou provozovatelů, společností TradeTec (Skylink) a Media Vision (CS Link) postoupilo do další fáze, protože firmy podaly žádost o přeshraniční fúzi s mateřskou společností. Jak vyplývá z tiskové zprávy Českého telekomunikačního úřadu, služby satelitní televize jsou od 15. června nabízeny pod hlavičkou M77 Group.

Oba poskytovatelé satelitního vysílání se tak stali bratry a společně ovládli naprostou většinu (údajně 85 procent) trhu se satelitními službami. Náhoda tedy není ani to, že zákazníci CS Linku i Skylinku teď budou muset sáhnout do kapes, protože M77 si ve své pozici může lehké poškádlení spotřebitelské důvěry dovolit.

Každá půlmiliarda dobrá

Servisní poplatek, jak se platba oficiálně nazývá, účtují satelitní platformy ve výši 29 korun měsíčně, tedy 348 korun ročně. To pro průměrnou domácnost neznamená nijak velké náklady a velké množství zákazníků nad tím jistě mávne rukou, zvlášť když jim od provozovatele přijde dopis s vysvětlením, že za tyto peníze se jim dostane mnohem lepších služeb. Otázkou ale je, jaké služby mají Skylink a CS Link na mysli a proč si právě teď uvědomily, že by měly svým klientům účtovat „náklady na provoz, administraci, technické zajištění a podporu poskytování služeb satelitní televize“, když v oboru podnikají léta a po celou dobu staví svou existenci na tom, že základ je zdarma.

Ale abychom nebyli nařčeni z nepřesnosti, úplně zadarmo to nikdy nebylo: za pořízení karty, která v satelitním přijímači dekóduje satelitní signál, zaplatili klienti kolem 1600 korun. Další peníze pak generovaly CS Linku a Skylinku nadstandardní balíčky, které už byly zpoplatněné. Podobný model ostatně volí mnozí podnikatelé: minimum služeb nebo jednoduchý produkt nabízejí zdarma, a kdo chce víc, připlatí si. Na to Češi slyší a velké množství z nich si satelitní komplety pořídilo právě jen kvůli příjmu základních programů. Z 1,6 milionu lidí, kteří se nechali chytit do spáru bezplatného satelitu patřícího nyní skupině M77, si některý z placených balíčků objednalo zhruba 200 tisíc domácností. V Lucembursku ale nyní, necelý rok po uzurpování českého trhu, dospěli k přesvědčení, že to není zase tak moc, a rozhodli se přilepšit si o půlmiliardu ročně zavedením poplatku. Všimněte si prosím toho nepoměru: pouhých 29 korun měsíčně, za které dnes už pomalu nepořídíte ani půllitr točeného piva (kdo by se tedy kvůli nim vztekal?), a lucemburský kupec získá jako mávnutím proutku půl miliardy navíc, aniž si musí lámat hlavu s nedodrženými sliby.

Televize zadarmo, platíte úředníka

Skylink ale vůči klientům vyrukoval se zajímavou argumentací: nezpoplatňuje příjem, ale zavádí „servisní poplatek“. Přijde vám ta slovní ekvilibristika zvláštní? Majiteli obou platforem nikoli. Kdysi hojně užívanému a marketingově atraktivnímu sloganu Satelitní digitální televize bez poplatků, který používal Skylink, už sice patrně definitivně odzvonilo, protože některé texty byli provozovatelé nuceni poupravit, aby zbytečně nedráždili býky rudým hadrem, ale jak Skylink, tak CS Link na svých internetových stránkách stále nabízejí „bezplatnou“ satelitní televizi. Sdělení „české, slovenské a stovky zahraničních televizních programů i rozhlasových stanic poskytujeme bez poplatků“ zní ve světle nových událostí opravdu úsměvně. Na stranu spotřebitelů se proto postavil například časopis dTest, na jehož linku se obracejí rozhořčení zákazníci, a obviňuje oba -linky z klamání spotřebitelů. Právníci časopisu proto podali Českému komunikačnímu úřadu (ČTÚ) podnět k zahájení správního řízení.

Propojeno: zkoušejí na vás triky

Na ČTÚ se obrátila i Česká obchodní inspekce, kterou pro změnu doporučilo dvěma spotřebitelům, které se na něj s touto problematikou obrátili, kontaktovat sdružení Spotřebitel.net. I když se nejedná o žádné zástupy, stížnosti zákazníků rozhodně nejsou ojedinělé. ČTÚ si v této věci vzhledem k lucemburskému sídlu skupiny M77 hodlá vyžádat součinnost příslušných orgánů Evropské unie a vydal prohlášení, ve kterém se říká: „Aniž by ČTÚ chtěl jakkoli předjímat výsledky probíhajícího šetření a případný další postup, nelze pominout, že popsaný krok provozovatelů vzbuzuje podezření z porušení některých právních předpisů ČR, mimo jiné zákona na ochranu spotřebitele a zákona o elektronických komunikacích v části týkající se klamavých obchodních praktik.“

Ve hře je i Úřad na ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který se při rozhodování o zneužití dominantního postavení bude muset chytit za nos a vysypat si na hlavu alespoň půl kyblíku popele. „ÚOHS dosud obdržel přibližně 15 stížností na zavedení servisního poplatku u dosud bezplatných programových nabídek satelitních služeb Skylink a CS Link, které vyhodnocuje,“ popisuje situaci předseda úřadu Petr Rafaj. Stejně jako v případě ČTÚ si ale na další vývoj musíme počkat.

Inkasování bezplatného se řeší ještě na jedné frontě: servisní poplatek se nelíbí České televizi, která satelitním operátorům poskytuje signál pro šíření zdarma. Ta se už proto s představiteli platforem sešla a chce si nechat jejich záměr, o němž se dozvěděla jen několik hodin před tím, než byl zveřejněn, vysvětlit. „Na společném setkání si zástupci obou stran vysvětlili svá stanoviska,“ informuje o aktuálním stavu tisková mluvčí veřejnoprávní televize Michaela Fričová. „Jednání nejsou uzavřena a zatím nedošlo ke shodě na řešení situace. O dalším vývoji budeme informovat.“

Ztracená investice

Rozladění v České televizi je pochopitelné i z toho důvodu, že ti, kdo její vysílání přes satelit přijímají, už jednou za programy platí – formou koncesionářského poplatku, který v současné době dosahuje 135 korun měsíčně. Nejen pro ČT, ale zejména pro mnohé diváky je to tedy citlivé téma.

Zákazníci mají pochopitelně na výběr a do konce srpna se mohou rozhodnout, že na nové podmínky nepřistoupí a televizi budou přijímat klasicky – přijdou tak ale o „investici“ do přístrojů. Mnozí ze zákazníků CS Linku a Skylinku bědují, že si kvůli sledování satelitní televize museli pořídit nejen kartu, ale také přijímače včetně antén. Někteří z nich jich mají dokonce několik, protože často si je koupili i na chaty a chalupy, které obývají jen několik týdnů v roce. Zaplatí ale i za ně, protože servisní poplatek se nevztahuje na celou domácnost (jako například zmíněný koncesionářský poplatek), ale na jednotlivé karty.

Anketa

Zaplatili byste na místě klienta Skylink 30 korun měsíčně, abyste měli klid – i když slibovali „doživotní zadarmo“?

Kdo s koho

Palebnou sílu se Skylink a CS Link rozhodly předvést v plné síle. Všechno je přitom zabaleno do hezkých slov o tom, že zákazníky čekají lepší časy s kvalitními službami. „Abychom při rostoucích nákladech byli schopni i nadále udržet současnou úroveň našich služeb, zavádíme s účinností od 1. 9. jednotný Servisní poplatek,“ píše se v dopise klientům. A situaci jim zároveň částečně usnadňuje skutečnost, že od Nového roku nebude podporována technologie starých dekódovacích karet, a tak si je ti, kdo si je pořídili před říjnem 2010, budou muset tak jako tak vyměnit. Kdo vymění, přijme pochopitelně automaticky nové obchodní podmínky. Znamená to navíc nejen náklady ve výši 600 korun (neboli předplacení servisního poplatku na dva nebo jeden rok – podle toho, kdy si uživatel kartu vymění), ale také riziko, že nová karta nebude kompatibilní s jejich přijímačem. Důvodů k bědování tak patrně ještě přibyde.

„Satelitní televizní diváci“ mají tedy ještě zhruba dva měsíce čas. Pokud jim nepomohou úřady nebo lucemburskou M77 neosvítí nějaký podnikatelský duch a nezvolí pro vydělávání peněz jiný princip, zatím mohou mlátit hlavou do zdi a litovat toho, že naletěli.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+156
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 81 komentářů

Diskuze

Příspěvek s nejvíce kladnými hlasy

28. 6. 2012 10:25, Láďa

Springu, ty jsi ale vůl! I nevzdělanec totiž ví, že když koupí nějakou společnost, tak zásadně SE VŠEMI JEJÍMI STÁVAJÍCÍMI ZÁVAZKY! Jinak řečeno, pokud chce nová společnost zavést zmíněný poplatek, pak jedině tak, že od současných zákazníků kteří se s tímto záměrem neztotožňují odkoupí karty a to za původní cenu kterou zákazník zaplatil a navíc připojí omluvu "s úklonou až k zemi" zat, že není ochotná či schopná dodržet svůj závazek, víme? Příště víc mysli - nejlím na úkor kvantitativně nezměrné, leč kvalitativně ryze primitivní demagogie a velkohubosti.

+242
+-
Reagovat na příspěvek

Příspěvek s nejvíce zápornými hlasy

29. 6. 2012 8:28, Spring

TO Láďa:
Pracuji v technologické firmě a kecy typu ONI MUSÍ nám to dát zadarmo mě zvedají ze židle. ONI totiž nic nemusí!!! Tak jako se s vámi nebudou bavit u Microsoftu s podporou W95, tak i v jiných oborech např. u terestriálního příjmu analogové TV. Prostě NEMUSÍ! Vy máte jen jediné právo a to od služby, když vám nevyhovuje odstoupit.
Tak se prosím už vzpamatujte a podívejte se kolem. Socík už opravdu dávno skončil a ani tam nebylo nic zadarmo vážený mysliteli!!! Nebo vy snad pracujete zdarma?? Nebo jste snad takový chudáček co nemá 600 Kč na kartu a 30 Kč / měsíc za příjem? Pak ten satelit hoďte z okna a pořiďte si akvárium.
Hodně štěstí přeje Spring

-281
+-
Reagovat na příspěvek
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem (81 komentářů) příspěvků.

Nejlevnější aplikace na trhu. Zpracujte si daňové přiznání pro fyzické osoby v roce 2024 v jednoduché online aplikaci. Pro naše čtenáře exkluzivní sleva 10 %.

DníHodinMinutVteřin
Slevový kód: PENIZE1O
Vyplnit přiznání

Pokud chcete řešit daně po staru, máme pro vás chytré formuláře.

A tohle už jste četli?

Operátoři na hraně zákona: každá koruna dobrá

19. 6. 2012 | Jiří Hlavenka | 11 komentářů

Operátoři na hraně zákona: každá koruna dobrá

Triky a fauly telefonních operátorů.

Sleva, nebo „sleva“? Známe triky, které na vás obchodníci nachystali

9. 1. 2012 | Petra Dlouhá | 7 komentářů

Sleva, nebo „sleva“? Známe triky, které na vás obchodníci nachystali

Češi z předvánočního nákupního šílenství plynule přešli do šílenství povánočního. Už na Štěpána jsme se znovu prodírali mezi regály a zápasili o svou kořist. Lovecká sezóna milovníků... celý článek

Prošlé potraviny: pohádka o kvalitě za hubičku

27. 9. 2011 | Jan Brož | 19 komentářů

Prošlé potraviny: pohádka o kvalitě za hubičku

„Nové zboží každý den, slevy až 90 procent,“ hlásá nápis nad vchodem do obchodu s levnými potravinami. Slovo „sleva“ v kombinaci s jídlem u nás funguje náramně a kilo gothaje za 40... celý článek

Slevomanie si vyžádala první oběti

14. 2. 2011 | Petra Dlouhá | 23 komentářů

Slevomanie si vyžádala první oběti

Hitem internetového nakupování se staly servery, které nám každý den servírují jednu neodolatelnou slevu za druhou. Ale buďte obezřetní. Některé servery podvádějí. Provozovatele portálu... celý článek

Partners Financial Services